DanuAL Postat Septembrie 10, 2014 Partajează Postat Septembrie 10, 2014 Ala e busonul de la baia de ulei a cutiei de viteze - deschizi dopu', curge uleiul din cutia de sus. Pe 2 curele, daca nu sunt alte probleme, la 380v strungu' asta manca span de 5mm fara probleme. 215ron contractul de racordare? Si ce cheltuieli mai implica pana bagi stecheru'n priza de 380/400v? Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Septembrie 10, 2014 Partajează Postat Septembrie 10, 2014 Optimistule!!! Mai repede 2150 lei. Grig Link spre comentariu
DanuAL Postat Septembrie 10, 2014 Partajează Postat Septembrie 10, 2014 ) pai eu am luat de bun ce-o spus anterior Mie mi-or cerut 8000ron ptr. bransament trifazic in Alba Iulia!!! Doar subteran se mai fac bransamentele trifazice. De cateva zile s-or apucat sa sparga pavaju' ca baga toate cablurile de pe stalpi subteran. Link spre comentariu
mihaighe Postat Septembrie 11, 2014 Partajează Postat Septembrie 11, 2014 ) pai eu am luat de bun ce-o spus anterior Mie mi-or cerut 8000ron ptr. bransament trifazic in Alba Iulia!!! Doar subteran se mai fac bransamentele trifazice. De cateva zile s-or apucat sa sparga pavaju' ca baga toate cablurile de pe stalpi subteran. Eu am dat 3500 lei pe un bransament aerian cu cutia de contor pe peretele casei,dar la executie s-au trezir ca cablut trecea peste o casa vecina si a mai trebuit un stalp intermediar (noroc ca am avut de unde sa fac rostul de el cu o canistra de vin ).Asta a fost in 2007,proiect, executie si priza de pamant langa tablou. 1 Link spre comentariu
Vizitator vasileion27 Postat Septembrie 19, 2014 Partajează Postat Septembrie 19, 2014 as dori sa ma ajutati cu o schita , cote , indicatii pentru confectionarea unui ax de abric cu cutite de 25 - 30 cm.( cu valsuri, casete pt rulmenti, sistem prindere panza pt circular) . o cunostinta care lucreaza la un atelier de prelucrare metal mi-a promis ca mi-l face dar tre sa ii dau schita ,cote pt ca nu a mai facut. Va multumesc! Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 19, 2014 Partajează Postat Septembrie 19, 2014 Deschide un subiect cu tema asta. Ai umplut toate topicurile active cu intrebarea ta. Daca mai insisti iti sterg tot. Link spre comentariu
philiprobz Postat Septembrie 19, 2014 Partajează Postat Septembrie 19, 2014 E de-a dreptul enervant tipul asta. Zic hai o intrebare, doua, dar el a umplut forumul asta cu axul lui de abric. E cumva admin pe site-ul asta de-si permite asta. Ori e disperare ori lipsa de bun simt iar in ambele cazuri gasesc ca ar trebui sterse intrebarile astea si indrumat corespunzator. La un moment dat credeam ca imi joaca feste memoria vizuala ca pe toate subiectele aparea intrebarea si nu mai stiam unde ma aflu... 1 Link spre comentariu
TITI Postat Septembrie 28, 2014 Partajează Postat Septembrie 28, 2014 Atasez poze cu linetele originale ale strungului SN281, la rugamintea unui user... stie cineva cum se monteaza acea lineta mobila pe strungul SN-281? Si niste dimensiuni aproximative ale ei? Link spre comentariu
DanuAL Postat Septembrie 28, 2014 Partajează Postat Septembrie 28, 2014 Uite asa - https://www.flickr.com/photos/98542305@N02/15013618940/ Dimensiuni nu stiu nici eu, dar poate iti dai seama din pozele lu' Radu. Lineta mobila trebuie sa aiba o talpa, ceva in genu' celei de la pinola mobila, care vine sub ghidaje si in care se strange acel surub de fixare. Link spre comentariu
TITI Postat Septembrie 28, 2014 Partajează Postat Septembrie 28, 2014 ok cred ca m-am exprimat eu gresit, ma intereseaza cum se prinde lineta aia cu doua gauri pentru doua suruburi care are doar doua puncte de sprijin , aia care vine pe sanie parca. Link spre comentariu
DanuAL Postat Septembrie 28, 2014 Partajează Postat Septembrie 28, 2014 Da, lineta mobila se prinde pe partea din spate a caruciorului(cum te uiti la carucior din fata) si pe mijlocul saniei transversale, intre ghidaje. Trebuie sa ai ceva gauri filetate. Link spre comentariu
TITI Postat Septembrie 28, 2014 Partajează Postat Septembrie 28, 2014 Da despre aia e vorba , am gasit una la cineva care arat la fel (nu stiu daca dimensiunile sunt la fel ca in poza adica sa nu fie mai mare de la un strung mai mare dar forma e la fel )si cere pe ea cam 80-100ron, acuma nu stiu daca e de la un sn281 sau ceva putin mai mare si are ghidajele ale ade bronz cam uzate. Tot de la el de ex am luat un port cutit care arata la fel ca cel de pe sn281 daor ca are gaura din interior putin mai mica in diametru . Link spre comentariu
DanuAL Postat Septembrie 28, 2014 Partajează Postat Septembrie 28, 2014 Cel mai bine ar fi sa ti-o dea s-o probezi, altfel risti sa nu fie in ''cote'' si sa trebuiasca sa o ''rectifici'' ca sa te poti folosi de ea. Linetele seamana intre ele ca forma, chiar si cu cele de la strunguri mult mai mari! Link spre comentariu
TITI Postat Octombrie 9, 2014 Partajează Postat Octombrie 9, 2014 Am vazut ca daca as vrea sa reglez axialitatea papusii mobile cu ce a fixa exista la baza papusii mobile doua seturi de suruburi (mai mari si mai mici). Axialitatea se regleza din surubul mai mare si eventual cele mici blocheaza / fixeaza acest reglaj spre a nu se desface sau cum este mai exact ? Ma intereseaza fenomenul deoarece nu este reglata la linie papusa mobila si am vazut ca suruburile mici sunt cam blocate . Surubul mare parca se invartea el ceva dar nu am reusit sa reglez papusa mobila la linie. Link spre comentariu
DanuAL Postat Octombrie 9, 2014 Partajează Postat Octombrie 9, 2014 Fa o poza la papusa. Cred ca a ta e cu levier de strangere. Ar trebui sa ai dedesubt de papusa 2 suruburi pe capate care strang partea care culiseaza pe ghidaje de partea superioara cu axu MK. In spatele papusii ar trebui sa fie un surub cu cap de imbus de 6mm parca, de reglaj si un surub cu ce regleaza pana de strangere dintre cele 2 corpuri superior-inferior al pinolei. Iti trebuie un fier de proba/sacrificiu, lung de minim 400mm si cam 30-40mm diametru, pe care sa strunjesti si sa probezi axialitatea dintre papusa fixa si cea mobila. Daca fierul de test e sub 30mm diametru, risti sa vibreze pe lungimea aia si/sau sa faca burta. Cand umbli sa reglezi papusa, nu trebuie sa fie stransa. Papusa o strangi doar pe timpul cat prelurezi fieru! Papusa in timpul reglajului, cand o misti mai in stanga'dreapta, trebuie sa o poti misca pe batiu, altfel risti sa strici suruburile de reglaj. Cele 2 surube de dedesubt le slabesti cat sa nu mai fie tensionate si incepi sa strunjesti. 5 zecimi - 1 mm pe trecere. De fiecare data, te duci pana la acelasi punct cu strunjitu. Pui ceasul comparator si observi deviatia, daca exista. In general pinolele au problema cu inaltimea! Inainte de toate, ti-as sugera sa verifici axialitatea papusii fixe fata de batiu si pe urma reglezi pinola mobila. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum