Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Evaluare laptop

tr4nzistor

Postări Recomandate

Salut din nou , va rog ,daca va pricepeti, nu cu comentarii aiurea gen : eu pe asta mai mult de 100 lei nu as da .... sa evaluati un laptop cam la ce categorie de pret se incadreaza:Dell vostro 1000 15,4 inch, amd athlon 64 x2 dual core tk-57 la 1,9 ghz, ati radeon 1150 256 mb ram ramdac 400 mhz, 2 gb ddr2, hdd 120 gb toshiba, la baterie indica 2 h dar folosit cu o utilizare pe intenet wifi tine 1-1,30 h ,estetic este in stare ireprosabila fara nici o uzura ,nu are defecte adus din Anglia made in ireland. Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• tr4nzistor

8

• riderinblack

3

• godFather89

3

• Spitfire

1

Top autori în acest subiect

Lienta xp nu are , insa am un cd cu sp3 cu licenta nu cred ca am nevoie de cea de la el . cred ca ar fi un pret corect 800 , insa intre 350 si 500 ma prea indoiesc la banii astia astia nu stiu daca iti poti lua ceva ce sa numesti laptop ,sunt numai tractoare la 350-400 ,nici un sistem desktop bun nu iti iei la banii astia , poate ma insel eu ,daca e asa va rog sa imi dati un link unde pot lua un laptop ca al meu la 400 ron . ms

Link spre comentariu

@tr4nzistor, nu te supara, ti-am zis un pret pe care eu ori ti l-as oferi ori as sfatui un prieten sa-l cumpere. Mai mult nu ofer la laptopuri deoarece:-e device mobil si e dispus defectiunilor-reparatia lui e scumpa (in caz ca se defecteaza ceva.... te-a cam batut cel de sus - si nu ma refer la vreun vecin)-nu are nici un fel de garantie-toti prodcatorii fac lucruri (printre ele si laptopuri) care sa te tina cat ai garantia.Am gasit laptopuri bune la 3-400 de lei, iar pe cei care cer pe "tractoare" o suma identica nu pot decat sa-i ignor (decat sa dau pe o vechitura de laptop cateva sute de lei mai bine beau banii aia. pe toti).Din partea mea poti sa-l vinzi cu o suma cat mai mare.

Link spre comentariu

@riderinblack_tm: tocmai asta am rugat si eu in postul din deschiderea topicului , nu vreau sa stiu cat ati da voi pe el, pentru ca nu prezinta anumite avantaje pentru voi, nici eu nu as da pe un ferrari 100.000 euro da asta nu inseamna ca e masina de 20.000 daca intelegi ce spun ,eu vreau sa stiu cat ar valora real un astfel de laptop si stai linistit ca un dell facut in irlanda pentru piata din londra nu e facut sa te tina 2 ani cat garantia desii inca nu are 2 ani laptopul, ce zici tu sunt firme gen asus care fac pentru europa de est laptopuri la preturi reduse care se uzeaza rapid.Si in legatura cu laptopul la 300- 400 chiar sunt interesat daca zici ca gasesti un dual core macar in stare buna la banii aia eu sunt dispus oricand sa il cumpar,daca e si dell il iau maine, dar sa fim seriosi eu ma chiar indoiesc ca poti gasi ceva in stare cat de cat buna si single core la banii aia.@spammer: sincer l-am luat la o combinatie si vroiam sa stiu daca a meritat ca nu m-am intresat in prealabil prea mult despre pretul lui insa l-am luat pentru ca este un dell nu este o chinezarie gen asus sau acer facute in china si taiwan care cum zice si colegul de mai sus sunt facute sa te tina cat garantia chiar mai putin si se sterge si vopseaua dupa ele (patit la un acer travelmate care langa mousepad unde ti mana cand tastezi argintiul era tot negru) ,desii eu am o vorba , un deal bun u e ala de care zice lumea ca e bun ci ala care te avantajaza pe tine ,dar totusi vroiam sa stiu cam care ar fi un pret real . e impecabil laptopul din toate puntele de vedere de asta nu ma plang.

Link spre comentariu

Eu as zice undeva la 450, maxim 550. Cat despre desktop, configuratia aia a laptopului transpusa pe un desktop nu face mai mult de 200-300 lei. Ca sa iti faci o idee: 8 GB (2GB x 4) DDR3 (1600 MHz) luati acum 2-3 ani cu 700-800 lei acum valoreaza in jur de 200 lei.LE: Dell-urile unde sunt facute?

Link spre comentariu

Un desktop la configratia asta e 200 ron ?! cred ca glumesti eu am un amd athlon 3200+ single core si la 200 iti dau doar LCD-ul .n stiu unde le gasiti voi dar vreau sa imi aratati si mie .preturile scad dar nici chiar asa ,totusi la 200 iti iei doar monitorul poate . daca citeai mai sus am scris , dell este o companie americana iar laptopul meu este facut in irlanda ,deaceea nu gasesti in magazine laptopuri dell la pret de acer asus sau toshiba pentru ca nu se fabrica in tari coreene . va rog sa raspundeti doar daca aveti cunostita de cauza nu doar asa .... multumesc.

Si in legatura cu firma conteaza foarte mult pentru mine un dell sau un IBM sunt facute sa reziste chiar daca au alte preturi merita categoric si calitatea conteaza nu doar configuratia. Uite un site unde am gasit cam cele mai ieftine latopuri dell si ibm SH de pe net cu discount de 20-30% ,verificati pret si configuratie :

http://www.preturibune.ro/laptopuri-sec ... /all/all/1

Link spre comentariu

Pretul pentru desktop era fara monitor dar nu cred ca un LCD de 15-17" e foarte scump.

Acum 2 ani am luat un Dell (nu stiu exact ce model) 1GB, dual core si cam atat imi aduc aminte (era pentru taica-miu) cu 600 de lei (cu tot cu geanta de piele originala si licenta XP) era ceva model business. Bateria tine in jur de 3 ore (zice tata). L-am folosit recent pentru o diagnoza la masina. E drept ca avea o zgarietura pe capac dar nu prea conteaza la vechimea lui.

Personal nu imi plac laptop-urile (am avut si laptop si netbook... desktopul e sfant daca nu ai nevoie de mobilitate). Daca ar fi sa imi iau din nou ceva portabil, probabil as lua o tableta (Transformer Prime imi face cu ochiul).

Tot acum 2 ani am luat un P4 1.8GHz (cred) 1 GB ram, desktop, pentru mama (ca sa poate vorbi cu tata pe skype) cu 120 lei (evident fara monitor, era un LCD micut pe acasa).

LE: Cat despre memoria RAM, iti arat factura. Un modul de 2GB era putin peste 200 lei bucata. Iar acum SH se vand 4GB cu 100 lei. Uite link proaspat: http://elforum.info/viewtopic.php?f=59&t=108708

Link spre comentariu

ddr3 nu se vand sh cu 100 lei 4 gb se vand noi la banii aia , eu am pus la prietena pe un lenovo ideapad de 10' cu 49 ron 2 gb ddr3 kingmax ,insa tot la ei 1 gb ddr2 era 70 ron ,ddr3 sunt mult mai ieftini. Cat despre preturi la laptopuri sincer si pe okazii am bagat dell pret intre 300-500 ron si nu am gasit nimic care sa se apropie macar de cel pe care il am eu, poti verifica :

http://www.okazii.ro/cautare/laptop+del ... utoc=write

Pe nici un site de profil nu am gasit laptop-uri la preturile indicate de voi decat foarte vechi 3-4 ani si configuratie pe masura . Apropo de dell ,zici ca ai luat acum 2 ani probabil Sh ma gandesc , sa imi zici cum merge si cum arata un dell de 3-4 ani , asta ca sa vezi de ce conteaza si firma pentru mine ,si testeaza un asus 4 ani si fa o comaratie ;)

Link spre comentariu

Apropo de dell ,zici ca ai luat acum 2 ani probabil Sh ma gandesc , sa imi zici cum merge si cum arata un dell de 3-4 ani , asta ca sa vezi de ce conteaza si firma pentru mine ,si testeaza un asus 4 ani si fa o comaratie ;)

Dap, SH l-am luat. Nu stiu exact din ce an e modelul (nu stiu exact nici ce model e).De aratat, depinde cum e intretinut. De mers, sunt convins ca orice laptop ce nu are defecte si e intretinut (dpdv software) se misca ca in ziua in care l-ai cumparat (evident cu softul zilelor in care a fost cumparat). Nu au fost probleme cu dell-ul lui tata in afara ca se adunase praf la memorii si dadea rateuri. Dupa ce l-am curatat e ok.
Link spre comentariu

Eu am avut un acer travelmate si sa luat argintiul dupa el ca naiba si tastele se vedeau uzate, iar un prieten avea un acer dual core acum cam 2 ani si se incingea de ziceai ca ia foc efectiv nu puteai tine mana acolo unde scotea aerul . dell asta e frigider pe langa el.

Link spre comentariu

LE: Dell-urile unde sunt facute?

OFF TOPIC : Mi-am cumparat acum un laptop Fujitsu de 1100 lei facut in Germania :da Pentru hate-erii de lucruri chinezesti : laptopul meu nu este cu nimic mai presus (sau mai prejos) decat unul facut in China.
Link spre comentariu

Ce configuratie are ? Fujitsu e firma japoneza , unde e facut laptopul , si de ce zici ca nu e mai presus sau mai prejos ?!Eu nu urasc lcrurile chinezesti doar ca intotdeauna lucrurile facute pentru piata est europeana de la haine la electrocasnice au fost facute la o calitate mult mai josnica in care se oglindeste si pretul ,deaceea este si diferenta asta intre preturi, lucrurile facute in china korea taiwan sunt facute cu low cost decisi calitatea este pe masura,nu poti investi bani putini in lucruri scumpe pentru ca nu iese profit

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări