Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

eoliene verticale

Vizitator dinu_toto

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• wood

2

• Piotr67

2

• one

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 2 săptămâni mai târziu...

Am citit a eolienele verticale sant mai sensibile la vant,decat celelalte.Daca aveti ceva documentatie m-ar interesa si pe mine,mai ales variante de elice verticale

Link spre comentariu

Am citit a eolienele verticale sant mai sensibile la vant,decat celelalte....

Nu stiu daca ai citit ca randamentul lor este mai slab...documentatie cred ca am pe undeva as putea sa caut, dar despre eoliene in general nu acestea in special.
Link spre comentariu

ceva simplu de construit dintr-un butoi de tabla

aici se poate folosi alternatorul masinii
ceva reactii?
Turbina e ok, arata chiar bine din butoiul ala de tabla. Daca faci masuratori corecte si o centrezi perfect, e super. Cat despre alternator, lasa de dorit in aplicatia asta.1. Ca sa obtii un curent de incarcare suficient, alternatorul trebuie invartit cu 2500/3000 rot/min, ceea ce butoiul ala nu poate obtine cu tot multiplicatorul de turatie din fulia de masina de spalat.2. Ca sa obtii acel curent de incarcare, presupunand ca ai 3000 rot/min, alternatorului ii trebuie o tensiune de excitatie pe care trebuie sa i-o asiguri din alta sursa.3.Daca nu obtii acea turatie (si, 1000% n-o obtii), alernatorul mai mult consuma decat produce.4. Ideal pentru aplicatia asta este un generator cu magneti permanenti de tipul celui construit de Arcadius, care incepe sa incarce de pe la 400 rot/min. Vezi aici: viewtopic.php?f=74&t=63542Numai bine.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări