corneillus Postat Aprilie 23, 2012 Partajează Postat Aprilie 23, 2012 o intrebare pentru cei cu mai multa experienta.vreau sa imi construiesc niste boxe fr pe 2 cai.toate bune pana acum am luat basii, am facut cutiile cu accesoriile de rigoare, am cumparat conzii si am facut bobinele pt filtru. din lipsa de bani am amanat achizitionarea driverului. ca o ironie a sortii acum ca am facut rost de bani modelul care ma interesa in speta SELENIUM D220 TI, nu mai e disponibil pentru europa dupa cum spune importatorul. asa ca trebuie sa ii gasesc un inlocuitor. furnizorul mi l-a prea laudat pe BM-D446 de la p-audio ca e mult peste.... si peste... si foarte.. etc.desi ca si putere e un pic mai slabut cel din urma. asa ca va invit sa va dati cu parerea sa stiu ce alegere fac si cu ce sa il inlocuiesc. daca ati lucrat cu ambele, comparatii , minusuri, plusuri....ca o mica paranteza 2 furnizori mi-au recomandat STUDIO-M SM-DR200, dar nu stiu ce sa zic ca nu prea am auzit de asa ceva si nu imi permit sa dau banii aiurea. Link spre comentariu
LUCI Postat Aprilie 23, 2012 Partajează Postat Aprilie 23, 2012 Nu am lucrat cu cel p.audio, dar din experienta atunci cand un lucru sau o oferta pare prea buna atunci de obicei asa e.Nu cred ca e naspa driverul p.audio dar am totusi rezerve ca ar fi the best of the best. Link spre comentariu
corneillus Postat Aprilie 23, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 23, 2012 sunt convins ca nu e nasol, dar la gama asta de bret, la bugetul de care dispun adica , vreau sa iau ceva bun, sigur si verificat, nu imi permit sa iau de proba. Link spre comentariu
corneillus Postat Aprilie 23, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 23, 2012 iau bmd-ul? sau mai caut d220-ul? Link spre comentariu
LUCI Postat Aprilie 23, 2012 Partajează Postat Aprilie 23, 2012 Cu un filtru corespunzator eu nu cred ca va suna naspa.Nu toate produsele p.audio suna dumnezeieste sau se incadreaza in zona hi-fi, hi-end.Dar nu acesta le este scopul.Cu ce produse am intrat eu in contact pana acum au sunat minim decent iar altele chiar bine sau f bine.Nu cred ca gresesti cu BM-ul mai ales in categoria asta de pret. Link spre comentariu
corneillus Postat Aprilie 23, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 23, 2012 filtrul e gandit initial pt d220 dar mai pot ajusta si ar trebui sa fie corespunzator, mai ales ca am luat conzi jantzen noi, am dat un pumn de bani pe ei, cum se ziceam vazut ca in state se gaseste si e si ieftin adica pana in 50 de dolari bucata de selenium d220 si reconekiturile sunt la juma de pret. dar nu am comandat niciodat din afara si nu am idee, cat o sa ma duca per total cu transport, taxe vamale, tva si ce o mai fi. Link spre comentariu
LUCI Postat Aprilie 23, 2012 Partajează Postat Aprilie 23, 2012 Incearca second atunci.Pui sa faca poza si la bobina sa fi sigur ca sunt ok. Link spre comentariu
gabiferaru Postat Aprilie 23, 2012 Partajează Postat Aprilie 23, 2012 Problema e ca nu prea gasesti d202ti/d220ti/d2500ti second hand. Cand apare vreo pereche, la un pret decent, se da ca painea calda.Ma bate si pe mine un gand cu BM-D446. Prea il lauda Mircea Bartic. Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Aprilie 25, 2012 Partajează Postat Aprilie 25, 2012 BM-D446 este cel mai performant driver de 1" pe care l-am avut pe mana pana in acest moment. Acesta a fost dezoltat pentru prodcatorul de boxe Turbosound http://www.turbosound.com/ Ei au o politica mai lejera in privinta componentelor si permit lui P-audio sa vanda piesele produse pentru ei si pe piata libera , fara restrictii . (toata seria BM de woofere si drivere este in realitate produsa pentru Turbosound - de acolo si culoarea specifica) Banuiala mea este ca driverul a fost proiectat pentru aplicatii de line array sau orice alte situatii in care puncte de taiere foarte joase sunt necesare. Acest driver ar putea fi taiat chiar si la 1200 de Hz (frecventa joasa chiar si pentru unele drivere de 2") BM-D446 este mai puternic decat D220Ti atunci cand driverele sunt puse side by side. Puterile sunt diferite deoarece la BM-D446 se specifica un punct de taiere mult mai jos. Link spre comentariu
baga Postat Aprilie 25, 2012 Partajează Postat Aprilie 25, 2012 Cum se descurca peste 10khz? In grafic scade de la 110db\w la 101 db\w peste aceasta frecventa. Seleniumul nu scade deloc (totusi este masurat intr-un horn cu dispersie mai ingusta). Link spre comentariu
corneillus Postat Aprilie 25, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2012 aproape ca m-a convins d-l bartic. ma gandesc ca daca seleniumul nu se mai gaseste, in curand o sa fie problema si cu reconkiturile, asa ca ar fi de preferat pa.ul. Link spre comentariu
LUCI Postat Aprilie 25, 2012 Partajează Postat Aprilie 25, 2012 caderea de pe grafic nu este o problema.Se poate compensa daca este nevoie tragand mediile mai jos. Link spre comentariu
CBI Postat Aprilie 25, 2012 Partajează Postat Aprilie 25, 2012 BM-D446 este cel mai performant driver de 1" pe care l-am avut pe mana pana in acest moment. Acest driver ar putea fi taiat chiar si la 1200 de Hz (frecventa joasa chiar si pentru unele drivere de 2") poate ne prezinti si altceva decat pareri subiective(teste ,masuratori de spl,thd imd) ,aici este totusi un forum tehnic,cum suna si ce se aude ramane sa stabileasca fiecare cu urechile din dotare aproape ca m-a convins d-l bartic. ma gandesc ca daca seleniumul nu se mai gaseste, in curand o sa fie problema si cu reconkiturile, asa ca ar fi de preferat pa.ul. recent am lucrat cu bmd450-2 si daca si 446 are acelasi sunet(pt ca la 'caroserie' cam seamana),o sa ai o supriza.Nu stiu daca de vina este ferufloidul ,dar exact inaltele alea de sus de tot de zic colegii ca ,'cam pica',sunt/suna altfel fata de seria veche rezumand,seria noua de bmd nu mai suna ca cea veche si cu atat mai putin nu seamana cu dti daca deja le-ai ascultat si ti-au placut dar tinand cont de preturi,nu prea ai ce risca.Asa e mereu cu produsele noi,cineva trebuie sa sparga gheata caderea de pe grafic nu este o problema.Se poate compensa daca este nevoie tragand mediile mai jos. stii cum e,teoria ca teoria,dar calculele de acasa nu se potrivesc cu alea din targ.Se poate 'compensa'(sa nu fiu inteles gresit,adica unde nu e ,nu poti pune din buzunar!),dar inca nu am vazut pe nicaieri aplicata o implementare buna. Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Aprilie 25, 2012 Partajează Postat Aprilie 25, 2012 ce-ar fi sa nu vorbesti degeaba si sa-ti faci singur testele de THD si ce mai vrei tu acolo. Daca vrei ti le fac eu, insa iti voi emite factura pentru servicii de expertiza. eu nu traiesc din comertul cu difuzoare. Domeniul meu de activitate este "birou de proiectare".Difuzoarele pe care le comercializez sunt un serviciu adus comunitatii DIY, asa ca nu dau doi bani pe parerea ta de "mare smecher".daca cumperi, bine, daca nu cumperi tot bine.Personal eu nu cred ca ai auzit vreodata nici unul dintre BMD-uri dar iti place sa vorbesti aiurea crezand ca astfel te razbuni pentru faptul ca ai fost eliminat din comunitatea poweraudio.ro. Link spre comentariu
LUCI Postat Aprilie 25, 2012 Partajează Postat Aprilie 25, 2012 Asta da comportament de comerciant de taraba.Nu crezi gogosile pe cuvat esti luat la injuraturi Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum