Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Calcul rezistente in aval si amonte

Vizitator kenvelutzz

Postări Recomandate

Vizitator kenvelutzz

Salutare, am si eu nevoie de un programel, daca se poate, care sa-mi calculeze niste rezistente in aval si amonte. Pe foaie ma cam bate si as vrea sa verific daca iese cum trebuie. Proful e cam.. si nu am ce face(S. Cociorva - UTCB).Editat de Madalina: nume subiect

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• H Robert

3

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator kenvelutzz

Scuze pt. dublu post, dar nu mai suport. M-au secat de viata niste amarate de calcule. Simt ca o iau razna. Ma tin de o luna intreaga de ele. Imi dau cam aceleasi calcule si la aval si la amonte(ex: 287 ohmi - aval, 283 ohmi - amonte) si normal avalul trebuie sa dea mai mic si amontele mare. Macar sa ma ajute cineva la calcule ca nu mai suport.

Link spre comentariu
Vizitator kenvelutzz

Aproximativ egale.

AV R1- U= 8V, I=0.0284A, Rv=15000 Ω, Ra=2.7 Ω

AM R1- U= 8V, I=0.284A, Rv= 15000 Ω, Ra=2.7 Ω

AV R2 - U= 9.9V, I= 0.17A, Rv=7500 Ω, Ra=0.285 Ω

AM R2 - U= 10V, I=0.17A, Rv= 7500Ω, Ra= 0.285Ω

AV R3 - U= 4.75V, I=0.84A, Rv=3750Ω, Ra=0.058Ω

AM R3 - U=4.85V, I=0.84A, Rv=3750Ω, Ra=0.058Ω

Posted Image

Link spre comentariu
Vizitator kenvelutzz

Am folosit exact formulele acelea. Mi-a dat asa:la R1 AV: R= U/I-U/Rv= 8/0.0284-8/15000= 287.08 Ω R1 AM: R= U/I-Ra= 8/0.0284-2.7 = 278.99 Ω Diferenta dintre cele doua metode e de 8.08 Ω. Nu e normal ca avalul sa fie mic si amontele mare? Asta e buba, ca sa zic asa.

Link spre comentariu

Oricum si la calcului Rx-ului este diferenta de valoare intre cele 2 metode din cauza erorilor provocate de consumul propriu al aparatelor, dar nu mai stiam nici eu care este mai mare si la ce metoda,nu este o metoda sa zic practica in viata de zi cu zi, si mai ales in secolul nostru,nu e asa comoda, mai repede pui mana pe ohmmetru.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări