Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

aprindere becuri din telecomanda ... help me !

djx700

Postări Recomandate

Salutare ! M-am gandit sa realizez un nou montaj util pt mine. Am luat o masinuta cu telecomanda si am dezmembrat-o ... alimentarea montajului este de 4,5 v ,,, in momentul in care actionez o functie din telecomanda releul de 3-5 volti (pe care inca nu il am dar fac rost de el ) trebuie sa actioneze..... Problema sta in felul urmator ..... ca sa imi ramana becurile din camera aprinse trebuie ca releul sa stea si el cuplat..... cum as putea face asta? cand dau comanda din telecomanda sa imi cupleze cand o dau a 2a oara se decupleze si tot asa......Va multumesc mult p ajutor !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• djx700

3

• Dr.L

2

• doru3160

1

• vcdec

1

Top autori în acest subiect

Da...normalIn schema din stanga nici nu sunt trecute numele tranzistorilor. Cam ce gasesti,aia merge (bcuri,2n2222...)Dar ai grija cu consumul releului. Probabil nu trage mai mult de 40mA,deci poti folosi trz cu Ic de >300mA

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Salutare !Problema sta in felul urmator ..... ca sa imi ramana becurile din camera aprinse trebuie ca releul sa stea si el cuplat..... cum as putea face asta? cand dau comanda din telecomanda sa imi cupleze cand o dau a 2a oara se decupleze si tot asa......

Poti folosi un releu de genul celor din cronotermostate,care la un impuls,trec dintr-o stare in alta,fara sa necesite o tensiune de automentinere,daca nu vrei sa te complici cu fel de fel de montaje electronice...numai ca dispare farmecul realizarii cu manuta ta,dar scopul in sine e realizat.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări