relucavnic Postat Aprilie 18, 2012 Partajează Postat Aprilie 18, 2012 Am acest difuzor si pe el scrie ca este si pe 4 si pe 8 ohm are 4 mufe pentru a conecta firele de la amplificator dar nu stiu unde este cele de 8 ohm nu are nimeni un asfel de difuzor sa imi zica si mie cum se il leg? Link spre comentariu
mircea888 Postat Aprilie 18, 2012 Partajează Postat Aprilie 18, 2012 Are 4 mufe pentru ca are 2 bobine de 4 ohmi, daca pui bobinele in paralel ai 2 ohmi si daca le pui in serie ai 8 ohmi. cred ca e o greseala cu impedanta de 4 ohmi, poti obtine 4 ohmi doar daca folosesti o singura bobina, dar asta e cam stupid.Cand le pui in serie ai grija la polaritate, inseriezi plus cu minus adica.PS: masoara si tu bobinele sa vezi care e treaba acolo.Bafta ! Link spre comentariu
relucavnic Postat Aprilie 18, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 18, 2012 Pai le-am masurat cu ohm-etrul si pe fiecare bobina am undeva la 00.5 si daca le leg in serie am 01.0 deci sa le leg in serie sa imi dea 8 ohmi? Link spre comentariu
mircea888 Postat Aprilie 18, 2012 Partajează Postat Aprilie 18, 2012 Fiecare bobina are 0.5 ce? ohmi? asta n-are cum.Daca le pui in serie oricum obtii suma impedantelor celor doua bobine, ca la rezistoare. Eu am vazut ca are doua bobine de 4 ohmi deci vei obtine 8 ohmi daca le pui in serie. Link spre comentariu
relucavnic Postat Aprilie 18, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 18, 2012 Pai aparatul de masura (dt830b) este pus pe 200 ohm si am masurat si mi-a dat valoarea de 00.5 si cand le-am pus in serie a dat 01.0 am mai masurat un alt difuzor care stiu sigur ca este pe 4 ohm si acolo mi-a dat 01.0 deci cum sa le leg? Link spre comentariu
AlpHso Postat Aprilie 18, 2012 Partajează Postat Aprilie 18, 2012 La acel difuzor ai doua bobine de 4 ohm. Pt 8 ohm le legi ca in poza de mai jos: Cad depre aparatul de masura, probabil masoara eronat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum