Extrem Postat Aprilie 22, 2006 Partajează Postat Aprilie 22, 2006 Am sa fac un subwoofer cu dif de 30 cm GZ (pt camera)Intrebarea e: daca i-au un amplif de 100 de w mi-ar ajunge pt acel difuzor?ca oricum nu-l dau niciodata peste 80 de w ca imi pica aici peretii :smt003 (calitativ e comparabil cu un amplif de 200 de w?) 40 de w ma refer la calitativ.Pe scurt 100 sau 200 w ?! merita 200 de w ?! Link spre comentariu
Bogdi16 Postat Aprilie 22, 2006 Partajează Postat Aprilie 22, 2006 TOtusi..despre..ce.difuzor.este.vorba :goodman: Diferenta..dintre.100W..si.200..nu este..foarte..sesizabila..adik..tuh.nu.vei.auzii..muzica..de.2ori.mai.tare..caci.auzul.uman..este.logaritmic. Link spre comentariu
Extrem Postat Aprilie 22, 2006 Autor Partajează Postat Aprilie 22, 2006 Despre GZTW 30T este vorba.Deci pe mine ma intereseaza daca va fi diferenta de calitate intre 100 si 200 de w, la 50-80 w :rolleyes: Link spre comentariu
piglett Postat Aprilie 22, 2006 Partajează Postat Aprilie 22, 2006 da, va fi diferenta...pentru ca: spre exemplu: ai spus ca-l vei folosi ca subwoofer. nu ? asta inseamna( nu neaparat) ca-l vei folosi sub frecventa de rezonanta. acolo curba de raspuns pentru o incinta pe compresie pica cu 12 decibeli pe octava.3 decibeli fiind dublul puterii deja existente. deci avem de inmultit puterea cu 16 si anume...daca o sa ai nevoie la 70 de herti de 50W ca sa atingi 100 de decibeli, la 35 de herti o sa nevoie de 800W ca sa atingi aceeasi presiune, iar la 17,5 herti de 12,8kW..un pic cam mult.... :rolleyes: marele nostru noroc e ca il muzica cantitatea de subbass e relativ redusa. deci nu vei avea nevoie de un amp atat de mare....vei avea nevoie de unul cam de 400W ca sa poti reproduce toata banda de subbass.tin sa mentionez ca exemplul de mai sus este cel mai evident din toate. nu uita ca la subbass se consuma cea mai mare cantitate de putere data de amplif.atentie: ceea ce ti-am dat mai sus a fost cerinta dee putere pentru a reproduce fiecare frecventa in parte la o anumita presiune sonora. nu mai multe concomitent. deci.......ai nevoie de mai multa putere.... :supz: foloseste ampul de 200 de w...preferebil si unul mai mare din cate observi si tu!bafta! Link spre comentariu
caudiodesign Postat Aprilie 22, 2006 Partajează Postat Aprilie 22, 2006 Da piglett, dar cum difuzor de 300 de watti nu s-a inventat inca......e cam greu :smt003 . Link spre comentariu
adi_0106 Postat Aprilie 22, 2006 Partajează Postat Aprilie 22, 2006 Despre GZTW 30T este vorba. Deci pe mine ma intereseaza daca va fi diferenta de calitate intre 100 si 200 de w, la 50-80 w :rolleyes: Extrem - noi am mai vorbit pe privat despre treaba asta cu wooferul cu dif GZ dar nu ai pomenit problema amplificatoarelorai mai zis ca vrei sa faci incinta inchisa recomandata de cei de la GZ (adica 45 L ) asa ca eu fac o simulare sa vedem raspunsul wooferului in functie de frecventa si totodata SPL-ul pozele de mai jos vorbesc de la sine :yawinkle: Link spre comentariu
Extrem Postat Aprilie 22, 2006 Autor Partajează Postat Aprilie 22, 2006 Multumesc tuturor :yawinkle: 200 ramane deci :smt003 Link spre comentariu
piglett Postat Aprilie 23, 2006 Partajează Postat Aprilie 23, 2006 Da piglett, dar cum difuzor de 300 de watti nu s-a inventat inca......e cam greunu am mai mentionat, dar chestia cu puterea suportata de dif era evidenta.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum