Romica_t Postat Aprilie 22, 2012 Partajează Postat Aprilie 22, 2012 Va salut, vreau sa folosesc un comutator simplu pentru a sunta un filtru activ trece sus. M-am gandit la schema urmatoare. Ce ziceti, e bina asa? Link spre comentariu
mircea888 Postat Aprilie 22, 2012 Partajează Postat Aprilie 22, 2012 Avand in vedere ca filtrul din schema ta are amplificare unitara trebuie sa mearga ok. Daca ar fi avut amplificare mai mare de 1 ai fi pierdut din nivelul semnalului cand suntai filtrul. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 22, 2012 Partajează Postat Aprilie 22, 2012 Cu întrerupătorul deschis e bine dar, dacă închizi întrerupătorul nu mai e bine deloc.O metodă ar fi să pui întrerupătorul peste cele două condensatoare, adică între intrearea de semnal şi intrarea neinversoare a amplificatorului operaţional. Dacă e nevoie să păstrezi separarea în curent continuu atunci pui un condensator de separare mult mai mare decât cele din schemă. Condensatorul de separare îl înseriezi între sursa de semnal şi filtru. Link spre comentariu
Romica_t Postat Aprilie 22, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 22, 2012 Cu întrerupătorul deschis e bine dar, dacă închizi întrerupătorul nu mai e bine deloc.Simt si eu aceasta problema dar nu mi-o pot explica prea bine. Intra in oscilatie cumva? Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 22, 2012 Partajează Postat Aprilie 22, 2012 Schema în care se scurtcircuitează intrarea cu ieşirea are şanse mari să oscileze. Prin închiderea întrerupătorului apare o buclă de reacţie pozitivă foarte puternică, iar impedanţa sursei de semnal nu e nulă.L.E.Acum am observat titlul. Filtrul din schemă este un filtru activ, nu pasiv. Link spre comentariu
corneillus Postat Aprilie 22, 2012 Partajează Postat Aprilie 22, 2012 dar cu un comutator dublu, normal inchis-normal deschis prin care sa decupleze respectiv sa decupleze simultan si iesirea si intrarea? Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 22, 2012 Partajează Postat Aprilie 22, 2012 are şanse mari să oscileze Am scris prostii, nu ar trebui să oscilează pentru că AO din schemă este repetor de tensiune (are amplificare 1). Oricum, schema desenată tot nu e bună.dar cu un comutator dublu, normal inchis-normal deschis prin care sa decupleze respectiv sa decupleze simultan si iesirea si intrarea? Din două întrerupătoarea acţionate simultan, unul normal deschis unul normal închis, se poate. Construieşti din ele un întrerupător de alegere cu care iei semnalul ori de la intrare, ori de la ieşirea filtrului, după cum e sau nu apăsat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum