Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Rugaminte :

Bird

Postări Recomandate

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Bird

4

• cirip

3

Top autori în acest subiect

Adevarat a inviat!Eu as face asa:pin 2 la masapin 5 la +5V al piculuiPrima varianta, cea mai simpla... Pinii 1 si 4 pot fi conectati direct la cate o intrare a convertorului A/D al picului, iar masuratorile si calculele le faci in soft. Dezavantajul este ca variatia de tensiune este mica si rezolutia de masura va fi foarte redusa.A doua posibilitate este sa conectezi pinii 1 si 4 la un amplif operational de precizie si cu deriva termica redusa (merge si cu unul mai slabut, dar cresc erorile), conectat in configuratie de amplificator diferential, iar iesirea sa o conectezi la una din intrarile convertorului A/D ale picului.Avantajele folosirii operationalului sunt reducerea zgomotului de mod comun si cresterea rezolutiei.Ceea ce am scris mai sus sunt ideile de principiu. Ptr schema exacta trebuie masurat si calculat putin.Bafta!Cirip

Link spre comentariu

Adevarat a inviat!Eu as face asa:pin 2 la masapin 5 la +5V al piculuiPrima varianta, cea mai simpla... Pinii 1 si 4 pot fi conectati direct la cate o intrare a convertorului A/D al picului, iar masuratorile si calculele le faci in soft. Dezavantajul este ca variatia de tensiune este mica si rezolutia de masura va fi foarte redusa.Bafta!Cirip

Daca le-as lega direct la Pic , cum ii spun sa masoare intre intre intrarea cu plus si cea cu munus ? Multumesc !
Link spre comentariu

Masori separat si calculezi diferenta in soft. De exemplu, sa zicem ca alimentezi la 5V si referinta picului este chiar Vcc, adica 5V. Sa mai presupunem ca pe pinii 1 si 4 vei avea o variatie de +/-100mV fata de starea de repaus.Pinul 1 va avea 2.5+0.1=2.6VPinul 4 va avea 2.5-0.1=2.4VRezultatul masuratorii pe pinul 1 ar trebui sa fie 2.6*1024/5= 532 (0x214)Rezultatul masuratorii pe pinul 4 ar trebui sa fie 2.4*1024/5= 492 (0x1EC)Diferenta va fi 532-492=40. Aceasta valoare este proportionala cu presiunea masurata de senzor. Trebuie sa mai inmultesti cu un factor de scala pentru a ajunge la valoarea numerica a presiunii.Cirip

Link spre comentariu
Masori separat si calculezi diferenta in soft. De exemplu, sa zicem ca alimentezi la 5V si referinta picului este chiar Vcc, adica 5V. Sa mai presupunem ca pe pinii 1 si 4 vei avea o variatie de +/-100mV fata de starea de repaus.

Incep sa " vin de acasa " !

Multumesc mult ,

Link spre comentariu

Adevarat a inviat!A doua posibilitate este sa conectezi pinii 1 si 4 la un amplif operational de precizie si cu deriva termica redusa (merge si cu unul mai slabut, dar cresc erorile), conectat in configuratie de amplificator diferential, iar iesirea sa o conectezi la una din intrarile convertorului A/D ale picului.Bafta!Cirip

Daca ma hotarasc sa folosesc un AO , poti sa-mi recomanzi unul ? Cu multumiri ,
Link spre comentariu

Ptr inceput poti folosi orice ai prin sertare sau ce se gaseste la magazin. Cred ca LM358 sau TL082 ar fi ok. Nu stiu sa spun un cod anume ptr amplif de precizie, drift mic, etc... Intra la TI, National, Linear sau care mai sunt, cauta parametric table si alege-l pe cel care-ti convine... si se gaseste.Cirip

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări