Vizitator eiffel650 Postat Mai 16, 2006 Partajează Postat Mai 16, 2006 o intrebare scurta pentru care nu merita si chiar era penibilsa deschid un thread nou. Problema mea este urmatoarea: am TDA7294 montat pe un radiator care fie Aluminu, fie Cupru - conduce curentul electric...cum pe datasheetul integratul am observat ca partea metalica care se prinde de radiator este legata la minusul sursei de alimentare a cipului ...intru intr-o dilema...este bine sau nu sa aiba legatura electrica (galvanica) radiatorul cu restul carcasei care este legata la impamantarea prizei si de altefel reprezinta si masa potentiometrelor pentru preamplificator si corector de ton etc. (poate e o intrebare super-banala pentru unii dar nu vreau sa risc sa aerisesc bine camera dupa ce pun ampliful in functiune ) ...daca se poate si o explicatie scurta...ca sa bag la cap ar fi excelent. Multam' anticipat Link spre comentariu
Vizitator darkangelbv Postat Mai 16, 2006 Partajează Postat Mai 16, 2006 TDA7294 are alimentare diferentiala (+ 0 -) deci radiatorul este lagat la partea de - (atentie nu 0) si probabil preamplificatorul si corectorul de ton au minusul (-) comun cu medianul amplifului (adica 0)Cel mai bine ar fi sa izolezi circuitul de radiator cu o foita de mica si nu-ti mai faci probleme ... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum