Vizitator cia39187 Postat Aprilie 19, 2012 Partajează Postat Aprilie 19, 2012 Salutare!vreau sa construiesc un invertor si nu stiu ce transformator sa folosesc....is bune cele din radiouri sau aparate casnice.rog pe cei care se pricep in domeniu sa ma ajute Link spre comentariu
radu42 Postat Aprilie 19, 2012 Partajează Postat Aprilie 19, 2012 Daca ai 12v alternativ e simplu...pui un trafo de 220/12v si iese .Daca e tensiune continua aia de 12 e mai complicat...daca nu ai cunostinte de electronica cumpara unul.Parerea mea ! Link spre comentariu
H Robert Postat Aprilie 19, 2012 Partajează Postat Aprilie 19, 2012 Ce vrei sa alimentezi cu el? Link spre comentariu
Vizitator cia39187 Postat Aprilie 19, 2012 Partajează Postat Aprilie 19, 2012 tensiunea de 12v provine de la alternator de masina,consumatori la 220v vor fi cateva incubatoare si vreo 2-3 becuri de 100w in total ar fi cam 2000w Link spre comentariu
H Robert Postat Aprilie 19, 2012 Partajează Postat Aprilie 19, 2012 Iti recomand sa iei unul deja facut, s-ar putea sa iesi mai ieftin decat sa-l construiesti tu, intrebuie un trafo de cel putin 2000W recomandat ar fi 2500W ca sa nu se incalzeasca si costul unuia ca asta e foarte mare, mai bine ai cauta invertoare auto 12V-230V iesi mai ieftin. Link spre comentariu
Vizitator cia39187 Postat Aprilie 19, 2012 Partajează Postat Aprilie 19, 2012 bine stiu ca sunt de cumparat ....eu vreau sa construiesc nu sa cumpar,e mai mare placerea cand stiu ca e facut de mine Link spre comentariu
H Robert Postat Aprilie 19, 2012 Partajează Postat Aprilie 19, 2012 Atunci poti incepe prin a cauta un trafo 2000W sau 2500W, presupun ca nu ai nimic care sa trebuiasca alimentat in c.c.,atunci iti va ajunge acel trafo ridicator si ceva protectii pt el, daca nu iti trebe si curent continuu o sa iesi mai ieftin.Conteaza si ce putere debiteaza la borne, niste informatii despre el ar fi utile. Link spre comentariu
Vizitator cia39187 Postat Aprilie 19, 2012 Partajează Postat Aprilie 19, 2012 transformatoare folosite in radiouri si alte aparate casnice sunt bune,sau daca se poate sa modific o sursa de calculator sa folosesc pe post de invertor? Link spre comentariu
H Robert Postat Aprilie 19, 2012 Partajează Postat Aprilie 19, 2012 Ce fel de aparate casnice? Daca sunt de radiouri,casetofoane, nu sunt bune pt ca nu au nici macar 100W. Link spre comentariu
Vizitator cia39187 Postat Aprilie 19, 2012 Partajează Postat Aprilie 19, 2012 din sursa de calculator nu se poate face...eventual sa modific ceva... Link spre comentariu
riderinblack Postat Aprilie 20, 2012 Partajează Postat Aprilie 20, 2012 din sursa de calculator nu se poate face...eventual sa modific ceva...In nici un caz, are un alt principiu de functionare fata de clasicul transformator. Sursa de calculator este o sursa de tensiune in comutatie de la 220V la -12V -5V +5V si +12V. Tu vrei sa faci exact inversul, din 12V sa ajungi la 220V (si la puterea de 2KW). Va trebui ori sa folosesti o schema existenta, ori sa proiectezi una (daca ai cunostintele necesare) ori sa cumperi un invertor gata facut (iar in acest caz ai garantia ca va si functiona). Link spre comentariu
H Robert Postat Aprilie 20, 2012 Partajează Postat Aprilie 20, 2012 Si mai important trebuie sa aiba sursa care sa genereze cei 2 KW, trebuie sa ne dai date despre alternator tensiune curent generat de el pt a calcula cata putere poate sa debiteze la borne, degeaba ai un invertor de 2KW daca alternatorul tau nu genereaza mai mult de 500W. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Aprilie 20, 2012 Partajează Postat Aprilie 20, 2012 Atentie ca motoarele asincrone (cel din incubator) nu sunt prea fericite cu unda dreptunghiulara, sau sinus modificat cum scoate un ups ieftin. Este posibil sa iesi mai ieftin, per total, daca folosesti invertoare identice dar de putere mai mica. Asa poti gasi transformatoare gata facute la 100W de exemplu 230V/9V pe care le poti folosi la un invertor simplu. Regandeste schema si foloseste pe invertor doar ce nu se poate transforma cu alimentare la 12V. In special becurile de 100W le poti inlocui cu becuri la 12V (daca sunt folosite pentru incalzire atunci ai doua variante, cu rezistenta sau becurile de far auto 55W/55W care nu sunt halogen). Ca idee de transformator poti folosi un transformator de cuptor cu microunde la care tai secundarul si pe care il bobinezi apoi la 9V lasand primarul asa cum e. Acestea sunt construite cam pentru 800-1000W si calculele le faci pentru aceasta putere folosind sectiunea tolei. O recomandare. Nu uita ca un alternator are intre 375W (cel de dacie) si pana la 1200W cele de la auto straine si daca incarci prea mult alternatorul risti sa-l arzi. Solutia ar fi adaugarea a inca un alternator in paralel pe primul. Ceva scheme pentru inceput, in engleza, ca sa ai de unde alege o varianta : http://electronics-diy.com/12v-dc-to-22 ... irf540.php , http://science.niuz.biz/questions-t467410.html (este pentru 110V dar se modifica usor), http://www.m0ukd.com/electronics/modifi ... _inverter/ , http://english.cxem.net/power/power25.php , http://skemarangkaian.com/1000-watt-mos ... -inverter/ . Ultima schema, cea la 1000W cu mosfet, s-ar preta la aplicatia ta pentru ca are un randament destul de bun undeva la 80% dar are unda dreptunghiulara. Nu e preferata daca exista motoare asincrone in circuit. Link spre comentariu
costyy86 Postat Mai 23, 2012 Partajează Postat Mai 23, 2012 Salutare, vreau sa fac si eu un invertor de la 12vdc la 220vac...de aproximativ 500w, a facut careva asa ceva? si dupa ce schema? a reusit? eu am simulat mai multe scheme in protheus, dar nici una nu ma multumit deoarece unele nu functionau deloc si cele care functionau daca punem un consumator cat de mic pe iesire pierdea instantaneu tensiunea... Link spre comentariu
remus68 Postat Mai 23, 2012 Partajează Postat Mai 23, 2012 Arunca o privire pe-aici viewtopic.php?f=41&t=72088 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum