csongore Postat Aprilie 23, 2012 Partajează Postat Aprilie 23, 2012 Buna ziua Vreau sa-mi fac un aparat cu care sa imperechez cat de cat tuburile si am gasit pe net o schema interesanta care am modificat-o,am simplificat ce parere aveti? schema modificata.pdf Link spre comentariu
blue Postat Aprilie 23, 2012 Partajează Postat Aprilie 23, 2012 Este buna schema, dar pt imperecheri tuburilor finale este nevoie de curenti anodici de pina la 100mA , o rezolvare este schema postata mai demult de Steve Bench pe care cu mici modificari am facut-o si eu, in plus fata de curentul mare anodic reglabil intre 0-100mA se controleaza si tensiunea pe G2 si cea ce este foarte important este masurata panta tubului si amplificarea lui pt diversele valori setate de Ua, Ia, Ug2 si -Ug1 dar cum constructia unui asemenea aparat este justificata doar in cazul masuratorilor amanuntite, pt imperecheri de tuburi de medie putere este buna si schema prezentata de dvs gmmu.zip Link spre comentariu
csongore Postat Aprilie 23, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 23, 2012 Multumesc, foarte simpatica schema o sa ma inspir din ea, daca fac ceva fac ca lumea Link spre comentariu
zbodeoc Postat Aprilie 23, 2012 Partajează Postat Aprilie 23, 2012 Merita sa citesti tot ce-a apucat sa publice Steve Bench, e o personalitate aparte... Link spre comentariu
csongore Postat Aprilie 23, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 23, 2012 Da acuma citesc destul de interesant cam greu de dezcifrat schema parca e facut in paint dar incerc sa redesenez. Link spre comentariu
zbodeoc Postat Aprilie 23, 2012 Partajează Postat Aprilie 23, 2012 Eu am facut aceeasi greseala acum multi ani, l-am considerat "greu de citit", dar acuma mi se pare ca mere pina-n strafundul lucrurilor - multam Blue ca mi-ai readus aminte de el!,... intr-un context oarecum similar... ☺ Link spre comentariu
blue Postat Aprilie 23, 2012 Partajează Postat Aprilie 23, 2012 Stiu ca schema este sucita, dar simplificind este vorba de o sursa reglabila Ua ,una tot reglabila pt Ug2, un generator de curent constant pt catod cu ajutorul caruia se setaza bias-ul ,un oscilator de 1Khz/1v aplicat pe G1 si citirea pe anod (amplificarea) u apoi o modalitate ingenioasa de citirea a pantei S, foarte important pt PSF real rezulta imperecheri ale tuburilor extrem de precise si nu in ultimul rind se pot vedea tuburile in curs de defectare prin strapungerea catod-filament, este bun acest Steve Bench... Link spre comentariu
blue Postat Aprilie 24, 2012 Partajează Postat Aprilie 24, 2012 Se pare ca site lui Steve Bench a disparut de ieri, regret, am apucat sa salvez doar schema catometrului, poate cineva a fost mai inspirat... Link spre comentariu
zbodeoc Postat Aprilie 24, 2012 Partajează Postat Aprilie 24, 2012 A disparut de ceva ani (~2008), dar trebuie cautat cu Gigel "Steve Bench mirror site" sau ceva de genu'... Blue poate ca-l aveai salvat deja intr-un mirror care a disparut intre timp... Link spre comentariu
blue Postat Aprilie 24, 2012 Partajează Postat Aprilie 24, 2012 Se pare ca si altii de pe alte forumuri au sesizat disparitia , vezi DIY AUDIO... Link spre comentariu
csongore Postat Aprilie 24, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 24, 2012 In sfarsit am reusit sa redesenez cu mici modificari la tuburi si la alimentarea filamentelor(alimentarea filamentelor se face de o masa separata),sper ca nu am gresit ceva . icon_jook redesenat1.pdf Link spre comentariu
fcon Postat Aprilie 24, 2012 Partajează Postat Aprilie 24, 2012 Se pare ca si altii de pe alte forumuri au sesizat disparitia , vezi DIY AUDIO..."The Wayback Machine has all of Bench's site. Go to Internet Archive: Wayback Machine and enter on the Wayback machine search line, . If this brings you to a calendar page, click on a shaded date, in this case Feb. 12. This brings up Bench's home page and all the hyperlinks work"Asa este; sistemul acesta functioneaza... http://web.archive.org/web/20080212015014/http://members.aol.com/sbench101/index.html Link spre comentariu
zbodeoc Postat Aprilie 24, 2012 Partajează Postat Aprilie 24, 2012 http://diyaudioprojects.com/mirror/memb ... outme.html Link spre comentariu
mișa Postat Aprilie 24, 2012 Partajează Postat Aprilie 24, 2012 Merita sa iti faci o scula specializata de verificat/masurat lampi numai daca produci aparatura cu lampi in serie. Eventual in acest caz poti sa construiesti fara mari probleme un caracteriscop performant bazat pe un PC si niste convertoare AD si DA.In cazul in care masori lampi ocazional, mai bine investesti acea energie in a-ti construi 2 surse de alimentare performante reglabile, iar cind ai de masurat lampi faci rapid pe placa de test un mic montaj. Ideea e ca sursele de alimentare le vei folosi tot timpul si chiar sunt necesare. O scula de masurat lampi performanta necesita trafuri si alte componente care vor sta sa se prafuiasca in cazul in care lucrezi doar ocazional. Link spre comentariu
blue Postat Aprilie 25, 2012 Partajează Postat Aprilie 25, 2012 Merita sa iti faci o scula specializata de verificat/masurat lampi numai daca produci aparatura cu lampi in serie. Eventual in acest caz poti sa construiesti fara mari probleme un caracteriscop performant bazat pe un PC si niste convertoare AD si DA.In cazul in care masori lampi ocazional, mai bine investesti acea energie in a-ti construi 2 surse de alimentare performante reglabile, iar cind ai de masurat lampi faci rapid pe placa de test un mic montaj. Ideea e ca sursele de alimentare le vei folosi tot timpul si chiar sunt necesare. O scula de masurat lampi performanta necesita trafuri si alte componente care vor sta sa se prafuiasca in cazul in care lucrezi doar ocazional.@Misa ,intr-un fel ai dreptate trebuiesc masurate multe tuburi pt justificarea constructiei unui catometru, initial si eu am experimentat convertoare AD si DA pt trasare de caracteristici ,totusi am construit testerul fiindca aveam la dispozitie un transformator bobinat mai de demult usor de adaptat pt aparatul lui STEVE B. concret iesiri de 300v/250mA (6,3v, 12,6v , 17v, 21v, 27v, 40v)/3A plus100v/0,2A. Ideea a fost sa pun un comutator tester/sursa astfel ca atunci cind testerul nu este folosit sa am la dispozitie o sursa reglabila 40v-310v/200mA si 0-120v pt negativare plus filamente de la 6,3v-40v/3A Intre timp am masurat citeva sute de tuburi si am experimentatzeci de montaje cu sursa anexa. Si inca ceva, pt tensiuni anodice mai mici de 200v stabilizatorul V-Mos 900v/8A are un balast automat inaintea drenei... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum