Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Belea mare cu ATMEGA8-16PU.Pierde date!HELP!!!

ursus2

Postări Recomandate

Am niste cititoare de cartele de proximitate facute cu aceste proace si uita sau sterge date din memoria interna cand se deschide contactul de la zavorul electromagnetului.Am pus in papalel pe bobina zavorului o dioda 1N4007 dar nu prea ajuta.Nu rade indeajuns tensiunea ce apare dupa deschiderea contactului.Imi trebuie ceva mai radical. Am auzit de un filtru szaper sau cam asa ceva;cum il calculez,din ce se compune? dioda serie cu rezistenta si cond. in paralel ?Dau bere URSUS daca rezolv beleaua asta! :partyman:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ursus2

5

• paul

2

• mitescu

1

• pisoiu

1

Top autori în acest subiect

Am patit si eu ceva similar. Am rezolvat cu actionarea electromagnetului prin releu si alimentare lui din sursa separata. Asa functionesza fara probleme.

Nu merge! Cablurile sunt trase si peretii vopsiti!Electromagnetul e actionat prin releu. Pana acum am lucrat cu PIC-uri si alea sunt de o nesimtire crasa! Nu simt nimic!Pt. aplicatiile mele,Pic-urile sunt net suprioare lui Atmel.Trebuie sa fac un filtru tzapan pe bobina zavorului.
Link spre comentariu

Nu poti comanda releul electromagnetului cu un alt releu?. Eu asa am facut. Apropo, si proc-ul folosit de mine era tot Atmel (AT89C2051).Daca nu poti face acest lucru, ai putea sa incerci un filtru realizat cu o oala de ferita (nu bara !).Succes !.

Link spre comentariu

Poti sa atasezi o schema a circuitului? O schema din care sa reiasa si punctele de conectare a alimentarilor si a firelor cu care conectezi diverse periferice. Cu riscul sa spun ceva ce deja stii, dar nu e tot una daca pui dioda de protectie langa bobina releului, sau daca o conectezi la capatul unor fire lungi. Cred ca pana la urma ai o problema de integritate de semnal, si asta nu are de-a face cu tipul de procesor folosit. De asemenea, astfel de probleme pot sa iti apara si in cazul folosirii unor surse in comutatie prost filtrate sau cu raspuns tranzitoriu prost./pisoiu

Link spre comentariu

Impresia mea este ca ai o problema cu masa. Daca zici ca ai fire lungi , s-ar putea sa faca o bucla destul de mare care ridica potentialul fata de masa la actionarea bobinei. Solutia ar fi ca masa sa fie conectata la impamantare la bornele de alimentare a placii. De asemenea vezi ca nu cumva sa apara pe sarmele tale o bucla fata de impamantare , ceea ce ar conduce de asemenea la fenomene de tipul asta. O alta solutie ar fi: iesirea isolata optic (complet) si utilizarea unor surse separate.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

si pune pe cabluri toruri micute de ferita

Am pus un acumulator mare tampon pe sursa si am rezolvat problema 99%.Dar tot pierde date din memorie la coborarea tensiunii in panta,iar la urcare in rampa e catastrofa!Asta e !Niste junghiuri facute in dorul lelii! :toimonster:
Link spre comentariu
Vizitator yoco

problema ta e sursa de alimentare, nicidecum filtrul pe bobinaiti pica tensiunea din cauza bobinei asta e adevarat dar asta inseamna ca sursa ta nu e suficient de mare sau nu reuseste sa depiteze destul curent, o rezolvare ar fi o dioda serie cu alimentarea uc si alimentarea releului o iei inaintea diodei, dar trebuie sa existe condensatoare de filtrare si inainte si dupa dioda.Yoco

Link spre comentariu

problema ta e sursa de alimentare, nicidecum filtrul pe bobinaiti pica tensiunea din cauza bobinei asta e adevarat dar asta inseamna ca sursa ta nu e suficient de mare sau nu reuseste sa depiteze destul curent, o rezolvare ar fi o dioda serie cu alimentarea uc si alimentarea releului o iei inaintea diodei, dar trebuie sa existe condensatoare de filtrare si inainte si dupa dioda.Yoco

Sursa este de 18 amperi si consumul ne ajunge la mai mult de 12 amperi.Chiar daca coboara tensiunea de la 14V la 12V la capetele coloanelor,tot nu ar trebuii sa piarda date procul.In aceeasi retea am variante de cititoare cu PIC-uri si nu patesc nimic in aceleasi conditii de lucru si pe acelasi circuit de alimentare.
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 7 luni mai târziu...
Vizitator KiCU

Am niste cititoare de cartele de proximitate facute cu aceste proace si uita sau sterge date din memoria interna cand se deschide contactul de la zavorul electromagnetului.Am pus in papalel pe bobina zavorului o dioda 1N4007 dar nu prea ajuta.Nu rade indeajuns tensiunea ce apare dupa deschiderea contactului.Imi trebuie ceva mai radical. Am auzit de un filtru szaper sau cam asa ceva;cum il calculez,din ce se compune? dioda serie cu rezistenta si cond. in paralel ?Dau bere URSUS daca rezolv beleaua asta! :partyman:

exista posibilitatea sa fie soft-ul prost... sau controlleru praf...incearca sa schimbi atmega-ul cu altul (dupa ce ii pui firmware-ul pe el, desigur :P) si daca nici acuma nu merge in seamna ca schema electrica e cam pacatoasa (putin probabil)... cat despre faza cu dioda... fa-ti tu un limitator cu mai multe diode (cauta schema pentru circuit de axare cu diode sa vezi cam cum ar trebui facut)succes !
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări