Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

whirlpool AWT 7125

radorim

Postări Recomandate

BUNA ZIUAmasina e din 2002, luna trecuta i-am schimbat rulmentii curatat depunerile...inainte de asta, incepuse , cind evacua si schimba "viteza", sa scape apaq pe dedesupt, fenomen ce se mentine si acum..(mai si sare pe loc la schimbarea vitezei..), dar ce a aparut nou este faptul ca se opreste cu gura de vizitare a tamburului , in jos!!nu am avut probleme electronice sau de alt fel pina a inceput sa se auda un zgomot care a determinat vizita mesterului si schimbarea rulmentilor, multumesc Sfintului!alte probleme nu are, e etansa, merge silentios..cam asta, poate cineva sa ma indrume?multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radorim

7

• ruscanusorin

3

• ipotexas

2

• gymy

1

Top autori în acest subiect

Vizitator cosmyn maxx

pe fulie ai un senzor magnetic si fulia o poti pune in doua pozitii la 180 grade ,cu laterala data jos pui tamburul cu usa in sus si pozitionezi senzorul magnetic de pe fulie in dreptul celuilalt senzor reed de pe cuva incat sa stea fata in fata si usile la tambur in sus .bafta!

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

nici pe cuva nu tin minte sa fi vazut un semn rosu, dar nici nu am dat atentie , ce-i drept...cred ca meseriasul s-o fi grabit...

AZI E 13 DECEMBRIE 2013!chestia cu trapa e lamurita,a pus fulia la 180 grade fata de sesizor...nu-i bai...invirt tamburul cu mina si deschid..,adica,il invirteam,deoarece,la nici 2 ani de la schimbarea rulmentilor,tamburul e descentrat si freaca in cuva,asa ca nu mai folosesc masina!daca are cineva amabilitatea sa-mi indice cotele la rulmenti si simeringuri,ca poate ma apuc singur,cind a manoperato meseriasul am vazut ce si cum..(flansele sint cu suruburi!!!!)normal ar fi sa schimb in ambele capete,dar poate la nici 2 ani si slab nivel de utilizare,poate scap doar cu munca mai putina....descentrarea e in partea fulie-curea...a fost un topic cu asemenea lucrare la o masina identica dar nu stiu cum sa dau de el... rulmentii au cote diferite ,in functie de capatul axului?!multumesc anticipat si toata stima pentru cei ce dau sfaturi competente si cu bun simt!
Link spre comentariu

Rulmentii la aceste masini sunt capsulati in flanse din plastic.Dati comanda dupa codul service al masinii si veti primi setul complet cu tot cu garniturile de etansare.

...chiar azi am vazut asa ceva(pe plastic scria made in italy)dar pe ambalaj nici o indicatie care sa o apropie de tipul meu de masina nominalizat...!! sint derutat deoarece anul trecut la a mea,mesterul a dat jos rulmentii din flansele de antimoniu(!?) si a pus altii noi...e posibil sa fie noile flanse din plastic valabile pt toate tipurile de masini cu incarcare verticala!!!??...pretul era de 56 ron si mai avea in pachet 3 suruburi mari si o....piesa metalica circulara,ca o saiba mai mare...
Link spre comentariu

Extraordinar ce pot face unii oameni, de asta au tinut atat rulmentii. Fiind capsulati in acea flansa , rulmentii nu se pot scoate de acolo decat daca crapi acea flansa si chiar daca pui rulment de calitate tot se vor strica.Cotele rulmentilor sunt 6203 pe ambele capete , dar dupa cum v-am spus, dati comanda de flanse (suport rulmenti), care sunt cu tot cu garnitura(simering), saiba de etansare si cele 3 suruburi aferente.Eu am dat comanda la Kubitech din Iasi , iar setul costa in jur de 160 lei. Nu va zgarciti la bani, aceste masini merta reparate.

Link spre comentariu

Extraordinar ce pot face unii oameni, de asta au tinut atat rulmentii. Fiind capsulati in acea flansa , rulmentii nu se pot scoate de acolo decat daca crapi acea flansa si chiar daca pui rulment de calitate tot se vor strica.Cotele rulmentilor sunt 6203 pe ambele capete , dar dupa cum v-am spus, dati comanda de flanse (suport rulmenti), care sunt cu tot cu garnitura(simering), saiba de etansare si cele 3 suruburi aferente.Eu am dat comanda la Kubitech din Iasi , iar setul costa in jur de 160 lei. Nu va zgarciti la bani, aceste masini merta reparate.

Colegu incep sa suspectez ca ori esti actionar la Kubitech din Iasi,ori ti/e lene sa cauti un pret mai bun pentru piesele de schimb. Este al doilea sau treilea raspuns al tau in care numesti firma de mai sus desi preturile practicate nu sunt nici pe departe dintre cele mai bune. Astfel un suport de rulment costa 85 de lei deci un set ar fi 170 de lei. Am gasit in alte parti acelasi set la doar 130 lei. 40 de lei mai putin nu sunt cu siguranta de aruncat. Daca vrei iti trimit pe privat un link (nu vreau sa fac reclama) Tot aici vei gasi pompe univ. cu surub la 25 lei fata de 37 la Iasi, pompe cu prindere prin rasucire la 30 fata de 67, flanse tambur Whirlpool la 65 fata de 115. Ba mai mult,preturile pot fi si mai mici,in functie de cantitatea comandata. Asa ca daca vrei sa economisesti...
Link spre comentariu

Nu inteleg de ce s-ar strica rulmentii daca sunt de calitate. Iar flansa poate fi "operata" cu o simpla daltita,este vorba de a indeparta o margine din plastic de maxim 3-4 mm. Dar daca ti se pare o operatiune prea delicata poti apela la serviciile unui strungar,in 5 minute ai rulmentii eliberatiCostul total al inlocuirii rulmentilor ar suna cam asa: 10 lei nenea strungaru , 2x 12 lei 2 buc rulmenti SKF 6203 , 2x8 lei 2 buc simering VA22. TOTAL 50 leiP.S. Chiar daca mai adaugi costul unui curier, tot iesi mai ieftin decat sa comanzi suporturile rulmenti
Link spre comentariu

Cu tot respectul, va spun ca nu sunt actionar la kubitech si de cautat fiti sigur ca am cautat si am gasit componente mai ieftine ca la Iasi dar:-majoritatea distribuitorilor nu livreaza marfa decat prin curierat-costul=25-29ron-o singura firma de curierat ajunge pana la poarta la mine(gls),restul nu au acoperire pentru loc. Dolhasca, trebuind de multe ori sa merg la Falticeni sau Suceava dupa colet, sau sa platesc suplimentar transportul pentru aceasta distanta(alti bani)-durata livrarii pieselor prin posta de la Iasi, este de o zi,azi dau comanda, maine am piesele(avantaj si pentru mine ca nu ma aglomerez in atelier si pentru client ca in maxim 3 zile are masina de spalat reparata)-si nu in ultimul rand,reducerea de 35% oferita de distribuitor Intr-un cuvant,daca stau si calculez,ies mai convenabil asa.

Link spre comentariu

cred ca cineva nu a citit cu rabdare si atentie TOT ce am scris!! si de aici neintelegerea!la tipul meu de masina am schimbat odata rulmentii si au mers aprox 2 ani!!! in aceleasi flanse metalice!!!cine are timp si vrea sa se lumineze mai bn,sa citeasca acest post WHIRLPOOL AWT 5088/4-SARE CUREAUA..!!! e alt tip de masina,mai nou,tot cu inc.vert!multumesc baietilor cu amabilitate si bun simt!,inca odata!http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=51&t=122495

Link spre comentariu

il rog pe ipotexas sa-mi trimita cumva adresa respectiva de unde se pot procura piese pt masini de spl.sint din bacau si,cum scriam mai sus,am gasit aici flanse de plastic cu tot cu rulmenti,simering garnitura si 3 suroabe cu pas mare la 56 bucata,deci setul cam 120..rotunjit..multumesc!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări