Vizitator sorinmatei Postat Aprilie 21, 2012 Partajează Postat Aprilie 21, 2012 Buna ziua si stima tuturor.Postez la incepatori pentru ca am impresia (vaga) cum ca am vazut undeva pe aici ceva legat de acest subiect, dar nu il mai gasesc. Am o problema cu gandacii. In baie. Oricat as curata si orice as face, dupa 2-3 zile de la momentul cand dau cu spray, ei revin. As vrea sa imi fac un aparat de tinut ganganiile astea la distanta de apartamentul in care stau (cam 50 mp). Stiu ca se gasesc in comert, dar din moment ce tot lucrez si eu cu letconul, as prefera sa il fac eu. Aveti cumva o astfel de schema? Va multumesc si va doresc un final de saptamana minunat!Cu stima, Link spre comentariu
Spitfire Postat Aprilie 21, 2012 Partajează Postat Aprilie 21, 2012 Depistati gaura de unde ies si astupati-o. Link spre comentariu
Vizitator sorinmatei Postat Aprilie 21, 2012 Partajează Postat Aprilie 21, 2012 Depistati gaura de unde ies si astupati-o.am facut asta, astupat ce se putea. e un bloc vechi si astia au mai multa vechime decat mine aici... Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Aprilie 21, 2012 Partajează Postat Aprilie 21, 2012 cred ca gandacii sunt sensbili la ultrasunete ca si rozatoarele, incearca sa faci un "miniemitator" in ultrasunete sa vezi ce se intampla! Link spre comentariu
Vizitator sorinmatei Postat Aprilie 21, 2012 Partajează Postat Aprilie 21, 2012 cred ca gandacii sunt sensbili la ultrasunete ca si rozatoarele, incearca sa faci un "miniemitator" in ultrasunete sa vezi ce se intampla! Exact la asa ceva ma refeream si eu. Era pe undeva o schema cu un E555 parca, dar nu mai retin unde. Are cineva asa ceva? Multumesc! Link spre comentariu
__farad__ Postat Aprilie 21, 2012 Partajează Postat Aprilie 21, 2012 Recalculează reţeaua RC din schema lui de astabil pt frecvenţe ultrasonore (începînd cu 20kHz). Găseşti detalii în datasheetul integratului. Ca difuzor ar fi bun unul piezoceramic. în nici un caz unul obişnuit.Prinde doi trei gândaci, pune-i într-o cutie şi dă drumul la aparat. Reglezi din R (care va fi semireglabil, pt etalonare) până vezi că gândacii o iau razna.Altă soluţie ar fi bocanci nr. 50, făcuţi la comandă.Serios, cel mai bine ar fi o curăţare a subsolului blocului, remedierea scurgerilor, urmată de o dezinsecţie profesională. Pt. că aşa doar ţii gândacii la uşă, nu îi alungi definitiv. Link spre comentariu
Spitfire Postat Aprilie 21, 2012 Partajează Postat Aprilie 21, 2012 Probabil o capcana de gandaci ar da cele mai bune rezultate...doar n-o sa bagati o broasca de lac in baie, sa-i manance... De ultrasunete slaba speranta sa le pese, gandacii stau prost cu auzul, simt doar vibratiile solului. Link spre comentariu
Vizitator sorinmatei Postat Aprilie 21, 2012 Partajează Postat Aprilie 21, 2012 Probabil o capcana de gandaci ar da cele mai bune rezultate...doar n-o sa bagati o broasca de lac in baie, sa-i manance... De ultrasunete slaba speranta sa le pese, gandacii stau prost cu auzul, simt doar vibratiile solului.Speram sa se rezolve cu o chestie de ultrasunete. Mai ales ca am si vazut in comert chestie din asta antigandaci, cu ultrasunete. Inseamna ca alea nu sunt valabile, sa presupun. Astia cu dezinsectia vin des, dar sunt intr-un bloc unde 75% dintre locatari sunt cu rupere in paispe. Inca nu avem acoperis si la ultimul etaj e aiurea rau, dar... nu asta conteaza.Speram sa gasesc o schema prin care pot sa ii tin la distanta. Va multumesc pentru implicare! Link spre comentariu
Spitfire Postat Aprilie 21, 2012 Partajează Postat Aprilie 21, 2012 Daca nu sunt copii in apartament, merge o electrocutare a gandacilor cu vreo 4-5000 V, de la un flyback...chiar si un aprinzator de aragaz. Gandacii adulti au cativa zeci de kiloohmi, iar puii lor sunt chiar mai conductori. Link spre comentariu
__farad__ Postat Aprilie 21, 2012 Partajează Postat Aprilie 21, 2012 Daca nu sunt copii in apartament, merge o electrocutare a gandacilor cu vreo 4-5000 V, de la un flyback...chiar si un aprinzator de aragaz.Să îi vezi ce sar în sus. Popcorn cu antene http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=14&t=34689 Şi schema, găsită cu goguhttp://www.emil.matei.ro/temp/piezo1.png Link spre comentariu
Vizitator sorinmatei Postat Aprilie 21, 2012 Partajează Postat Aprilie 21, 2012 Daca nu sunt copii in apartament, merge o electrocutare a gandacilor cu vreo 4-5000 V, de la un flyback...chiar si un aprinzator de aragaz. Gandacii adulti au cativa zeci de kiloohmi, iar puii lor sunt chiar mai conductori. E un copil, fiu-meu, 2 ani si jumate. Si gaseste atractiv orice e cu curent. Deci nu. Link spre comentariu
Vizitator sorinmatei Postat Aprilie 21, 2012 Partajează Postat Aprilie 21, 2012 Daca nu sunt copii in apartament, merge o electrocutare a gandacilor cu vreo 4-5000 V, de la un flyback...chiar si un aprinzator de aragaz.Să îi vezi ce sar în sus. Popcorn cu antene http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=14&t=34689 Şi schema, găsită cu goguhttp://www.emil.matei.ro/temp/piezo1.png Multumesc pentru trimiterea la topic. Deci acele aparate ce se vand sunt fiabile pe jumatate sau deloc. Multumesc pentru schema, am sa o pun la treaba zilele sa vad ce poate. Si dau de stire despre rezultate.O seara placuta tuturor!Cu stima, Link spre comentariu
Spitfire Postat Aprilie 21, 2012 Partajează Postat Aprilie 21, 2012 Daca aveti tweeter piezo care rezista la 108Vvv, puneti-o la treaba. Altfel, cu tweetere piezo care se strapung la 30V, nici o sansa...ultrasunetele sunt excelente pt. soareci/sobolani(am testat, stand la casa...), dar complet useless pt. ţânţari/muşte/gandaci. Link spre comentariu
briobit Postat Aprilie 21, 2012 Partajează Postat Aprilie 21, 2012 Eu am scapat de asemenea probleme (si de 50 ron) cu ajutorul unui amic care face dezinsectii prin blocuri , am primit un bidon de 2 litrii a zis sa il dau si 8 ore minim sa nu mai calc prin casa (la modul cel mai serios vorbesc), cam 1 saptamana am gasit o gramada cu craciii in sus si de atunci (si se fac cam 5 luni) nu am mai gasit macar 1, am inteles ca mi-ar fi preparat zeama aia cam de 20 de ori mai tare decat da el prin bloc si a fost si potriveala ca am plecat 2 zile de acasa si a stat toata casa inchisa. Spray-urile alea de la magazin sunt cam fix apa de ploaie (am prins o oratanie, am bagat-o intr-un borcan si dat cu spray in capu lui pana cand ajunsese ud si mergea doar un pic in zig zag).Ca era zeama aia mai tare am simtit pe pielea mea ca ma cam ustura gatul, ma luase cu calduri cu greata si o senzatie de ameteala pana am dat toata casa. Link spre comentariu
valentinleonte Postat Aprilie 21, 2012 Partajează Postat Aprilie 21, 2012 Puneti cateva poze cu chiriasii dvs ca sa ne dam seama ce solutii sa adoptati. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum