DanuAL Postat Ianuarie 30, 2015 Partajează Postat Ianuarie 30, 2015 Pana la maestru, mai am mult de mancat Ideea e ca port cutitul de la SN321, din manual reiese ca e acelasi cu cel de la SN281 (in manual la pagina 7 din pdf. - Caracteristici tehnice - punctul 3.4 - Sanii si suporti). Din cap nu stiu dimensiunile care le am eu, dar maine sper sa trec pe la atelier si il masor. Pe o freza si un platou rotativ se poate reface unul in cotele necesare. Nu ca nu s-ar potrivii si de la alte strunguri, dar trebuie probat fiecare in parte si probabil ajustat! Link spre comentariu
TITI Postat Ianuarie 30, 2015 Partajează Postat Ianuarie 30, 2015 Totusi parca la sn 281 nu are partea aia ma groasa jos la baza axului de strangere cu filet pe capat Link spre comentariu
razvanmarius Postat Ianuarie 31, 2015 Partajează Postat Ianuarie 31, 2015 Am vrut sa-l masor cand l-am pozat. Il masor si va comunic. Maine dimineata daca este vremea buna ma duc prin targuri sa vad ce gasesc. Multumesc. Acum ca tot veni vorba de facut port cutit facut la freza. Am gasit tot in acelasi loc de unde am luat strungul, si un Fus 22. La fel, nefolosita de 6-7 ani. Are si ceva accesorii: cap divizor, masa inclinata, cap de mortezat, cap rapid, si inca vreo doua, care nu stiu cum se numesc. Am vazut aici pe forum, cat si in alte parti pareri impartite. Ca model este buna, sau mai buna ar fi o Marghita 25 ? Si pretul este altul.Adica Marghita 32. Link spre comentariu
TITI Postat Ianuarie 31, 2015 Partajează Postat Ianuarie 31, 2015 Normal ca aia mai mare e mai buna , adica Marghita 32 acuma depinde de stare . De curiozitate ce preturi au? Link spre comentariu
DanuAL Postat Ianuarie 31, 2015 Partajează Postat Ianuarie 31, 2015 Totusi parca la sn 281 nu are partea aia ma groasa jos la baza axului de strangere cu filet pe capat Ar fi bine sa o aiba, altfel s-ar intinde/rupe surubul destul de repede, Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 31, 2015 Partajează Postat Ianuarie 31, 2015 ...(NU POT ATASA POZE NICI DE 17kb - zici ca-i puscarie)... Inseamna ca ti-ai epuizat spatiul pentru atasamente. Pe noul forum, atasamentele sunt limitate. Eu am fost nevoit sa imi sterg multe dintre atasamentele vechi, pentru a putea atasa in continuare. Deci daca vrei sa atasezi direct pe forum, nu ai decat sa faci la fel. Link spre comentariu
razvanmarius Postat Ianuarie 31, 2015 Partajează Postat Ianuarie 31, 2015 @ Titi, Fus 22 este cam 1000 de euro cu accesoriile enumerate, pot sa-i dau banii si in rate.Marghita este cam 1500 de euro fara accesorii. Asta este inalta parte si vrea banii jos. Link spre comentariu
TITI Postat Ianuarie 31, 2015 Partajează Postat Ianuarie 31, 2015 Are un pret bun aia mica FUS 22 mai ales ca merge si in rate. Probabil ca nu sunteti din Iasi ca daca erati si nu va interesa m-ar fi interesat pe mine. Acuma depinde de stare dar aia marghita e o freza sanatoasa. Ar fi bine sa o aiba, altfel s-ar intinde/rupe surubul destul de repede, Este exact cum zici ,surubul ala l-am verificat astazi. Apoi aveam la pinola o abatere (pe gradatia din spate) de 2mm pe orizontala si nu putea fi reglata de la zero. Am demontat pinola de pe batiu (e grea, te cocoseaza , cred ca are undeva la 30-40KG) si am observat cum functioneaza reglajul acela pentru ca desi ma tot indemna cineva sa chem un strungar eu consider ca ar trebui sa invat si eu cum se fac toate reglajele. Am constatat si doua bubite la pinola si anume am un surub de ala al reglajului de pana pe lateral rupt si e blocat in interior (e vorba de surubul ala care pare mai mare , are un cap mai mare si plat pentru surubelnita dreapta desi in interior surubul e mic , este cred de 4mm) si am mai constatat de ce nu putea fi reglata la zero pinola in sensul ca cineva a strans foarte tare surubul ala cu cap hexagonal din interiorul pinolei astfel incat acesta a facut un canal in interiorul pinolei si practic daca surubul pleaca mereu in acel canal, calibreaza pinola cu o abatere de doua unitati in laterala lui zero. Ma rog am schimbat surubul ala si am pus si o saiba plata mai generoasa care sa nu mai lase sa intre in interior surubul si astfel si prin intermediul suruburilor laterale pinola se poate fixa la zero. Ce nu sunt eu sigur e urmatoare chestie, reglajul ala la zero de pe spatele pinolei e corect calibrat adica asa totdeauna pinola este centrata corect ?? Intreb asta pentru ca totusi facand reglajul asa spre zero in partea din fata pinola este un pic in lateral 1-2mm. Astia 1-2mm pot fi si din turnare sau chituire plus vopsea pe lateral? Sper sa ma fi facut inteles. Deci e normal asa? Am o oarecare bataie la universal si voi incerca un reglaj la un moment dat si cu ala numai ca nu stiu cum se face exact. Oricum vreau sa il si demontez ca e plin de span. Link spre comentariu
DanuAL Postat Ianuarie 31, 2015 Partajează Postat Ianuarie 31, 2015 (editat) Da, noul format .... Multumesc ptr. atentionare nea' Nicu! Pozele atasate pana acum, unde le gasesc sa le sterg? Multe poze sunt, probabil utile ptr. alti utilizatori. O sa se umple forumul de discutii fara poze, chiar daca sunt discutii mai vechi, cum spuneam, ptr. alti colegi probabil sunt utile. Cred ca ar trebui discutat pe tema asta, sa se aloce un spatiu mai mare fiecarui user, macar membrilor. @razvanmarius - imi pare rau, dar n-am apucat azi sa-l masor! Revin! @TITI - nu te poti lua dupa acel ZERO din spatele pinolei! E orientativ! Centrezi pinola cu ceasul comparator pe o piesa lunga de 400mm, macar, dar inainte sa reglezi pinola, iti sugerez sa centrei/aliniezi corect universalul fata de ghidaje, si abia dupa asta te duci in spate, si centrezi pinola. La mine parca ambele surube sunt cu cap hexagonal, dar cel pe care-l vezi in interiorul pinolei, care trece printr-o bucsa filetata, in zona de unde strangi/fixezi pinola pe pozitie, cu ajutorul acelui surub centrezi pinola! Chestiile astea nu se fac intr-o ora, 2a. Calm si cu rabdare! Editat Ianuarie 31, 2015 de DanuAL Link spre comentariu
TITI Postat Ianuarie 31, 2015 Partajează Postat Ianuarie 31, 2015 Bun deci daca intorc pinola invers si dau afara sistemul ala de fixare a pinolei care intra sub batiu apare la iveala acel surub de centrare de care vorbim. E unul cu cap hexagonal numai ca la mine am vazut ca nu avea bucsa filetata desi m-am gandit si eu ca parca i-ar trebui o bucsa acolo. Banui ca la asta te referi ca e surubul de centrare la zero. Ei la mine surubul asta neavand nici acea bucsa la strauns cineva atat de tare incat a facut un mic canal in corpul pinolei si daca el pleca dupa acel canal decalibra cu doua unitati fata de zero pinola. Momentan l-am inlocuit cu un alt surub si o saiba dar o sa ma gandesc pe viitor la un sistem ceva. Link spre comentariu
DanuAL Postat Ianuarie 31, 2015 Partajează Postat Ianuarie 31, 2015 Stai, stai ca la tine e ceva diferit! Tu ai levier in spatele pinolei de strangere! Probabil e diferit sistemul de centrare la tine. Pinola cum sta asezata, in fata, spre universal, si in spatele ei, daca o intorci cu ''rotile'n sus'', trebuie sa ai surube de strangere pe fiecare capat! Alea le destrangi putin, nu de tot, si pe urma umblii la surubele din lateral/spate a pinolei. Eu de surubele alea vorbeam, cele din lateral spate! Link spre comentariu
TITI Postat Ianuarie 31, 2015 Partajează Postat Ianuarie 31, 2015 Deci daca o intorc cu rotile in sus am doar un singur surub de strangere cu cap hexagonal si care nu este pe mijloc, esta cumva mai in spate si intr-o parte (intr-o parte inseamna ca in pozitie normala de lucru pe batiu acel surub se afla mai spre strungar). Se poate manevra pinola in laterale din doua suruburi aflate in lateral mai in fata cum ar veni spre universal care se strang cu o surubelnita mare dreapta. Mai exista un canal de pana si cu o pana paralelipipedica tot aici in fata . si n functie de cum reglezi pinola in lateral si acea pana se poate deplasa iar deplasarea ei in laterale se regleaza cu doua suruburi dar la mine unul e rupt. Ma rog ala nu ma intereseaza foarte mult ca vreau sa fixez pinola dreapta. Asta este. In partea din fata jos se vad doua suruburi la fel are si pe partea ailalta. Ala mare e defapt doar capatul surubului mare si impinge in lateral doar pana (in interior e un surub mic de doar 3 - 4mm) iar acela mai mic din interior misca in lateral pinola fata de cota zero. In rest mai e doar un surub in interior si atat. Link spre comentariu
DanuAL Postat Ianuarie 31, 2015 Partajează Postat Ianuarie 31, 2015 Surubul din lateral, cu capul mai mare, care impinge pana, ala il destrangi putin si poate ai posibilitatea sa impingi pana spre tine din partea opusa, cum te uiti acum la pinola, Dupa ce-ai destrans acel surub, pana o tragi putin spre exterior, doar atunci poti sa umbli la celalalt surub, din stanga penei, cum te uiti acum la pinola. Dupa ce ai probat cu ceasul comparator, reglezi pinola din surubul ala mic, din partea stanga a penei. Surubul cu pana te ajuta sa strangi pinola in pozitia dorita/corecta. La mine acele 2 suruburi ce se vad in poza, le am pe partea cealalta a pinolei, iar dedesubt de pinola, pe capetele pinolei, am 2 suruburi care strange partea care culiseaza pe ghidaj de partea propriu'zisa a pinolei. E putin diferit, dar sistemul de reglare e acelasi. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 31, 2015 Partajează Postat Ianuarie 31, 2015 ... Multumesc ptr. atentionare nea' Nicu! Pozele atasate pana acum, unde le gasesc sa le sterg? Multe poze sunt, probabil utile ptr. alti utilizatori. O sa se umple forumul de discutii fara poze, chiar daca sunt discutii mai vechi, cum spuneam, ptr. alti colegi probabil sunt utile.... Undeva sus in dreapta (sub motorul de cautare) ai un link intitulat "Vezi continut nou". Acest link este de fapt un search setabil pe baza unor criterii, care iti apar in stanga atunci cand dai click pe el. Setezi acele criterii care te avantajeaza astfel incat sa poti gasi cat mai usor topicurile in care esti participant. Eu spre exemplu, am setat la capitolul "Dupa continut" - criteriul "Forum"; la capitolul "Dupa perioada de timp" - criteriul "Ultimul an", iar la capitolul "Altele", criteriul "Topicuri in care am participat". Am primit la cele peste 3000 de postari pe care le-am facut eu pana acum o lista cu ceva mai mult de 3 pagini a cate 25 de titluri, desi sunt sigur ca am avut mult mai multe in participare. Am luat la cercetat fiecare topic, incepand de la coada la cap. Am gasit vreo cateva atasamente imagine de mari dimensiuni (unele care depaseau 1Mb) si cred ca in total am reusit sa recuperez peste 10 Mb pentru noi atasamente.Bineinteles ca mi-am asumat riscul de a raspunde unui eventual utilizator interesat de acele atasamente. Eu insa, am cam tot ceea ce am atasat ca fisiere, in foldere speciale si voi putea eventual sa le expediez cuiva interesat pe E-mail, sau sa le atasez pe un sait de sharing, cu link in cadrul topicului respectiv. In alta ordine de idei, forumul deja s-a umplut de topicuri fara atasamente. O parte s-au pierdut in vara lui 2011 cand un cetatean moldovean a dat forumul in judecata pentru "drepturi de autor" (le-a sters Vasile cu buna stiinta) iar o alta parte s-au pierdut la mutarea in noul format. Spre exemplu. m-am uitat astazi peste topicul lui radu cnc (Atelierul lui RADU) si am constatat ca primele 5 pagini nu mai contin nici un fel de fisiere. Ar fi bine, daca radu ar avea timp sa le reataseze, pentru ca este pacat sa se piarda. Atelierul lui RADU, este unul dintre topicurile model pentru orice utilizator incepator, motiv pentru care l-am si fixat, astfel incat sa il poata gasi oricine la primul contact cu aceasta sectiune a forumului. Link spre comentariu
TITI Postat Februarie 8, 2015 Partajează Postat Februarie 8, 2015 (editat) Deci daca o intorc cu rotile in sus am doar un singur surub de strangere cu cap hexagonal si care nu este pe mijloc, esta cumva mai in spate si intr-o parte (intr-o parte inseamna ca in pozitie normala de lucru pe batiu acel surub se afla mai spre strungar). Se poate manevra pinola in laterale din doua suruburi aflate in lateral mai in fata cum ar veni spre universal care se strang cu o surubelnita mare dreapta. Mai exista un canal de pana si cu o pana paralelipipedica tot aici in fata . si n functie de cum reglezi pinola in lateral si acea pana se poate deplasa iar deplasarea ei in laterale se regleaza cu doua suruburi dar la mine unul e rupt. Ma rog ala nu ma intereseaza foarte mult ca vreau sa fixez pinola dreapta. Asta este. In partea din fata jos se vad doua suruburi la fel are si pe partea ailalta. Ala mare e defapt doar capatul surubului mare si impinge in lateral doar pana (in interior e un surub mic de doar 3 - 4mm) iar acela mai mic din interior misca in lateral pinola fata de cota zero. In rest mai e doar un surub in interior si atat. Ok fix la acesta poza as face referire , in sensul ca acel surub de fixare a penei care are cap pentru surubelnita dreapta este rupt . Desi capul ala este mare , in interior este doar un surub metric de 4 cred si al carui capat rupt nu il vad deloc este la nivel cu degajarea probabil. Am vreo sansa sa il scot avand in vedere ca vorbim de numai 4 filet metric, un surub relativ mic ? Personal am avut o singura experienta de gen in momentul in care am achizitionat o menghina clasica romaneasca de 120mm si la unul din bacuri avea tot asa un surub lipsa rupt la nivel cu degajarea dar ala era filet de 6 daca nu ma insel. Am folosit W-40 si l-am lasat un pic apoi l-am dat afara cu ajutorul unui burghiu invers de 5, burghiu romanesc de altfel foarte OK luat din targ. Faza e ca nu stiu cu ce il pot scoate fiind asa mic si nici nu am momentan un burghiu invers sau alte chestii de gen . Editat Februarie 8, 2015 de TITI Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum