Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Parametri T/S ...... s-a mai discutat dar trebuie lamurit

piglett

Postări Recomandate

2 eurotec de 12inch in incinte de 70l cu tunning la 40Hz ) dupa ce a ascultat un Kappa 120.3se in max 5 zile le-a vandut

Daca facea filtraju cum trebuie si incinta putin mai mica avea rezultate mult mai bune...parerea mea.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• caudiodesign

6

• Sharky

5

• piglett

5

• Extrem

4

Top autori în acest subiect

da, Extrem asa e..ar fi sunat mai bine.

TheOne...vezi ca inca nu mi-ai auzit suburile si nici nu te-ai jucat cu ele sa -ti faci o idee. chestiunile pur teoretice nu ma intereseaza.nici incintele facute de prietenii tai...care pot sa pun pariu ca erau facute la plesneala.

CAUDIODESIGN

tu nu ai ce sa-mi demonstrezi mie...la nivelul tau de cunostinte cauta-ti de lucru cu faianta din baie.

incinta bass-reflex are doua rezonante!

Sharky te rog sterge topicul mai pe seara(ca sa vada cei in cauza postul asta). nu-si are rostul, oricum n-am cu cine discuta!

Link spre comentariu

Piglett, o sa o iau incet ca sa poti sa ma urmaresti. La o cutie inchisa,rezonanta se manifesta prin cresterea impedantei, de aici si imaginea caracteristica de "varf".Frecventa la care acest varf este maxim, este frecventa de rezonanta. La o cutie bass reflex, o sa ai DOUA varfuri de imepdanta, iar frecventa de rezonanta este INTRE varfuri,acolo unde impedanta este MINIMA. OFF TOPIC Sper ca ai observat ca am vorbit in mod civilizat.Sa stii ca inca astept raspuns la chestia cu inertia si patul miscator la postul de aseara.

Link spre comentariu

Nu stiu daca are vre-un rost postul meu dar nu cred ca are rost sa se stearga acest topic;aici apare rugamintea mea catre pigglet sa nu mai insulte userii: citez:"la nivelul tau de cunostinte cauta-ti de lucru cu faianta din baie." daca ar fi toti civilizati cred ca s-ar putea sa se discute in liniste. :yawinkle:

Link spre comentariu

Topicul,pana la urma, este chiar unul educativ.Recunosc, si pe mine ma mai apuca dracii , dar macar pot sa ma controlez (piglett, noroc ca ma descarc pe faianta aia din baie :smt003 )

Link spre comentariu

Eu nu am de gand sa sterg topicul...ceva interesant tot e in mesaje.Asteptam parametrii difuzoarelor lui piglett, ar fi de folos pt altii ce nu stiu ce sa faca cu ele.Cu asta va las...ma duc la antrenament :smt062 ..descarcare garantata.

Link spre comentariu
Vizitator akustic

E ca si cum am discuta de legea lui ohm si nu avem voltmetru. Hai ca sinteti ridicoli, voi astia care va tineti profesionisti si mai dati si sfaturi la altii cu simularile voastre. Ai dreptate nene, parametrii astia au fost inventati pentru fraieri. Evident, fraierii se vor supara acum, dar cui ii pasa?...

Link spre comentariu

Cam indraznete afirmatiile tale.Nu vrei sa ne spui si de ce sunt inventate pt fraieri?Totusi toate firmele mari ataseaza produselor vandute si o foaie cu acesti parametrii.E adevarat ca nu toate simularile corespund cu masuratorile, dar cele simple, gen incinta inchisa sau bass reflex, sunt corecte.Rareori se ia in calcul pierderea data de viteza mare a aerului prin porturi si modificarea parametrilor difuzoarelor la putere mare.Am vazut si eu ca exista diferente intre rezultatele programelor de simulare ieftine si cele scumpe.E drept ca cel mai bine e sa masori si sa verifici daca datele bat cu simularea....ce-i in mana nu-i minciuna.Dar atunci care ar fi abordarea in proiectare de incinte?Tot costruim incinte pana cand masuram una care suna bine?Te rog sa ne explici abordarea ta...poate am inteles eu gresit ceea ce ai vrut sa ne spui.caudiodesign:Incinta bassreflex chiar are 2 rezonante, dupa cum se vad si cele 2 varfuri de impedanta. Un singur parametru putem sa modificam noi, acordarea cutiei, dar aceasta se combina cu difuzorul si apar diferite rezultate in functie de parametrii acestuia.Defapt totul depinde de ce te intereseaza, dar in 99% din cazuri se recurge la acordarea cutiei, asta banuiesc ca ai vrut sa spui, nu la acordarea difuzorului la o anumita frecventa de rezonanta prinzand de el greutati :smt003 , sau facandu-l mai usor :axe:

Link spre comentariu

sau chiar si mai multe :rolleyes:ma irita lipsa ta de respect fata de altii.. piglet..mda si filtru ala care taie infrasunetele se mai numeste si rumble filter

Link spre comentariu

akustic, parametri sunt atasati de fiirme serioase impreuna cu produsul, pentru ca poate nu ai chef sau timp sa mai masori tu, nu ca suntem idioti si ca nu stim sa masuram. Daca tu cumperi difuzoare si arunci hartia cu parametri si masori tu, problema ta. Sau nici nu folosesti parametri in constructia unei incinte. Asa mai bine cumperi o masina fara sa stii ce motor are, sau pune-i la un trabant motor de BMW... Be careful cu afirmatiile ...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări