Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aflare valoare tensiune din divizorul de tensiune

Bagherra

Postări Recomandate

Vreau sa modific o sursa ATX pentur a scoate din ea 14.2V dar am intampinat o problema. Pentru a reface divizorul de tensiune pentru 14.2 V din bucla de reactie. Atasez poza. Ma itnereseaza valoarea tensiunii in punctul X. Multumesc anticipat ! P.S. : E corect 1.48V ?

post-1916-13982942117_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Bagherra

3

• cirip

1

• godFather89

1

• salsa

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Hm! Mie mi-a dat 2.427V. Avand in vedere ca e din sursa de PC, cred ca e mai aproape de adevar ptr ca de obicei referinta de 5V e divizata cu 2 si rezulta 2.5V.Ca mod de calcul initial, mie mi s-a parut mai simplu sa fac transfigurare Norton (din sursa de tens in sursa de curent), apoi sa calculez tensiunea ca fiind suma curentilor inmultita cu rezistenta echivalnta.EDIT: Am calculat si cu pasivizarea surselor si mi-a dat tot 2.427V.

Link spre comentariu

...ar trebui să-ţi dea

X = 3.6858 V

Îmi cer scuze, am fost neatent şi am greşit. Când am desenat schema am inversat sursa de 5V cu cea de 12V. :jytuiyu

După ce am corectat, dă şi la mine ca la toata lumea, tensiunea între punctul X şi masă este

X = 2.4272 V :dans:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări