Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

legare difuzor 8 ohmi la amplificator auto

Vizitator micutzu_geo84

Postări Recomandate

Vizitator micutzu_geo84

Am un difuzor de bas de 8ohmi 150W pot sa il conectez la un amplificator(auto) de 4ohmi 120W???Sunt foarte nedumerit caut de ceva vreme un raspuns findca m-am apucat sa imi confectionez incinta si nu stiu dak este ok difuzorul respectiv, teste le-am facut se aude ff bine si calitate sunet si putere dar nu stiu ce se va intampla pe parcurs va rezista amp??

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mircea888

1

• alex tm

1

• corneillus

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Cat timp impedanta difuzoarelor e egala sau mai mare decat a amplificatorului este totul ok!Ai grija la distorsiuni si bineinteles la 8 ohm ampliful tau de 4 ohm nu va mai debita 120 watt ci mai putin!Per total este ok va rezista ampliful!Bafta!!!

Link spre comentariu

il poti conecta linistit fara probleme ca nu va avea de suferit nici amplificatorul nici difuzorul. singura problema ar fi ca se va auzi mai incet un pic, ai ceva pierderi de putere, in rest totul e ok. transferul maxim de putere de la amplificator la difuzor este maxim cand impedanta de iesire a amplificatorului e egala cu cea a difuzorului, daca impedanta difuzorului e mai mica decat impedanta de iesire a amplificatorului, atunci exista riscul defectarii amplificatorului deoarece curentul prin etajul final poate creste mai mult decat limita admisa, cea ce va duce la supraincalzirea acestora si in final defectarea , arderea lor si daca nu sunt calibrate sigurantele si unul dintre finali se pune in scurt, daca amplificatorul e cu sursa dubla de tensiune va baga tensiune continua pe difuzor respectiv boxa si in final va duce la decesul acesteia. in cazul tau daca impedanta difuzorului e mai mare decat impedanta de iesire a amplificatorului, atunci nu sunt probleme, deoarece curentul prin finali va fi mai mic cea ce asigura amplificatorului un regim de lucru mai putin solicitant .

Link spre comentariu

Merge fara probleme, amplificatorul va fi mai putin solicitat mergand pe o sarcina de 8 ohmi. Si puterea debitata de amplificator va fi mai mica, dar nu se simte mare diferenta.Oricum e foarte buna combinatia, o sa mearga ok.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări