Gerula Postat Mai 18, 2006 Partajează Postat Mai 18, 2006 Daca e programator serial, incerca si ci ICPROG sau cu PICPROG, le gasesti free pe NET.La ICPROG trebuiesc facute unele setari. Link spre comentariu
klaudyux Postat Mai 18, 2006 Autor Partajează Postat Mai 18, 2006 Daca e programator serial, incerca si ci ICPROG sau cu PICPROG, le gasesti free pe NET.La ICPROG trebuiesc facute unele setari. Este un programator pe portul com 1. Setarile care sunt acum au facut posibila programarea lui pic16f84 care a functionat la montaj ireprosabil dar cand am incercat cu pic16f84A a mers programarea dar la montaj nu a functionat. Integratele sunt noi si mai vreau sa intreb daca are vre-o importanta cel putin la acest montaj faptul cifrele dupa seria picului ca indica daca am inteles bine frecventa maxim: pic16f84 - 04 intregratul acesta merge pic16f84A - 20 asta nu merge :( Am vazut ca exista pe piata si pic 16f84A - 04 ; Am incercat sa cumpar pic fara A dar nu se mai gaseste :( daca stiti voi de unde pot cumpara...am scapa probabil de subiectul asta Link spre comentariu
cirip Postat Mai 18, 2006 Partajează Postat Mai 18, 2006 Da, imi spune ca este ok atunci cand ii dau verificareIn cazut asta, problema poate sa fie de la algoritmul diferit de programare a cipanelor fara/cu A.Daca in timpul rularii programului cipanul trebuie sa isi rescrie zone din memoria de program, trebuie tinut cont de algoritmul de programare. Picurile fara A programeaza cate un octet. Cele cu A programeaza in blocuri de cate 4. Daca ai avut de reprogramat numai un octet si nu ai avut grija sa copiezi din FLASH pe cei care nu trebuie schimbati, scrierea va fi incorecta la A-uri.Pe scurt, in acest caz particular, softul scris pentru non A nu va rula pe A. De curiozitate, fa asa: Programeaza un A, baga-l in montajul in care stii ca nu va merge, apoi citeste-l si compara continutul cu hexul initial, sa vedem daca intr-adevar incearca sa se reprogrameze.Cirip Link spre comentariu
klaudyux Postat Mai 18, 2006 Autor Partajează Postat Mai 18, 2006 Da, imi spune ca este ok atunci cand ii dau verificareIn cazut asta, problema poate sa fie de la algoritmul diferit de programare a cipanelor fara/cu A.Daca in timpul rularii programului cipanul trebuie sa isi rescrie zone din memoria de program, trebuie tinut cont de algoritmul de programare. Picurile fara A programeaza cate un octet. Cele cu A programeaza in blocuri de cate 4. Daca ai avut de reprogramat numai un octet si nu ai avut grija sa copiezi din FLASH pe cei care nu trebuie schimbati, scrierea va fi incorecta la A-uri.Pe scurt, in acest caz particular, softul scris pentru non A nu va rula pe A. De curiozitate, fa asa: Programeaza un A, baga-l in montajul in care stii ca nu va merge, apoi citeste-l si compara continutul cu hexul initial, sa vedem daca intr-adevar incearca sa se reprogrameze. Nu stiu daca am facut exact ce voiai tu dar se vede o diferenta in partea de jos a programului, poate ca acolo este buba Astept pareri...Cirip Link spre comentariu
cirip Postat Mai 18, 2006 Partajează Postat Mai 18, 2006 N-am timp/rabdare sa ma uit la tot hexul.Foloseste functia verify de la programator. Ar trebuie sa sublinieze diferentele. Posteaza *numai* diferentele si locatiile la care le-a gasit.Ai mai multe cazuri de verificat:1)Compara A si fara A programate dar nealimentate in montaj2) A si fara A cu ele insele inainte si dupa alimentare in montaj3) A si fara A intre ele, dupa alimentare in montaj.Cirip Link spre comentariu
klaudyux Postat Mai 18, 2006 Autor Partajează Postat Mai 18, 2006 N-am timp/rabdare sa ma uit la tot hexul.Foloseste functia verify de la programator. Ar trebuie sa sublinieze diferentele. Posteaza *numai* diferentele si locatiile la care le-a gasit.Ai mai multe cazuri de verificat:1)Compara A si fara A programate dar nealimentate in montaj2) A si fara A cu ele insele inainte si dupa alimentare in montaj3) A si fara A intre ele, dupa alimentare in montaj.Cirip In cele din urma am reusit, dar cu ajutorul vostru, multam Cirip, mi-ai dat ideia "castigatoare" Cele doua pic-uri sunt compatibile; am verificat prgramele scrise in pic-uri si am gasit buba; nu am avut in vedere functia erase code memori si erase data memori. Am accesat functiile astea 2 dupa care am programat pic16f84A ca pe un pic16f84A si totul a fost ok ! Am incercat sa-l programez si ca pe un pic fara A dar nu a dat rezultate. Multumesc pt mesajele voastre, bafta ! :weedman: Link spre comentariu
cirip Postat Mai 18, 2006 Partajează Postat Mai 18, 2006 Bun, bravo! Pentru putin.Macar acum stii ca nici nu-l reprogrameaza on za flai.Cirip Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum