Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Turnuri VU-metru

Vizitator Glad Parau

Postări Recomandate

Vizitator battman

Am si eu cateva intrebari :)..Vreau sa-mi fac si eu ceva de genul, poate cu mai putine leduri...nu stiu inca.De unde ai luat plexiglasul? La ce pret? Cum l-ai slefuit si cu ce sa sa iasa asa fain, lucios la margini/colturi. De cat plexiglas ai avut nevoie? Ce dimensiuni ai placile pe care le-ai taiat? Cu ce l-ai taiat? Multumesc mult!!! O seara buna!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 47
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

8

• pop_ady44

4

• niq_ro

2

• xragon

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator Glad Parau

Am si eu cateva intrebari :)..Vreau sa-mi fac si eu ceva de genul, poate cu mai putine leduri...nu stiu inca.De unde ai luat plexiglasul? La ce pret? Cum l-ai slefuit si cu ce sa sa iasa asa fain, lucios la margini/colturi. De cat plexiglas ai avut nevoie? Ce dimensiuni ai placile pe care le-ai taiat? Cu ce l-ai taiat? Multumesc mult!!! O seara buna!

Plexiglasul care l-am cumparat este de 5mm grosime si dimensiuni de 1000x500mm, la pret de 75 lei. Placile le-am taiat la circulara cu disc de aluminiu(foarte precis), cu urmatoarele dimensiuni:- 16 buc 80x80- 2 buc 85x85- 2 buc 90x90- 2 buc 95x95- 2 buc 100x100- 2 buc 110x110- 2 buc 120x120- 2 buc 130x130- 2 buc 140x140Cantitatea necesara a fost de 0.39mp."Finisarea" am facuto matuind fetele cu smirghel de 360, daca il faci lucios nu are acelasi efect ca si cand le matuiesti. De unde am cumparat plexiglasu iti spun pe PM ca sa nu fac reclama la firma(regulile is reguli).numai bine.
Link spre comentariu
Vizitator battman

Iti multumesc foarte mult pentru detalii. Sper ca am sa ajung maine la arad si am sa trec pe la ceva magazin de profil.Din pacate, magazinul de de ai luat tu plexi, nu este in arad sau macar nu stiu eu sa fie...Gaurile pentru leduri le-ai dat cu un burghiu de 5 mm? Nu stiu inca cum fac suportul pentru ca teava de aluminiu nu am. M-am gandit la o teava patrata de fier...poate plastic, daca gasesc ceva mai gros si apoi il vopsesc in negru. Iti multumesc inca o data pentru ajutor! :) O zi buna!

Link spre comentariu
Vizitator Glad Parau

Executat in mod profesionist :aplauze

Multumesc, asta o fost ideea, daca tot fac pentru mine, sa fie care cat mai profi si finisat cat mai bine.

Iti multumesc foarte mult pentru detalii. Sper ca am sa ajung maine la arad si am sa trec pe la ceva magazin de profil.Din pacate, magazinul de de ai luat tu plexi, nu este in arad sau macar nu stiu eu sa fie...Gaurile pentru leduri le-ai dat cu un burghiu de 5 mm? Nu stiu inca cum fac suportul pentru ca teava de aluminiu nu am. M-am gandit la o teava patrata de fier...poate plastic, daca gasesc ceva mai gros si apoi il vopsesc in negru. Iti multumesc inca o data pentru ajutor! :) O zi buna!

Da, cu burghiu de 5mm gaurile pentru led si gaurile de suruburi cu burghiu de 4 si filetate.
Link spre comentariu
Vizitator battman

Ce gauri pentru suruburi? Pentru ce? si...apropo, cum si cu ce ai fixat plexiglasul sa nu cada?L.E. La vu metru, ce integrate ai? sunt cumva amplificatoare operationale? Ceva de genul LM324?

Link spre comentariu

Ce gauri pentru suruburi? Pentru ce? si...apropo, cum si cu ce ai fixat plexiglasul sa nu cada?

Tu esti macar atent la ce spui? Sau ti se pare imposibil,sa fixeze placile,chiar cu surubirile pentru care a dat gaurile? :rade:

L.E. La vu metru, ce integrate ai? sunt cumva amplificatoare operationale? Ceva de genul LM324?

Apoi,schema aia maaaaare si completa (cu toate denumirile si valorile notate pe ea),din primul mesaj de pe prima pagina ai vazut-o? :nas:
Link spre comentariu
Vizitator battman
Ce gauri pentru suruburi? Pentru ce? si...apropo, cum si cu ce ai fixat plexiglasul sa nu cada?

Tu esti macar atent la ce spui? Sau ti se pare imposibil,sa fixeze placile,chiar cu surubirile pentru care a dat gaurile? :rade:

Pai nu stiu...poate a facut alte gauri, pentru altceva...

L.E. La vu metru, ce integrate ai? sunt cumva amplificatoare operationale? Ceva de genul LM324?

Apoi,schema aia maaaaare si completa (cu toate denumirile si valorile notate pe ea),din primul mesaj de pe prima pagina ai vazut-o? :nas:

Pentru asta imi cer scuze...chiar am uitat ca a pus schema, cu toate ca il citisem in intregime. Am deschis tabul pe pagina a 2-a de cateva zile, si nu am observat/am uitat ca a pus schema...

L.E. Acum am venit de la Arad. Am fost la un magazin de profil, am gasit plexi la 78lei (1000x500x5) si smirghel fin. Cand o sa am timp, ma pun sa le tai. Am sa pun si ceva poze, so stay tuned!

Link spre comentariu
Vizitator Glad Parau

Ce schema electronica simpla pentru un vu-metru imi recomandati? am nevoie ca componenetele sa fie cat mai mici posibile, pe 4-5 leduri si alimentare la 5V.Intreb, nu ca mie lene, dar ce scheme am vazut unele au linkuri expirate si timp foarte rar am de stat pe forum pentru cautat, asa ca apelez la bunavointa voastra. multumesc.PS. In loc de SR3 ce alt potentiometru(trimer) imi recomandati? Mentionez faptul ca acesta "lucra" doar la capatul superior si plaja este foarte mica. Pe schema scrie ca valoarea lui este 2,2 si pe el scrie 205.

Link spre comentariu

Ce schema electronica simpla pentru un vu-metru imi recomandati? am nevoie ca componenetele sa fie cat mai mici posibile, pe 4-5 leduri si alimentare la 5V.

Fa ceva cu AN6884: http://www.niqro.3x.ro/AN6884/AN6884.htmCu 4 leduri,ai putea lucra cu SMD si sa folosesti un comparator cvadruplu (adica doar unul singur,din cele 4 galbene,din schema ta)

PS. In loc de SR3 ce alt potentiometru(trimer) imi recomandati? Mentionez faptul ca acesta "lucra" doar la capatul superior si plaja este foarte mica. Pe schema scrie ca valoarea lui este 2,2 si pe el scrie 205.

SR3 e de 2,2Mega. 20*10^5ohmi = 2Mega ohmi.Pai da-l la maxim si gata. Volumul il reglezi din SR5. Din SR1 si SR2 reglezi capetele (cam mulre reglaje are schema asta :rade: ). Am presupus ca folosesti intrarea aux
Link spre comentariu
Vizitator Glad Parau
Ce schema electronica simpla pentru un vu-metru imi recomandati? am nevoie ca componenetele sa fie cat mai mici posibile, pe 4-5 leduri si alimentare la 5V.

Fa ceva cu AN6884: http://www.niqro.3x.ro/AN6884/AN6884.htm

Cu 4 leduri,ai putea lucra cu SMD si sa folosesti un comparator cvadruplu (adica doar unul singur,din cele 4 galbene,din schema ta)

PS. In loc de SR3 ce alt potentiometru(trimer) imi recomandati? Mentionez faptul ca acesta "lucra" doar la capatul superior si plaja este foarte mica. Pe schema scrie ca valoarea lui este 2,2 si pe el scrie 205.

SR3 e de 2,2Mega. 20*10^5ohmi = 2Mega ohmi.

Pai da-l la maxim si gata. Volumul il reglezi din SR5. Din SR1 si SR2 reglezi capetele (cam mulre reglaje are schema asta :rade: ). Am presupus ca folosesti intrarea aux

SR3 regleaza sensibilitatea cursei, actioneaza ca un filtru de sunet, pe inalte sau pe joase, si is greu de adus cele 2 placi de vu metru sa lucreze la fel cand merg pe sunet mono, ca asa le calibrez. pana in 80% din cursa de la capatul inferior spre cel superior, sta tot turnul aprins, are o zona de 5% in care se intampla reglajul efectiv, restul de 15% se stinge tot turnul, nu mai reactioneaza.

Si multumesc de sugestie pentru vu-metru mic. :da

Link spre comentariu

Poate nu face contact bine...El practic regleaza amplificarea operationalului. Nu vad de ce s-ar stinge sau s-ar aprinde tot turnul deodata. Poate doar daca celelalte SR (1 si 2) sunt reglate mai ciudat.Si nici n-are de ce sa actioneze ca un filtru...ca schema nu e facuta asaPana la urma folosesti intrarea de mic sau cea aux? Ca pe cea de mic e mai probabil sa se intample chestii de genulCP!

Link spre comentariu
Vizitator Glad Parau

Poate nu face contact bine...El practic regleaza amplificarea operationalului. Nu vad de ce s-ar stinge sau s-ar aprinde tot turnul deodata. Poate doar daca celelalte SR (1 si 2) sunt reglate mai ciudat.Si nici n-are de ce sa actioneze ca un filtru...ca schema nu e facuta asaPana la urma folosesti intrarea de mic sau cea aux? Ca pe cea de mic e mai probabil sa se intample chestii de genulCP!

Cea de auxiliar, ca pe microfon ii slab, trebuie sa urli in microfon sa se lumineze ceva. :rade: O sa incerc sa cumpar inca 2 trimere cand o sa gasesc.
Link spre comentariu
Vizitator Glad Parau

Poze proaspete. Am vopsit capacele frontale, si am facut o asamblare sa vad cum ar arata terminate. Mai am de bagat ledurile RGB, cand or sa ajunga, si facut suport pentru placile de VU in interior.

Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări