Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator goodmans delta 700A nu mai merge un canal

Vizitator stancamihai

Postări Recomandate

Vizitator stancamihai

am si eu un amplificator goodmans si nu mei merge o iesire ,s-au atins firele pecand era data tare si a iesit fum din cateva piese de langa finai si acum vine tensiune pe acel etaj!!Imi putezi spune cu ce sa ma apuc sa nlocuiesc??Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Finalii sunt sigur dusi, cel putin unul, apoi vezi rezistorii de putere din emitorii finalilor, rezistorii din baza finalilor. Mai trebuie sa verific prefinalii si rezistorii aferenti.Vezi sa masori bine tranzistorii, atat jonctiunile BE, BC cat si rezistenta CE.Bafta !

Link spre comentariu
Vizitator stancamihai

finali sunt D718(npn) si B688(pnp),cate o pereche dinasta pe etaj! Nu am masurat nimic pana akum ca nu mai am baterie la aparatul de masura si da eronat raspunsul,akum ma duc sa cumpar una si revin cu amanunte! uitati id meu mihai_sweetguy daca doriti sa va trimit niste imagini sa va dati seama despre ce e vorba!Multumesc!

Link spre comentariu
Vizitator stancamihai

finali sunt D718(npn) si B688(pnp),cate o pereche dinasta pe etaj! Nu am masurat nimic pana akum ca nu mai am baterie la aparatul de masura si da eronat raspunsul,akum ma duc sa cumpar una si revin cu amanunte! uitati id meu mihai_sweetguy daca doriti sa va trimit niste imagini sa va dati seama despre ce e vorba!Multumesc!

post-66262-139829425287_thumb.jpg

post-66262-139829425294_thumb.jpg

post-66262-139829425301_thumb.jpg

post-66262-139829425306_thumb.jpg

post-66262-139829425311_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator stancamihai

ce valoare trebui sa indice tranzistori???daca inlocuiesc piesele afumate fara sa schimb tranzistori se vor arde si piesele scimbte recent??

Link spre comentariu

Trz îi verifici la aparat o dată pe scala aia cu semnul de diodă, cu cît e mai mic trz, cu atît va indica mai mult ca valoare la joncţiuni (te lămureşti repede cu asta, nu e greu), şi apoi pe cea mai mare scală la Ohmmetru, de preferat una de 200M, nu trebuie să-ţi indice nimic între c-b, e-b şi c-e, e-c. Îi măsori pe o suprafaţă de plastic, textolit, ceva izolant şi uscat, nu atingi cu mîna nici un picior al trz, vezi că testerul roşu are tensiune +, deci atenţie la sensul de conducţie al joncţiunilor trz. Tot ce are o rez mai mică decît maximul scalei ohmmetrului se înlocuieşte. Exersează la început cu diode.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator stancamihai

salut m o noua problema nu gasesc rezistori de 3w si 0,27ohmi cum sunt cei originali.......am gasit mai mari de 5w, ce importanta au rezistori scestea de puere?????imi poate explica cineva?

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator stancamihai

mai bine dute la un electronist ca il strici mai tare de cum e

Multumesc celor care au vrut sa ma ajute....am reusit singur sa-l repar,a fost foarte simplu dupa ce m-am documentat putin :d
Link spre comentariu
Vizitator stancamihai

as mai avea o intrebare :mi se pare ca se cam incalzeste radiatorul de sunt prinsi finali pe el,sa fie din cauza ca intre finali si radiator nu mai e suficienta pasta ????oricum am pus 2 radiatoare de sursa de pc sa ajute la racire si se incalzeste foarte puti acum!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator stancamihai

Am masurat intre B-E am o tensiune de 506 mV si daca tin amplificatorul mai mult aprins tensiunea scade la 482 mV :(( iar pe canalul la care nu e schimbat nimic am o tensiune de 538 mV. Ce ar trebui sa fac sa nu se mai incalzeasca finali cand e in repaus ?? Ce ar mai trebui adaugat sau modificat?? :( P.S;nu am nici schema ca imi era usor cu ea!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări