Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor traf pentru un kit tda 7294

Vizitator catastelea

Postări Recomandate

Vizitator catastelea

Buna ziua,Am un kit de 2 tda`uri 7294 si un traf vechi de microunde rusesc. Vroiam sa va intrab daca pot rebobina traful pentru kitul meu.Si daca se poate, sa ma ajutati si cu calclul numarului de spire.Mersi mult.

post-37365-139829421301_thumb.jpg

post-37365-139829421312_thumb.jpg

post-37365-139829421324_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian

3

• George

2

• Dr.L

1

• nel65

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

@catastelea incearca sa desfaci transformatorul, scoate pachetele alea de tole tip "U" si masoara miezul magnetic, daca nu te pricepi la calcule atunci posteaza aici rezultatele masuratorilor la miezul magnetic.

Link spre comentariu
Vizitator catastelea

Care e miezul magnetic, gugal imi siopteste mie ceva dar problema e ca acesta e mai complicat, e din mai multe parti. Atasez o imagine, poate imi indica cineva pe ce anume sa fac masuratorile.Bucata aia mai mica statea intre primar si secundar.

post-37365-139829421467_thumb.jpg

Link spre comentariu

Atunci traful va trebui sa aiba 2 iesiri de cate 18Vca, pentru miezul magnetic de la traful tau ai nevoie cam asa:-Primar ( intrarea de 220 )= 550sp cu sarma de 0,8mm diametru.-Secundare = 2 infasurari de cate 45sp cu sarma de 1,8 sau 2 mm diametru.PS: Atentie, alimentarile astea sunt alese pentru sarcina de 8 Ohm, a nu se folosi sarcini mai joase deoarece risti sa distrugi CI-urile.

Link spre comentariu

Insasi producatorii integratelor specifica in datele tehnice ca in configuratia cu 2 CI-uri in punte sarcina sa fie de minim 8 Ohm, esti liber sa pui si difuzor de 4 Ohm, insa o faci pe riscul tau, iti va trebui obligatoriu racire fortata si radiator mare, totusi nimeni nu-ti garanteaza ca amplificatorul nu se va arde, oricum greu de crezut ca ar rezista in 4 Ohm la tensiunile alea sugerate de mine.

Link spre comentariu
Vizitator catastelea

Ok, nu-i problema.Doar am intrebat, am citit datasheet`ul IC`ului dar cred ca mi-a scapat traba cu 8 ohmi. Radiator am si e destul de maricel, o sa ii pun si un cooler de computer, dar pana acolo mai e cale lunga, sa termin traful.Mersi mult pt calcule dar vroiam sa te intreb cati amperi o sa scoata traful si daca e mai buna sarma de 2 dacat cea de 1.8 si daca stii un magazin cu sarma buna prin BucurestiMultumesc mult si scuze de atat de multe intrebari. :pSi inca o intrebare, trebuie sa il bobinez clasic, adica firele subtiri si apoi alea groase sau pot sa folosesc suportii lui de plastic si sa bobinez pe ei(dupa ce i-am scos bobinajul).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări