mila Postat Aprilie 21, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2012 Atentie pentru primii cei care au accesat schema de mai sus, avea in prima postare a schemei o greseala, am uitat grupul RC 680K cu 47pF din grila triodei.Acum e corect. Link spre comentariu
gica70 Postat Aprilie 21, 2012 Partajează Postat Aprilie 21, 2012 Totusi ar trebui explicat de ce un radioreceptor fara baterie si portabil nu poate exista (sunt termeni "antagonici"); pentru ca energia necesara functionarii se ia din antena si ea trebuie sa fie f. mare, deci se exclude portabilitatea. Link spre comentariu
Vizitator SKLAF11AX Postat Aprilie 21, 2012 Partajează Postat Aprilie 21, 2012 Nu este posibil nici daca te afli in vecinatatea postului de transmisie? Link spre comentariu
mila Postat Aprilie 21, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2012 Acum depinde ce inseamna "in apropierea" postului de emisie si ce inseamna in acest caz radio portabil.Sa zicem ca avem domiciliu aflat la mai putin de 100m de un post de radio FM cu puterea de emisie de peste 500W.In aceat caz se poate folosi un radio cu cristal pe FM in portabil pe un cerc ce nu depaseste acei 100m raza si e relativ camp deschis.Atentie receptia e mono, relativ slaba si nu e Hi-Fi.Dar pana la urma ce e asa de scumpa o baterie? Link spre comentariu
Vizitator SKLAF11AX Postat Aprilie 21, 2012 Partajează Postat Aprilie 21, 2012 eram si eu curios nu este vorba de bani pentru o baterie..Dar parca este mai bine sa nu depinzi de o baterie..banuiesc ca toti am patit sa ramai fara baterie (baterii) si sa nu ai de unde cumpara in acele momente..nu au trecut decat 22 de ani de cand aveam curent cu ratia si baterii nu prea se gaseau in magazine daca tot am ajuns la baterii ma gandem la "Lanterna pe principiul Faraday" dar in loc de acumulator sa folosesc un condensator de 30-40.000mf..probabil aberez dar fiecare avem o pasarica imi cer scuze daca am postat aiurea sau deranjat pe cineva... Link spre comentariu
mila Postat Aprilie 21, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2012 Schema in studiu pentru FET Minimal radio FM Link spre comentariu
mila Postat Mai 3, 2012 Autor Partajează Postat Mai 3, 2012 Grea nasterea unui fet minimal pe FM.Schema de mai sus nu mere! Mai jos o schema care mere dar mai am de lucrat la ea.Schema e un 1v1 ...amplificator reflex (RF si audio) pe primul tranzistor si detectia cu reactie in sursa pe tranzistorul al-2-lea.Rezistenta din sursa detectorului (1K) poate fi intre 1K si 4,7K in functie de tranzistorul utilizat, eu am acum cu J310 1,8K.Poze azi mai tarziu. Link spre comentariu
mila Postat Mai 3, 2012 Autor Partajează Postat Mai 3, 2012 Adaug o poza cu montajul.Recunoasteti suportul de sub montaj?Pe posturile mai tari se aude ok, pe posturile slabe semnalul audio e distorsionat...de vazut de ce! Link spre comentariu
Vizitator SKLAF11AX Postat Februarie 25, 2013 Partajează Postat Februarie 25, 2013 Adaug o poza cu montajul.Recunoasteti suportul de sub montaj?Pe posturile mai tari se aude ok, pe posturile slabe semnalul audio e distorsionat...de vazut de ce!Domnule Mila care credeti ca este schema cu cel mai simplu radio pe unde scurte.. Link spre comentariu
mila Postat Februarie 26, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2013 Intrebare simpla dar greu de raspuns la ea! Clar ca cele mai simple aparate pentru receptia undelor scurte sunt cele cu reactie, cu avantajele si dejavantajele lor.(aparate pentru 4 maini)Exemplu in att. Tubul folosit E(P)CF80 sau 82Montajele sunt prezentate de userul @vladn pe forumul TheRadioBoard.Sper sa nu fie probleme de copyright. Link spre comentariu
mila Postat Martie 1, 2013 Autor Partajează Postat Martie 1, 2013 Daca cineva citeste, recomand +B=150-170V si obtinere tensiune pentru etaj reactie printr-o rezistenta de 12-15kOhm si decuplare cu un condensator de 22-33uF sau mai bine stabilizator la 120-125V.Atentie etajele cu detectie hybrid feedback au sensibilitate mai redusa decat normal(pentru detectoarele cu reactie) si de aceea este obligatorie prezenta unui etaj amplificator RF, nu numai pentru izolare fata de antena.Nu recomand E(P)CF80/82 sub 120V tensiune de alimentare. In cazul ca se doresc tensiuni mici de alimentare(36-60V) recomand tuburi separate pe fiecare etaj gen EF80, EF184, ecc88, ECC82...si asta vorbind de tuburi uzuale EF184 in montaj trioda e o lampa foarte buna! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum