Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme la un Mig/Mag KuKa

Faker

Postări Recomandate

Cu ceva vreme in urma tatal meu si-a achizitionat un aparat de sudura cu schutzgas + sudura in puncte, un KuKa industrial, fabricat acum vreo 30 ani. Aparatul e intr-o stare optica/tehnica aproape perfecta in ciuda varstei lui, a fost cumparat de la o reprezentanta Mercedes de camioane.In momentul achizitiei aparatul avea in el o rola de sarma de 1.2 cu care aparatul a mers perfect, adica se simtea ca avea putere. O placa de metal de 5mm grosime o perfora daca tineai pistolul in acelasi loc.Am schimbat rola cu sarma si am pus o rola noua de 0.8mm. Am schimbat diuza din varful pistolului, am calibrat intinzatorul dar aparatul merge extrem de prost. Pur si simplu nu patrunde sau nu topeste mai exact, face doar niste depuneri ca si gainatul de porumbel. Am schimbat rulmentul si rola de ghidaj al sarmei, degeaba, face la fel. Am pus inapoi sarma de 1.2mm, aparatul merge brici, trage niste cordoane super. De ce nu functioneaza si cu sarma de 0.8mm? ce sa stiu sa-i mai fac?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Faker

3

• iulicuta2000

1

• em2006

1

• nickrvl

1

Top autori în acest subiect

O voi completa.Azi am luat imprumut de la cineva o rola de sarma de 0.6, cu asta merge si mai rau. Abia topeste sarma si nici nu vine constant sarma, agata foarte des. Aici am inteles ca de vina ar fi cablul/furtunul care e pt. sarma groasa iar asta de 0.6mm tinde sa se incalceasca pe traseu. Dar si asa nu vrea sa mearga, abia se topeste sarma. Ca si cand aparatul nu ar avea amperaj destul.Insa cu cea de 1.2mm merge de trazneste. Sa incerc sa pun eventual o butelie de argon? ca momentan am doar Co2, sa incerc si asa? Am incercat absolut toate setarile aparatului si tot nu merge cum trebuie, enervant rau.

post-27300-139829421359_thumb.jpg

post-27300-139829421377_thumb.jpg

post-27300-139829421394_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Nici acum nu am reusit sa-i dau de cap de ce nu merge cu sarma mai subtire. Nu are nimeni vreo idee ceva?

E posibil sa nu aiba filtrare corespunzatoare si la tensiuni "mici" sa faca probleme, cu sirma de 1,2 poti cobori tensinea/treptele?, sudeaza bine? verifica si polaritatea sa fie in regula, sa nu lucrezi cumva cu "+" la masa. Locatia tot nu ai completat-o, de unde esti?.....
Link spre comentariu

Gaz iese cu sarmele de 0.6/0.8?in ce debit?poate are debit prea mare de gaz.Pe ce treapta de curent l-ai incercat si pe ce material?eu am cu al meu mici probleme cand incerc sa sudez chestii groase in carne ,sau ma rog primele puncte pana se incalzeste putin locul,apoi merge struna.Tin minte ca fara gaz,al meu aparat la fel facea,aduna sudura intr-o broboana dar fara sa depuna pe materialul de sudat...la fel face si cu debit prea mare de gaz.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...

Ca sudor mig pot spune ca sudura iese asa cum ati descris-o doar daca aparatul nu este reglat corect sau aparatul este defect !Exclud varianta de aparat defect deoarece ati spus ca aparatul mergea ok cu sarma de 1,2 ! Nu are nici o legatura functionalitatea aparatului cu diametrul sarmei! Banuiesc ca aveti pe aparat reglajul curentului si al vitezei sarmei ! Incercati si scadeti viteza sarmei si eventual cresteti un pic curentul!Debitul gazului prea mare nu influenteaza calitatea sudurii !!! Succes !!!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări