Vizitator dinu_toto Postat Aprilie 18, 2012 Partajează Postat Aprilie 18, 2012 daca doriti discutii pe tema asta .. Link spre comentariu
Vizitator dinu_toto Postat Aprilie 30, 2012 Partajează Postat Aprilie 30, 2012 asta este modelul de generator care il construiesc.. Link spre comentariu
wood Postat Mai 15, 2012 Partajează Postat Mai 15, 2012 Am citit a eolienele verticale sant mai sensibile la vant,decat celelalte.Daca aveti ceva documentatie m-ar interesa si pe mine,mai ales variante de elice verticale Link spre comentariu
one Postat Mai 17, 2012 Partajează Postat Mai 17, 2012 Am citit a eolienele verticale sant mai sensibile la vant,decat celelalte....Nu stiu daca ai citit ca randamentul lor este mai slab...documentatie cred ca am pe undeva as putea sa caut, dar despre eoliene in general nu acestea in special. Link spre comentariu
Piotr67 Postat Mai 19, 2012 Partajează Postat Mai 19, 2012 Va prezint ultimul racnet in materie de Savonius. Sau Darieus? Link spre comentariu
wood Postat Mai 19, 2012 Partajează Postat Mai 19, 2012 ceva simplu de construit dintr-un butoi de tabla aici se poate folosi alternatorul masinii ceva reactii? Link spre comentariu
Piotr67 Postat Mai 20, 2012 Partajează Postat Mai 20, 2012 ceva simplu de construit dintr-un butoi de tabla aici se poate folosi alternatorul masinii ceva reactii?Turbina e ok, arata chiar bine din butoiul ala de tabla. Daca faci masuratori corecte si o centrezi perfect, e super. Cat despre alternator, lasa de dorit in aplicatia asta.1. Ca sa obtii un curent de incarcare suficient, alternatorul trebuie invartit cu 2500/3000 rot/min, ceea ce butoiul ala nu poate obtine cu tot multiplicatorul de turatie din fulia de masina de spalat.2. Ca sa obtii acel curent de incarcare, presupunand ca ai 3000 rot/min, alternatorului ii trebuie o tensiune de excitatie pe care trebuie sa i-o asiguri din alta sursa.3.Daca nu obtii acea turatie (si, 1000% n-o obtii), alernatorul mai mult consuma decat produce.4. Ideal pentru aplicatia asta este un generator cu magneti permanenti de tipul celui construit de Arcadius, care incepe sa incarce de pe la 400 rot/min. Vezi aici: viewtopic.php?f=74&t=63542Numai bine. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum