Vizitator Postat Aprilie 30, 2012 Partajează Postat Aprilie 30, 2012 Victor, am sa te rog sa spui aici pe acest thread, cum suna driverele D2500Ti de pe satelitii mei.Adica per ansamblu, cum suna boxa.Ma refer la liniaritate(atit cit am putut asculta noi in camera), si cum urca pe partea superioara a frecventelor inalte, la peste 14Khz.Adu-ti aminte de piesa Madonnei, Pray for spanish eyes, unde ai ramas "masca" de cum sunau "ghirlandele". Link spre comentariu
hpavictor Postat Aprilie 30, 2012 Partajează Postat Aprilie 30, 2012 Selenium D2500Ti este un difuzor exceptional........iar in combinatia filtru + horn + Leco Amp este incredibil . Practic sunetul pare ca este produs in camera ! Leco , felicitari pentru boxe &Co !Pacat ca userului care a deschis subiectul nu ii ajung banii pentru aceste minunatii , dar cine stie , poate mai asteapta , mai economiseste banii de pizza , de tigari , de gagici si ramane cu difuzoare performante ! Link spre comentariu
alex tm Postat Aprilie 30, 2012 Partajează Postat Aprilie 30, 2012 Omule tu de ce nu vrei sa intelegi ca eu nu scot in evidenta ca ceea ce am cumparat eu era ieftin si de calitate?Pur si simplu eu iti arat ca te inseli in privinta ca nimeni nu trimite gratuit.Vad ca o tii pe a ta,nu te mai uiti si in stanga si dreapta numai in fata! Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 30, 2012 Partajează Postat Aprilie 30, 2012 Este un difuzor foarte liniar, si rezista extraordinar de bine, conditia sa-l tai de pe la 1,8Khz in sus..........Inainte in sateliti era DH3, Electrovoice, original, un driver foarte bun, si cu SPL mare, insa slabut la peste 14Khz, si cu o cocoasa mare pe la 2,5-3Khz, frecventa ce place foarte mult lautarilor pentru ca "are prezenta pe voce"...1.Taiere electrica sau acustica?2.Una e raspunsul pe liber si alta e raspunsul final. Nu are rost sa judecam un driver daca a fost folosit prost in proiect. Exista destule implementari cu DH3 in care inaltele suna si n-are niciuna cocoasa mare la 3kHz. Rapunsul in fr nu e totul. Sunt multe aspecte de luat in calcul.Vezi si la difuzoarele de bas/midbas cum sunt unele care canta si altele care urla, desi daca iei strict dupa graficul din catalog ambele arata excelent sau cateodata chiar ala de arata mai naspa canta mai frumos. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 30, 2012 Partajează Postat Aprilie 30, 2012 Sharky, ma refer ca boxa din discutia mea era ORIGINALA ELECTROVOICE. Si nu crec ca EV si-ar fi batut joc de acest driver, taindu-l aiurea... Cel putin nu pe la sfirsitul anilor 80 cind "SE FACEAU BOXE" nu urlatoare ca acum, valabil si pentru firma EV aceasta afirmatie, vezi seria ZX. Absolut totul original in interior. Filtrul este atit de simplu si eficient, incit daca il vezi dupa ce asculti incinta, o sa spui 101%, ca NU este acel filtru in interior, si ca este altceva... Ma refeream la "cocoasa" pe care o are driverul in grafic, comparat cu graficul lui D2500Ti, care este MULT mai liniar si spl MULT mai mare la peste 12Khz. Iar boxele dynacord si respectiv EV, folosesc exclusiv drivere Ev, DH3 (2010) DH2, etc. Poze pentru relevanta, unde la prima poza (Ev DH3 sau DH2010, este acelasi driver), daca te uiti atent, o sa vezi o diferenta de 15db intre 3Khz si 20Khz, adica un peak de 115db la 3Khz si doar 100db la 20Khz, iar caderea este accentuata de la 12 Khz in sus: Acum sa analizam graficul lui D2500Ti, unde se vede CLAR raspunsul MULT mai liniar in frecventa, cu o diferenta de maxim 6 db intre 2Khz si 20Khz, si atentie peak-ul la 15Khz este de 113,5db, fata de peak-ul la 4Khz care este 113 db. Cineva spunea ca D2500Ti, suna ca un tweeter ribbon, nu e departe de adevar, si mai are o chestie, odata cu cresterea puterii, nu "inghesuie" sunetul. Acum exista altceva in interior ca difuzoare, filtrele sint insa identice, doar ca am taiat driverul putin mai jos pe la 1600Hz. Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 30, 2012 Partajează Postat Aprilie 30, 2012 LEco, nu doresc o dezbatere de tipul unde dai si unde crapa. Eu am spus ce aveam de spus. Cunosc aceste difuzoare stiu cum suna. Ambele se pot folosi cu success, daca stii cum.MA gandeam doar ca sa dai niste detalii sa inteleaga tot incepatoru, daca chair vrei sa scrii ceva util. DAca vrei, altfel analize ca unu are mai multi dB nu stiu unde si celalalt are o cocoasa nu prea ajuta. Graficele (mai ales cele pe liber) si discutii despre parametri fara corelarea cu realitatea si cu sunetul scos nu au valoare. Cu sfaturi gen il tai la 1.6k fara sa dai multe detalii, poti induce in eroare un incepator care intra pe lalena.com, pune la tweter impedance 8ohmi, xover freq. 1.6k construieste filtrul si apoi spune ca difuzorul e prost.Boxe proaste se faceau si atunci si fac si acum. Nu e cazul sa generalizam avand ca reper doua trei exemple insignifiante. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 30, 2012 Partajează Postat Aprilie 30, 2012 Ca sa fiu in subiect, cel mai apropiat inlocuitor pentru tweeterul despre care se vorbea, D220 Ti, ar fi D2200Ti ND. Doar ca pretul difera. Prin graficele prezentate, si cel mai orb incepator, realizeaza care tweeter este mai bun si in ce fel, iar raspunsul in acele grafice, daca te uiti atent la PDF, vei vedea ca este dat cu diverse hornuri, ori prin tub drept ETC. Consider ca sfaturile date de mine sint pertinente. Nu ma intereseaza avantaje comerciale, P-Audio vs Ev vs Selenium vs Beyma, etc, nu vind aceste difuzoare si nu am avantaje de la niciunul dintre ele. Nu am sa fac aici dezbatere cum s-a incercat pe nus ce alt forum, "distrugerea sau imbunatatirea imaginii" driverului D2500Ti, deoarece erau "intentii" referitoare la un anumit user,pe care il vroiau "mort" daca s-ar fi putut, au filtrat prost acel driver si l-au stricat, cred ca inadins. La mine este taiat mai jos decit era taiat acolo, dau si cu putere mai mare in el si nu a crapat, cum l-au "crapat" baietii acolo. Am incercat sa subliniez DOAR ca D2500Ti ND este un driver exceptional, mult mai ieftin si mult mai calitativ decit alte difuzoare ale altor branduri, iar din punctul meu de vedere este aproape daca nu chiar cel mai bun driver pentru 410 lei cit costa. Cine vrea sa inteleaga, sa compare graficele intre D2500TI Nd si alte drivere, si evident preturile. Succes! Link spre comentariu
CBI Postat Aprilie 30, 2012 Partajează Postat Aprilie 30, 2012 graficul in camera surda este una,implementarea practica in boxa reala este altadegeaba avem un produs X bun per se daca este zidarit apoi intr-o mobila 'proiectata' de vreun 'profesionist' pe lalena.com Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 30, 2012 Partajează Postat Aprilie 30, 2012 Pai CBI, atunci hai sa nu mai facem nici boxe, nici amplificatoare, nimic ce tine de sonorizari, ca nu avem camera surda unde sa le folosim, nu?Sa fim seriosi.EDIT:Principal este ca, utilizatorul final al intregului echipament (boxa) sa fie multumit auditiv, si impacat sufleteste.Asa sint eu fata de incintele mele. Link spre comentariu
CBI Postat Aprilie 30, 2012 Partajează Postat Aprilie 30, 2012 nu ai intelesexplicatiile pe care le vad scrise de f multi sunt povesti scoase din imaginatie,pt ca habar nu are nimeni ce se intampla exact acolo(liniaritate,peak-uri etc)fiecare incearca sa-si explice de ce suna prost ceva uitandu-se pe graficele difuzoarelor din pdf si incercand sa transpuna mental niste chestii din imaginea vizuala in ceea ce aud,cum ar fi de ce un driver nu are inalte ,de ce suna sec/metalic ,de ce boxa nu are bas cum trebuie desi woferul e ok in grafic..etccei care se ocupa serios de constructia de incinte acustice si nu de lazi cu difuzoare stiu f bine ca nu poti folosi graficele din foaia de catalog in proiectareasa ca degeaba se dau sfaturi pe banda care practic nu-l ajuta pe corneilus cu nimic si nici nu se stie cat de bine va reusi sa le integreze in proiect,deci degeaba ia una sau alta,mai ieftina sau mai scumpae f greu sa faci o boxa de sonorizare sa sune bine,chiar si pt cei cu experienta Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 30, 2012 Partajează Postat Aprilie 30, 2012 N-a inteles si n-o sa inteleaga. LEco o tine tot timpul pe a lui, eventual isi mai modifica textele dupa ce ii raspunzi, ca sa iasa mai bine.Da si tu un lock post inainte de reply.LEco, lasa graficele, ca ele nu canta. Uite si tu ca sunt destule drivere drepte care nu suna bine precum dti2500 sau 220. DAr dupa cum am spus, de la difuzoare la boxe, cale lunga! Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 30, 2012 Partajează Postat Aprilie 30, 2012 Sharky, tare mult mi-ar placea sa ne cunoastem odata, sa vi pe la mine sa asculti boxele, si sa avem posibilitatea sa schimbam diverse drivere, ca sa iti dai si tu cu parerea.Daca ajungi vreodata prin Buc, nu ezita sa dai un semn! Hai sa lasam omul sa decida ce drivere doreste! Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 30, 2012 Partajează Postat Aprilie 30, 2012 Dle, distanta e mare, si cand trec prin Bucuresti trec in interes de serviciu. Abia am timp sa suflu, dar sa mai schimb drivere. Dar cine stie.In alta ordine de idei, am lucrat cu ambele drivere, stiu ca suna bine si ies cu ele boxe bune daca constructorul isi da interesul. Eu mi-am luat o mega tzeapa cu primul filtrul care l-am implementat pt dti2500. DAr am gasit apoi solutia.Doar sa schimbi drivere nu e ok, parerea mea. Trebuie sa bibilesti filtru si sa stai multa vreme pe langa ele ca sa poti emite pareri. Daca schimbi un driver si il pui intr-o combinatie nepotrivita o sa sune prost oricat e el de bun.Din pacate asta cere timp, dar asta este. Lucrurile calumea rareori sunt simplu de facut.MA rog, dupa ce te prinzi totul e simplu. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 30, 2012 Partajează Postat Aprilie 30, 2012 Ma refeream la ideea de a ne cunoaste, si sa ascultam o muzica buna, pe ceea ce fac eu ca amplificare, si pe boxe bibilite de mine.Sa iti poti face o parere.Anyway, daca ai vreodata drum, nu ezita la un PM. Link spre comentariu
corneillus Postat Iunie 8, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 8, 2012 se poate inchide. am comandat azi selenuim d220ti. dupa lungi cautari, incercari sa comand de pe amazon, dar nu livreaza la adresa asta, dupa ce am sunat toti prietenii din afara, spania, belgia, afganistan, canada, dupa ce am fost facut ,,pensionar '' in sfarsit au ajuns si la noi in tara, la importator. numai bine si multumesc mult celor care m-au ajutat si sfatuit. numai bine. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum