Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Turometru cu traductor Hall

Magnus

Postări Recomandate

• Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Magnus

6

• Dr.L

1

• fratello

1

• Cilibiu

1

Top autori în acest subiect

sa zicem turatii pana in 10 000 Rpm ,afisaj lcd 2x16 dar convertor frecventa- tensiune dar nu am nimica indrumator asteas din dezbateri ce am auzit si ce am citit in rest HELP MEE

Link spre comentariu

pai fara sa fie referinta bobina de inductie, practic sa spunem avem un ax care se invarte si vreau sa stiu nr de rotatie :fie ca e motor cu benzina ,fie ca e motor diesel ,fie motor electric aplicabilitatea sa fie universala!un traductor Hall amplasat la exteriorul unui ax disc etc iar pe ax disc etc un magnet ,un circuit care sa masoare numarul de impulsuri generate de tradutorul hall un convertor frecv tensiune iar la capatul acestui bloc sa fie un voltmetru cu afisaj digital 2x16 caractere e ceace imi doresc

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

cercetand amanuntit am gasit aplicatie baza pe efect hall cu un traductor hall,un convertor fecventa tensiune LM 2907N-8,tot impasul e din cauza afisajului LCD 2x16 caractere,nu am cunostinte de programare a unui microcontroler si as dori un cod hex pentru oricemicro controler care afiseaza RPM inclusiv schema,presupun ca ar trebuii sa dau parametri out put la convertorul fecventa tensiune

Link spre comentariu

cercetand amanuntit am gasit aplicatie baza pe efect hall cu un traductor hall,un convertor fecventa tensiune LM 2907N-8,tot impasul e din cauza afisajului LCD 2x16 caractere,nu am cunostinte de programare a unui microcontroler si as dori un cod hex pentru oricemicro controler care afiseaza RPM inclusiv schema,presupun ca ar trebuii sa dau parametri out put la convertorul fecventa tensiune

Te pot ajuta eu cu acel hex, dar inaite de al face impreuna cu schema, zimi mai exact ce serie sau o poza cu senzorul hal, daca pui magnet sau disc pe acel "ax".Senzorul hall nu merge legat direct la MCU, semnalul est ein spikur nu in semnal dreptunghiular si va trebuie folosit un 74hc14 si cativa tranzistori pentru a face asta, insa daca folosesti un encode este mult mi simplu, sau un senzor optic cu un disc cu gauri.
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

as dori niste sfaturi elagate de posibile probleme de urmatoarele artificii ce vreu sa aduc la urmatoarea schema http://www.8085projects.info/post/Speed ... rcuit.aspx

in primul rind circuitul gasit pe piata de mine este LM 2907N-8 fata de circuitul 2907 care e in schema de pe link

al doilea rind doresc sa inlocuisc senzorul variable reluctance magnetic pickup cu un senzor Hall SM 230

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

Cred ca e posibila modificarea;iesirea senzorului o duci in pinul 1,iar in pinul 8 stabilesti cu un semireglabil,o tensiune situata intre cele doua corespunzatoare iesirii senzorului.Daca tensiunea masurata la iesirea senzorului,cu magnetul apropiat,e sa zicem 5V,iar fara magnet scade la 1V,in pinul 8 reglezi intre 2 si 4V.Am dat exemple la intamplare,nu cunosc caracteristicile senzorului...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări