Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa

Vizitator caif

Postări Recomandate

Vizitator caif

Sal am si eu o mica prob legat de o sursa. Am facut o susa de la 1,3 la 37v la 3 A care se alimenteaza la 40V si am o mica prob cu ea, eu o alimentez la 30V iar prin redresare si filtrare ajunge pe la 45v ceea ce este cam mult si nu inteleg de ce creste ten de alimentare la o asemenea val cand o filtrez. Daca ma putetiu ajuta va rog! :yawinkle:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Inainte de redresare ai curent alternativ dupa redresare si filtrare ai curent continuu. Tensiunea alternativa creste si scade cu 42% din valoare de atatea ori pe secunda cate este frecventa sa de exemplu la priza sa zicem ai 220V in momentul asta ai apoximativ 300v si peste 25 de parti de secunda ai aproximativ 130V.Dupa redresare si filtrare ai aceasta tensiune maxima care in cazul tensiunii de 220V e 300V.

Link spre comentariu
Vizitator caif

u(t)= sqrt(2)*Umax*sin(fi+wt) imi suna cunoscut. Sa va explic mai clar ca primul mesaj nu este foatrte clar in a-mi rez nedumerirea, ma eu alimentez la 30V ca iar prin redresare ten este de 28V cc iar atunci cand pun si un condensator de 3300mf ten creste la 45V cc. Stiu ca dupa redresare nu se obtine o forma a ten cat mai continua si din acet motiv pe pune un cond. care sa elimine pe cat se poate variatiile ten. dar nu intelg de ce creste la o asemenea valoare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări