Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

expicare schema

Vizitator shobo20

Postări Recomandate

Vizitator shobo20

Salut!as avea marea rugaminte sa imi raspundeti si ie la intrebarile pe care le am cu schema asta:

ce e cu inputul din dreapta?adica ce intra acolo si de unde vine?tl431 cum vine in schema?eu nu am reusit sa imi dau seama cum vine...cum setez tensiunile la care sa se aprinda un led anume(de ex led1-3.5,led3-3.3 s.a.m.d)daca este cineva destul de amabil...poate cineva sa imi redeseneze schema?

link la site-ul original http://www.bowdenshobbycircuits.info/pa ... #tl431.gif

post-56110-139829422571_thumb.gif

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ticu

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu e nimic de redesenat acolo.TL341 (sursa de tensiune programabila) este un circuit integrat cu capsula asemanatoare unui tranzistor. Are 3 picioruse care se leaga ca in schema. In dreapta ai vederea de sus a circuitului.Montajul a carui schema ai dat-o este un indicator luminos (cu 4 leduri) pentru tensiunea unei baterii de telefon portabil de 3,6 Volti. La intrarea "input" se leaga borna + a acestei baterii, iar la masa se leaga borna -.Daca este reglat conform indicatiilor din fisierul indicat de tine, la 2,46V se aprinde ledul de jos, la 2,94V se aprinde si urmatorul, la 3,42V se aprind 3 leduri, iar la 3,9V se aprind toate patru. Adica pe masura ce tensiunea bateriei creste (se incarca), numarul de leduri aprinse creste. Si invers, pe masura ce tensiunea bateriei scade, se micsoreaza numarul de leduri aprinse. Cresterea/scaderea de tensiune necesara pentru aprinderea/stingerea unui led este este 0,48 V.Montajul trebuie alimentat din alta sursa de 6...12 Volt.

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Se poate dar necesita un folosirea unui circuit rail-to-rail in loc de 339 ,care sa functioneze la 2,5V si inlocuirea sursei de referinta (431) -precum in sch de masurarea bateriei de 12V.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări