godFather89 Postat Aprilie 21, 2012 Partajează Postat Aprilie 21, 2012 Salutari, Este vorba de CI-ul din imaginea urmatoare: https://picasaweb.google.com/lh/photo/OAOFXjmfWtbn9EvVSXPdwNMTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink Pe el scrie asa: T7 0738 AMPG(sau 6)3A 2D Provine din touchpad-ul unui Logitech DiNovo Mini stricat (luat de la piata cu 20 lei) caruia i-am pus un AVR pentru a o reface. Touchpad-ul este singura functie care mai trebuie implementata. Multumesc Link spre comentariu
godFather89 Postat Aprilie 21, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2012 Se pare ca Synaptics e producatorul dar nu pot gasi nici o foaie de catalog.Daca stie cineva unde as putea gasi, raman recunoscator. Link spre comentariu
Vizitator Danco Postat Aprilie 21, 2012 Partajează Postat Aprilie 21, 2012 Cred ca este un custom device facut de ei pentru produsele lor sau la comanda de o firma producatoare de CI. Inainte de '89 si IPRS (daca nu ma insel) au facut o serie de circuite cu care putea-i sa-ti faci propriul integrat. Daca este asa, sper sa nu ma insel, atunci nu ai nici o sansa sa gasesti documentul tehnic pentru acel integrat. Tot ce poti face este sa incerci un reverse engineering si sa vezi cum functioneaza in functie de schema care o sa rezulte...munca de chinez mic si rabdator... Link spre comentariu
godFather89 Postat Aprilie 21, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2012 Cred ca e vorba de I2C, fiind 3 fire. Pe 2 e impedanta inalta (de aici si gandul la I2C) si una e trasa la masa de IC (banuiesc ca poate fi configurata pentru intreruperi). Oricum, nu prea is sanse sa aflu toate detaliile protocolului decat daca respecta specificatiile altor cipuri de la Synaptics a caror documentatie e "gasibila". Oricum ar fi nu cred ca merita sa pierd vremea incercand.Probabil as putea face reverse-engineering daca as avea o tastatura functionala, dar atunci care ar mai fi rostul...Ma gandeam ca o solutie simpla ar fi sa pun 4 butoane (cat mai slim) sub touchpad si sa am functionalitate de sus/jos/stanga/dreapta/ok (ca la un joystick).Oricum, multumesc pentru raspuns! Link spre comentariu
Vizitator Danco Postat Aprilie 21, 2012 Partajează Postat Aprilie 21, 2012 Ma gandeam ca o solutie simpla ar fi sa pun 4 butoane (cat mai slim) sub touchpad si sa am functionalitate de sus/jos/stanga/dreapta/ok (ca la un joystick).pai ca sa ramanem in termenii discutiei...un touchpad nu este un joystick...dar vorba romanului....your choice...daca vrei sa redai functionalitatea acelui notebook poate merita sa te "chinui" un pic...oricum cablajul nu este foarte mare...voi mai incerca la prietenii mei din afara sa incerc sa gasesc PDF-ul pentru acel circuit...nu promit nimicspor la lucru Link spre comentariu
godFather89 Postat Aprilie 21, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2012 Nu este un notebook. este o tastatura wireless care are si un touchpad pentru functia de mouse. Problema nu e cablajul ci protocolul de comunicatie cu cipul unde cea mai mare problema is registrii si functiile fiecarui bit. Stiu ca is 3 pini intre modulul de comanda si cip. Iar 2 pini is in aer si unul e tras la masa de catre cip ceea ce s-ar potrivi la I2C cu un pin pentru intreruperi. Am vazut-o in targ fara baterie si capac la 20 de lei. Ma gandeam ca poate e functionala dar s-a dovedit a fi stricata. Imi place mult design-ul si m-am hotarat sa o repar (avand tot ce aveam nevoie). Din fericire partea de comanda era pe o placuta separata (sub forma de modul) lipita de placa principala asa ca am scos-o si am pus un xmega128. Am descoperit ce face fiecare pin si am reprodus toate functile tastaturii, mai putin functia de la touchpad care e indeplinita de cipul acela. Functia de touchpad nu ma intereseaza asa de mult, mai degraba sa il folosesc pe post de taste sageti. Tot ce trebuie sa mai fac (pe langa touchpad) e sa ii pun 2 module wireless (RX/TX) si un alt AVR (pe RX) care sa trimita datele pe USB (pe post de tastatura/mouse). Mecanismul in care e pus touchpad-ul mi-ar permite sa ii pun 4 butoane sub el pentru cele 4 directii. Acum sa vad, poate gasesc totusi o foaie de catalog pentru cipul ala, daca nu, asta e. Improvizez eu ceva. Mersi Link spre comentariu
Vizitator Danco Postat Aprilie 22, 2012 Partajează Postat Aprilie 22, 2012 Nu este un notebook.asa-i....scuze...doar am vazut pe NET despre ce-i vorba...dar se adapteaza perfect la un notebook sau PS3...dar era 1:19 AM si aveam capul plin de site-uri din China... :somn:Daca nu reusesc sa-ti procur datasheet-ul de la IC poate reusesc sa procur un manual de service...poate deduci de acolo ce face IC-ul ala... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum