Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

frezare cu strungul

dunca sorin

Postări Recomandate

Nu stiu daca s-a mai discutat subiectul pe forum, frezarea cu ajutorul strungului, eu nu am gasit foarte multe informatii legate de subiectul asta, in final dupa ce am studiat problema, am gasit o solutie pentru a realiza simple operatiuni de frezare cu ajutorul strungului, am adaptat o menghina cu reglaj in cruce :

https://www.google.ro/search?q=menghina ... sgaGlujNBg in asa fel incat sa o pozitionez in fata universalului si ajutandu-ma de reglajele menghinei precum si cele ale strungului sa permita oarecare cursa pe cele 3 directii, cam asa arata montata pe strung:

Posted Image

Posted Image

investitia a fost decenta: 300 ron menghina, un cutit brut de strung, o placa de metal si putina munca.

Sper sa ajute

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dunca sorin

4

• ndc74

3

• en

2

• PL500

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Unul dintre suruburile pentru reglarea penei, spre exemplu cel din mijloc, va trebui sa-l folosesti la blocarea pe pozitia de lucru. In caz contrar ai sa rupi foarte multe scule, iar lucrarile nu vor iesi de o calitate acceptabila.

Link spre comentariu

Unul dintre suruburile pentru reglarea penei, spre exemplu cel din mijloc, va trebui sa-l folosesti la blocarea pe pozitia de lucru. In caz contrar ai sa rupi foarte multe scule, iar lucrarile nu vor iesi de o calitate acceptabila.

piesa o poti face sa stea foarte fixa cu ajutorul celor 3 suruburi care strang pana.
Link spre comentariu

Strungul este SN 320? Mengina este destul de rigida? Marele dezavantaj este ca nu poti sa rabati menghina pentru a putea face frezari sub un anumit unghi. Una peste alta, este destul de bine si asa; macar te scoate din incurcatura atunci cand ai nevoie.

Link spre comentariu

Strungul este SN 320? Mengina este destul de rigida? Marele dezavantaj este ca nu poti sa rabati menghina pentru a putea face frezari sub un anumit unghi. Una peste alta, este destul de bine si asa; macar te scoate din incurcatura atunci cand ai nevoie.

strungul este sn320, iar frezari se pot face in ce unghi vrei...o data poti rasuci la ochi suportul port cutit, iar doi daca vrei precizie sn320 poate roti sania port cutit la unghi precis.
Link spre comentariu

Cred ca @en face referire la reglajul unghiului in plan vertical perpendicular pe axa papusii fixe.

totul tine de cum pozitionezi piesa in menghina....o poti pozitiona cum este pusa in poza postata de mine (vertical) si atunci o poti freza in plan inclinat stanga dreapta sau o poti pozitiona orizontal si atunci frezarea se face in plan inclinat dar pe cealalta axa.
Link spre comentariu

Cred ca @en face referire la reglajul unghiului in plan vertical perpendicular pe axa papusii fixe.

Da, la asta ma gandeam;dar varianta lui @dunca sorin este cat se poate de simpla si eficienta. Ma incanta ca menghina la pretul asta isi face datoria fara prea mari probleme.
Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Ieri mi-am luat si eu un dispozitiv de frezat pe strung. Provine de la un SP80 si in consecinta mai am putin de bicolat pana il adaptez la strunguletul meu, dar sper sa fie ok.Mai avea nenea ala unul interesant care permitea modificarea unghuilui de frezare, dar nu mai aveam eu parale pt el.Dupa ce termin de facut adaptarea sper sa fiu capabil sa fac si eu mici frezari simple pe strunguletul meu!

post-50478-139829466826_thumb.jpg

Link spre comentariu

...am gasit o solutie pentru a realiza simple operatiuni de frezare cu ajutorul strungului, am adaptat o menghina cu reglaj in cruce...

Apdateaza prima dintre pozele atasate in prima postare. In caz contrar voi fi nevoit sa o sterg, deoarece a modificat formatul editorului topicului.
Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

In filmuletul asta

omul prezinta un dispozitiv de frezat pe strung care mi se pare foarte interesant. E adevarat ca scula e cumparata de gata, dar ma gandesc ca ar putea servi cuiva ca reper in construirea uneia in regim homemade.

Link spre comentariu
  • 11 luni mai târziu...
Vizitator florin2808

Eu am am montat in partea din spate a strungului un ghidaj vertical pe care culisează un vechi bloc motor de "Dacia 1300" .Pe blocul motor este montat doar vilbrochenul (arborele cotit), la capătul căruia am montat un universal pentru prinderea frezelor.

post-64343-139829692506_thumb.jpg

post-64343-139829692522_thumb.jpg

Link spre comentariu

Superingenios ,prietene!Felicitari!De la ce provine ghidajul vertical?Cum asiguri ungerea palierelor?Ai frezat in blocul motor profilul corespunzator ghidajului?Da si tu mai multe detalii si niste poze....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări