Vizitator shyck Postat Octombrie 5, 2004 Partajează Postat Octombrie 5, 2004 vreau sa cumpar si eu un corector de ton dar am gasit corector de ton simplu si corector cu preamplificator. Vreau sa stiu si eu care se merita si de ce?Si apropo care este rolul unui preamplificator exact ca habar nu am ce face? Link spre comentariu
cniky Postat Octombrie 7, 2004 Partajează Postat Octombrie 7, 2004 vreau sa cumpar si eu un corector de ton dar am gasit corector de ton simplu si corector cu preamplificator. Vreau sa stiu si eu care se merita si de ce? Si apropo care este rolul unui preamplificator exact ca habar nu am ce face? bun.., hai ca incerc sa-ti dau eu o explicatie asa ca la usa cortului dupa 2-3 sticle de tarie sanatoasa (desi nu beau alcool de fel) ... :lol: :lol: :lol: exceptand faptul ca nu ai specificat pt. ce iti trebuie acel preamplificator, cu riscurile de rigoare, am sa incep sa vorbesc singur... rolul unui preamplificator (sau amplificator se semnal mic) este acela de a realiza amplificarea unui semnal de nivel mic la un nivel de o valoare mai mare, capabil a se efectua cu acesta atacul unui etaj de putere, ai inteles tot nu!? preamplificatoarele evident sunt de mai multe feluri si functioneaza in mai multe moduri, dar sa luam in calcul doar ceea ce-ti trebuie tie (presupun), si anume un preamplificator pt. atacul unui amplificator(etaj) de putere.In general acel semnal de valoare mica de care vorbeam mai devreme, provine de la un CD-player, radio,casetofon si are in general valoarea de 150-350mV.Sa spunem ca tu ai un etaj de putere 50W, pt. a atinge aceasta putere la iesire, la intrare ai nevoie de 750mv - 1,5V aprox. in functie de tipul etajului final, deci preamplificatorul realizeaza o amplificare a semnalului pana la aceasta valoare. corectorul de ton (care poate fi inglobat la randul sau in etajul de preamplificare) realizeaza taierea sau amplificarea unor anumite spectre de fregventa in parte , in general pe bass 20-300Hz si pe inalte 12-20Khz sper ca nu m-am balbait prea tare, chiar ii spuneam la Vasile mai devreme ca m-am cam lasat de sportu asta cu audio de ceva timp..., si mai ales ca nu prea am "darul" de a explica si altora... :roll: Link spre comentariu
moro Postat Noiembrie 14, 2004 Partajează Postat Noiembrie 14, 2004 Daca tot veni vorba de corectoare si preamplificatoare am zis sa fac si eu un preamplificator pt un etaj final de 300W RMS si sunt curios cam cit ar scoate TDA1524A la iesire (citzi mV) Si Inca ceva faza asta cu adaptarea impedantelor intre amplif finale si preamplificatoare este kiar asa de importanta? am auzit din mai multe surse ca asta ar afecta nivelul semnalului aplicat amplif final http://www.castana.as.ro/300w.gif si http://www.castana.as.ro/semiconductori/TDA1524A.pdf Link spre comentariu
niq_ro Postat Noiembrie 15, 2004 Partajează Postat Noiembrie 15, 2004 daca te uiti la datasheet-ul lui vezi ca scoate pe iesire max. 3V Link spre comentariu
moro Postat Noiembrie 15, 2004 Partajează Postat Noiembrie 15, 2004 sa inteleg ca aia e suficient pt a asigura 300W pt schema amintita in postu de mai sussincer daca ar scrie macar cit iar trebuieu ma gandeam cam 1.5v la intraredar mersi o sa incerc sa vad Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum