Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Curiozitate placa de baza laptop compaq presario v6000

glazy16

Postări Recomandate

Ati vazut ca la placa de baza de la acest laptop exista un loc de unde pare a fi desprins un cip grafic impreuna cu niste memorii ram?As fi curios daca acolo as putea lipii eu unu compatibil si mi s-ar upgrada memoria VRAM.Eu sunt nou in domeniul acesta si e bine sa cer sfaturi inainte de a face vreo prostie, va multumesc!

post-58880-139829422575_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• glazy16

6

• riderinblack

4

• Ashky

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Teoretic poti lipi. Practic trebuie sa gasesti exact chip-ul care-ti trebuie + memoriile aferente. Apoi va trebui sa "bagi" un alt bios care sa stie ca prin sistem ai chip-ul grafic separat.Iar decat sa te complici mai bine vinzi laptopul asa cum e si cumperi unul mai bun (cam tot pe acolo ajungi la costuri).

Link spre comentariu

Teoretic poti lipi. Practic trebuie sa gasesti exact chip-ul care-ti trebuie + memoriile aferente. Apoi va trebui sa "bagi" un alt bios care sa stie ca prin sistem ai chip-ul grafic separat.Iar decat sa te complici mai bine vinzi laptopul asa cum e si cumperi unul mai bun (cam tot pe acolo ajungi la costuri).

dar daca am cipul grafic deja, plus memoriile aferente, m-ar costa mult inlocuirea biosului?oricum laptopul este decent si n-am de ce sa-l vand, ca mai am unul pe care sa fac experiomente, si de-asta ziceam...
Link spre comentariu

In prima faza poti incerca cu vechiul bios.Daca nu merge treci la faza nr. 2.Ai nevoie de un programator (ca sa salvezi vechiul bios) si de un bios nou. Dupa ce salvezi vechiul bios scrii peste pe cel nou si faci o proba. Daca merge ai rezolvat problema, daca nu ori incerci cu alt bios.Daca nu vrea deloc.... nu stiu ce sa zic, scoti chip-ul si memoriile si incerci sa-l aduci la starea initiala.Succes!

Link spre comentariu

Daca as avea statie cu aer cald si chipset-uri as incerca, neavand .... pot spune ca nu am incercat (nu pot lipi astfel de chip-uri numai cu statia cu aer cald).La fel, nu am programator pentru bios-uri (chiar as ruga un coleg mai priceput sa ne spuna care ar fi potrivit pentru asa ceva).Update-uri de bios in schimb am facut, nu am intampinat probleme la ele.

Link spre comentariu

eu as face asa pentru experienta mea si pentru a putea gasi o 'reteta' pentru cei care chiar au nevoie sa faca asta si as posta-o aici pe subiectul asta... statie de aer cald am, am flux, am tot ce-mi trebuie, insa nu am asa multa experienta, pot spune ca timp si pasiune si entuziasm din plin am, pentru celelalte existati voi. :limb:

Link spre comentariu
Vizitator metalman_lsp

Presupun ca pe langa chip si memorii mai vin niste elemente pasive (terminatii, decuplaje etc..), care nu cred ca le poti gasi valorile si amplasamentul pe placa destul de usor.De lipit se poate lipi si cu aer cald (daca ai vointa, timp si placi de stricat :) ).De programator de bios ce sa spun, marea majoritate a programatoarelor de memorii flash pot face acest lucru, bios-ul (fizic) fiind o simpla memorie. De acolo incepe procesorul sa ruleze prima data.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări