Vizitator georgedoru Postat Aprilie 18, 2012 Partajează Postat Aprilie 18, 2012 salut. am luat un amplificator Metz Ax 4960 si nu functioneaza, nici macar un fass, initial vanzatorul mi-a spus ca merge doar un canal, dar nu merge nici ala nu stiu de ce, el este pe STK 0050 Darlington, de facut as vrea sa il fac ca arata foarte bine nici cea mai mica zgarietura nu are. asa, eu m-am uittat pe placa si am observat ca din 10 pini ai STK-ului se folosesc doar 6, ciudat dar mai observ ca pe placa scrie si IC 201 asta inseamna ca merge si pe Tranzistori? trebuie sa fac ceva modificari? sau ce alt skt as putea pune in locul acestora? am cautat pe net schema dar nu pot sa o dau jos nush de ce, poate aveti voi schema ratacita prin arhive Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 18, 2012 Partajează Postat Aprilie 18, 2012 Acele STK conţin trz finali ai amplifului. Se pot înlocui aşa ca-n schiţa de mai jos.Prinzi trz de radiator, puţin mai sus, ca să ai loc de lipit sîrme între găurile fostelor integrate şi pinii trz finali. Trz se găsesc şi nu sînt scumpi, plus că nici nu se prea falsifică ca cei simpli. Nu uita de foiţe de mică şi izolatori ptr şuruburi. Între baze legi cîrnatul de diode, de preferat băgate într-un tub izolator din silicon sau mătase şi apropiate cît se poate de radiator. Rez notate cu */ ** sînt ptr reglaj, dacă măsori Ube mai mică de 1,1V (asta ar fi o valoare optimă de reglaj, cît să nu se încingă în gol trz finali), adaugi rez în serie, începînd cu 10 Ohmi şi creşti pînă obţii un rezultat mulţumitor, dacă e mai mare de 1,2V adaugi o rez în paralel, începînd cu 100 Ohmi şi scazi. Nu e complicat, doar multă atenţie şi răbdare. Reglajele se fac fără semnal, dacă observi diferenţe la Ube între npn şi pnp nu e o tragedie, cu semnal se echilibrează, e din etajul pilot asta. Ca la orice depanare trebuie verificare întîi şi piesele celelalte din etajul final, tensiunile de alimentare, etc. Link spre comentariu
Vizitator georgedoru Postat Aprilie 19, 2012 Partajează Postat Aprilie 19, 2012 Acele STK conţin trz finali ai amplifului. Se pot înlocui aşa ca-n schiţa de mai jos.Prinzi trz de radiator, puţin mai sus, ca să ai loc de lipit sîrme între găurile fostelor integrate şi pinii trz finali. Trz se găsesc şi nu sînt scumpi, plus că nici nu se prea falsifică ca cei simpli. Nu uita de foiţe de mică şi izolatori ptr şuruburi. Între baze legi cîrnatul de diode, de preferat băgate într-un tub izolator din silicon sau mătase şi apropiate cît se poate de radiator. Rez notate cu */ ** sînt ptr reglaj, dacă măsori Ube mai mică de 1,1V (asta ar fi o valoare optimă de reglaj, cît să nu se încingă în gol trz finali), adaugi rez în serie, începînd cu 10 Ohmi şi creşti pînă obţii un rezultat mulţumitor, dacă e mai mare de 1,2V adaugi o rez în paralel, începînd cu 100 Ohmi şi scazi. Nu e complicat, doar multă atenţie şi răbdare. Reglajele se fac fără semnal, dacă observi diferenţe la Ube între npn şi pnp nu e o tragedie, cu semnal se echilibrează, e din etajul pilot asta. Ca la orice depanare trebuie verificare întîi şi piesele celelalte din etajul final, tensiunile de alimentare, etc.multumesc mult. am sa incerc in urmatoarele zileinca odata multumesc Link spre comentariu
Vizitator georgedoru Postat Aprilie 19, 2012 Partajează Postat Aprilie 19, 2012 ......................... Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 20, 2012 Partajează Postat Aprilie 20, 2012 Uite şi cum trebuie să arate: Link spre comentariu
Vizitator georgedoru Postat Aprilie 20, 2012 Partajează Postat Aprilie 20, 2012 multumesc. ai ideie cat ajunge o pereche? bineinteles originali si unde ? Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 20, 2012 Partajează Postat Aprilie 20, 2012 Nu am mai cumpărat de mult, acum cîţiva ani erau cam 7-8 lei bucata. Link spre comentariu
Vizitator georgedoru Postat Aprilie 20, 2012 Partajează Postat Aprilie 20, 2012 ok, ms. acum sa caut ceva originali Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum