klaudyux Postat Aprilie 24, 2006 Partajează Postat Aprilie 24, 2006 Salutare,am cerut la magazin pic16f84 si am primit aceias piesa dar cu un A in coada :P , greseala mea ca nu am verificat ce mi-a dat vanzatare. Pot folosi pic 16f84A la smart card ? daca da ce modificari tre sa fac pt ca eu am incercat fara sa modific sceva la shema sau la soft. (Mentionez ca montajul si programatorul este ok, in prezent este in stare de functionare dar cu un pic fara A la coada) Daca nu mere poate imi recomandati un montaj , ceva ca sa nu mai stea pic-ul in cutie :rock: am atasat schema si programul pt cine vrea sa testeze montaju ! Link spre comentariu
lmm Postat Aprilie 25, 2006 Partajează Postat Aprilie 25, 2006 pic16f84a poate lucra pina la 20 mhz fata de 4mhz. Link spre comentariu
Abram Burel Postat Aprilie 25, 2006 Partajează Postat Aprilie 25, 2006 16F84 nu se mai fabrica si nici nu ai motive sa incerci sa faci rost de unul (A-ul e strict compatibil). Mai mult, daca faceai ceva sapaturi, iti luai un 16F628 si economiseai ceva bani. Acum e probabil tarziu, dar pe viitor... Link spre comentariu
klaudyux Postat Aprilie 26, 2006 Autor Partajează Postat Aprilie 26, 2006 16F84 nu se mai fabrica si nici nu ai motive sa incerci sa faci rost de unul (A-ul e strict compatibil). Mai mult, daca faceai ceva sapaturi, iti luai un 16F628 si economiseai ceva bani. Acum e probabil tarziu, dar pe viitor...ok, am priceput numai ca am incercat sa programez un 16f84a pentru smart card cu acelas soft pt 16f84 , s-a programat parea toul ok numai ca atunci cand il puneam la teraba nu mergea, ledul de la smart card statea stins cand era cartela in soclu si nu se programa nici o cartela :( , o sa mai incerc si o sa te anunt...merci pt informatii...si ar mai fi o interbare: daca cumpar 16f628 ma ajuti sa-l adaptez la smart card ? toate bune, salutare ;) Link spre comentariu
cirip Postat Aprilie 26, 2006 Partajează Postat Aprilie 26, 2006 Atentie! Functional 84 si 84A sunt identice. Algoritmul de programare difera la A-uri fata de non A-uri. Trebuie un driver sau un .ini care sa stie sa programeze un A. Nu poti programa un A selectand non A in softul de programare.Cirip Link spre comentariu
Gerula Postat Mai 10, 2006 Partajează Postat Mai 10, 2006 Sal Eu folosec 16f84A in loc de 16F84 cu exacat acelsi programator si acelsi soft. Si merge.Cat despre 16f628 nu e la fel ca 16F84. E compatibil la pini, iar softul trebuie sa sufere modificari serioase. Link spre comentariu
Gerula Postat Mai 10, 2006 Partajează Postat Mai 10, 2006 Viteza maxima la care marge (cuartul) e trecuta la sfarsit: ex: 16f84A 04 -> 4MHz16f84A 20 -> 20MHzSi executa o instruct la fiecare 4 impulsuri din oscil. Link spre comentariu
so19so76 Postat Mai 10, 2006 Partajează Postat Mai 10, 2006 Daca stiti franceza puteti citi aici cum se poate trece de la 16f84 la 16f628.Acolo spune ca sunt necesare trei modificari. Si eu sunt interesat de a schimba 16f84 cu 628 .Poate aveti amabilitatea sa ne dati ceva sfaturi ,cei mai experimentati dintre voi care au facut aceste modificari.Astept cu interes raspunsul vostru. :smt006 http://perso.wanadoo.fr/avrj.cours/vers628.htm Link spre comentariu
aionescu Postat Mai 11, 2006 Partajează Postat Mai 11, 2006 Explicatiile de pe site-ul frantuzesc sunt suficiente.Poate doar directiva CONFIG este ne-intuitiva. In plus este pentru un caz particular. Cel mai bine este sa se foloseasca modul expandat, a se vedea fisierul "header" standard (P16F628.inc) care se afla in directorul c:\Program Files\Microchip\MPASM Suite, sectiunea "configuration bits".Asta in caz ca folosesti MPLAB. Link spre comentariu
klaudyux Postat Mai 11, 2006 Autor Partajează Postat Mai 11, 2006 Sal Eu folosec 16f84A in loc de 16F84 cu exacat acelsi programator si acelsi soft. Si merge.Cat despre 16f628 nu e la fel ca 16F84. E compatibil la pini, iar softul trebuie sa sufere modificari serioase. La mine nu a mers, dar am sa mai incerc sapt viitoare si am sa revin cu detalii; sincer nu mi-am batut capul pre mult :P Link spre comentariu
klaudyux Postat Mai 15, 2006 Autor Partajează Postat Mai 15, 2006 Sal Eu folosec 16f84A in loc de 16F84 cu exacat acelsi programator si acelsi soft. Si merge. Mentionez ca am 3 integrate: 2 pic16f84A si unul pic16F84, componente noi; Vreu sa fac niste cartele de acces cu cartele de romtelecom (mai sus am aratat schema si programul) Am programat pic16f84 si l-am atasat la montaj, functioneaza perfect; Am programat un pic16f84A ca pe un 16f84 si nu functioneaza, atunci cand introduc o cartela ledul (care in mod normat se aprinde atunci cand recunoaste cartela) sta aprins si cand introduc orice cartele programata sau nu, ledul se stinge. Am programat alt pic16f84A ca pe un pic16f84A si montajul nu reactioneaza in nici un fel. Va rog sa ma ajutati sa adaptez pic16f84A la acest montaj ! MERCI :weedman: Link spre comentariu
Abram Burel Postat Mai 15, 2006 Partajează Postat Mai 15, 2006 Din ce spui rezulta ca programarea nu a reusit. De fapt la fiecare circuit din cele doua face altceva sau nimic si in orice caz nu ce trebuie. Asta pentru ca 84 si 84A sunt perfect compatibile la instructiuni, dar usor diferite la programare. Verifica setarile din programatorul soft si incearca temporizari diferite. De asemenea verifica tensiunea de alimentare Vdd, care pentru 84A trebuie sa fie de maxim 5,5V (6V pentru 84). Link spre comentariu
klaudyux Postat Mai 15, 2006 Autor Partajează Postat Mai 15, 2006 Din ce spui rezulta ca programarea nu a reusit. De fapt la fiecare circuit din cele doua face altceva sau nimic si in orice caz nu ce trebuie. Asta pentru ca 84 si 84A sunt perfect compatibile la instructiuni, dar usor diferite la programare. Verifica setarile din programatorul soft si incearca temporizari diferite. De asemenea verifica tensiunea de alimentare Vdd, care pentru 84A trebuie sa fie de maxim 5,5V (6V pentru 84). Tensiunea de alimentare este ok, este de 5 volti; am tot verificat setarile programatorului... Link spre comentariu
cirip Postat Mai 16, 2006 Partajează Postat Mai 16, 2006 Nu este clar daca programarea reuseste. Daca dai verificare dupa ce ai programat, continutul picului coincide cu buferul programatorului?Cirip Link spre comentariu
klaudyux Postat Mai 18, 2006 Autor Partajează Postat Mai 18, 2006 Nu este clar daca programarea reuseste. Daca dai verificare dupa ce ai programat, continutul picului coincide cu buferul programatorului?Cirip Da, imi spune ca este ok atunci cand ii dau verificare. Am atasat o imgine cu programatoul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum