Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transformator invertor monitor

minimals

Postări Recomandate

Buna ziua!!cine imi poate spune cum pot afla secundarul si primarul la un invertor de teniune?? nu are feedback ci doar primar si secundar la masurarea continuitatii la un capat din ele imi da 630 si la cealalta 0(deci are continuitate).

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• minimals

4

• Dr.L

3

Top autori în acest subiect

Vizitator tyc

Depinde cum ai facut masuratorile .Depinde pt ce tip de invertor .Depinde daca nu ai omis ceva.Depinde ce intelegi prin feedback.Numai saptamana viitoare trec pe la ghicitoare dar pana atunci posteaza niste date (invertor de :marirea tensiunii de la 12V la 220V sau de la 24V la 220V sau de la 220V la 1000V sau ... , invertor de frecventa ,etc) .Nici o poza cu masuratorile nu strica (in stilul alora din manualele de reparatii).

Link spre comentariu

ma scuzati sunt incepator in ale alectronicii si am omis.sa fiu mai exact:

-este un invertor de inalta tensiune pentru monitoare LCD.

-se alimenteaza cu 9-12v si are la iesire da undeva la 1200v.

-de omis nush ce as mai putea omite este cam tot ce stiu despre el cam as aarata numai care decat 4 pini 2 intr-o parte si 2 in cealalta cu 3 randuri de infasurari.....

http://static.mivarom.ro/catalog/images ... arious.jpg

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Ar putea sa fie invers daca cei 630 ohmi se datoreaza masuratorilor cu electronica din primar. Uzual frecventa mare conduce la bobinaje avand rezistenta ohmica foarte mica, usor de interpretat ca 0 ohmi.

@minimals Partea primara este aceea care conduce la piesele electronice. Partea de inalta vine in traf direct, fara alte componente (eventual un cond?). Urmareste cablajul daca poti. Daca ai nevoie si nu poti altfel, pentru stabilirea polaritatii la intrare, alimenteaza fara sarcina in secundar, printr-un rezistor de 470 ohmi. Polaritatea e corecta la consumul mai mic (masurat).

Asta daca invertorul are electronica incorporata. Daca e vorba doar de traful lui, 630 ohmi e secundarul (cam mult).

Link spre comentariu

va multumesc....insa nu am ce traseu sa incerc deoarece nu am decat trafu,fara placa lcd ului.o sa il conectez la o sursa de 9-12v cu un tranzistor,dioda ceva rezistenta sa vad ce obtin.....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări