Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa curent constant,intrebari

costinforum

Postări Recomandate

Poate ar fi mai ok, dar nu am nicio schema potrivita si nu stiu sa fac eu una cu acel integrat..S-ar potrivi ca la schema de mai sus, cu 2x 555, dupa ce setez frecventa, la pinul 3 unde iese rezistenta de 1k, sa pun 2k2-ul pe care il am deja in montaj din schema dvs care comanda sursa de curent ?Inca o intrebare: e posibil intr-un fel ca soft startul desenat de dvs, cu bc517, sa modifice forma undei ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 193
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• costinforum

99

• Dr.L

8

• popa ioan

4

• nickrvl

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator smilex

Da, s-ar potrivi, cu mentiunea ca masa 2x555 trebuie ridicata similar.Teoretic nu. E un limitator de tensiune (crescatoare, dar lent) si implicit de curent. Efectele capacitatilor parazite n-ar trebui sa fie atat de mari. Dar daca totusi sunt (de ce n-ai incercat fara la osc?), ma intreb cum s-ar rezolva softstartul...Pot sa-ti fac o schema cum ziceam, sau poti sa comanzi cu cele 2x555 traseul de masa, daca iti surade acea solutie. Daca comanzi masa (3483 sau 2x555), sigur nu se mai pot influenta reciproc indiferent de eventualele capacitati parazite.

Link spre comentariu

Pai ma gandesc ca as pune montajul cu cele doua 555 alimentate la stabilizatorul de 12v, alimentate la fel ca in schema dvs. Practic nu s-ar schimba nimic, in afara de faptul ca sursa de curent comandata prin 2k2 de pinul 7, ar fi comandata in noul montaj (2 x 555) de pinul 3, cum e in schema de mai sus.Nu am o preferinta anume, ziceam de schema de mai sus pt ca alta nu am.. Am vazut ca e ieftin ic de care ati spus, deci nu asta e problema. Daca e sa fac montajul cu 2x555 il fac pe o placuta separata, cat mai potrivita pt oscilatoarele sensibile, cu conexiuni mici, sa evit capacitati/bucle de masa, eventual si ecranat.Dupa cum am zis, nenea ala nu se pricepe prea bine.. ii ia 2 minute numai sa seteze osciloscopul......Sunt curios cum ar arata o schema cu 3843. Poate fi setat pe 10khz si cu pwm variabil?Deci cum credeti ca e mai bine..Era sa uit: eu o sa folosesc aparatul asta cu multimetrul conectat mereu, ca sa vad nivelul curentului. Influenteaza forma undei ? Azi pe osciloscop asa a fost masurat... si adevarul e ca atunci cand am vazut forma dreptunghiulara a fost conectat la osciloscop fara multimetru.

post-65836-139829429526_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Softstartul+sursa de curent sunt total separate de frecventa+umplere, e imposibil sa se mai influenteze cumva, iar umplerea (din pot. 10k) nu poate afecta frecventa:post-1-139829429614_thumb.gifTranzistoarele pot fi tot MJE.

Link spre comentariu

Multumesc foarte mult pentru timpul pe care l-ati dat!Maine fac montajul.In descrierea aparatului, toti producatorii spun ca efectul mai puternic (reducerea transpiratiei palmei) se afla la polul +. Presupun ca faptul ca oscilatia fiind pe masa nu modifica cu nimic asta si ca de fapt tine de circulatia electronilor.

Link spre comentariu

"In both groups, the final sweat intensities of the hands subjected to the anodal current were significantly decreased"stiti ce inseamna curent anodic?

Link spre comentariu
Vizitator smilex

"Curent anodic" e o expresie inalnita prin tuburi electronice, ar insemna un curent ce trece printr-un anod. Stiu si eu... Anodul unei diode? Probabil e vorba de curentul propriuzis, e important sa determini daca polaritatea are efect si daca trebuiesc inversate firele pentru ca ambele palme sa sufere acelasi tratament privind polaritatea. O sedinta asa si una invers, sau schimb in cadrul aceleiasi sedinte?Problema ta se tot complica...

Link spre comentariu

da, pai si la aparatul original spun ca dupa 5 sedinte schimbi electrozii in tavite, e simplu. Dar cum nu stiu fizica ma gandeam ca e nu stiu ce minunatie..chiar nu cred ca au tuburi aparatele originale...in poza e pwm cu 3843, acum l-am facut. In caz de ceva (nu stiu ce, dar tot au aparut chestii :) ) pot sa leg colectorul de la tranzistorul de la 3843 sa comande printr-un 2k2 direct sursa de curent ? si deci sa scot 22k care o leaga la masa ?stabilizatorul de tensiune l-am facut cu zenner de 13, ca sa am 12,5 la iesire, pt ca am vazut ca 3843 are minim 12v la alimentare.N-am gasit condesator de 15n si am pus in paralel 10n cu 4,7n, sper sa fie ok

post-65836-139829430581_thumb.jpg

Link spre comentariu

montajul cu 3843 nu functioneaza. L-am verificat de cateva ori. In afara de cond de 15n totul e ca in schema. Am pus un led la iesire la tranzistor sa vad si se aprinde mai tare cand apropii mana de montaj, nu creste lent in functie de miscarea potentiometrului si la intesitate mica ledul palpaie cu ~2hz..n-am alta solutie decat sa fac montajul cu 2X555...

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Lasa-l asa. Este solutia pentru a nu mai comanda sursa de curent, care datorita capacitatilor parazite, ar putea cauza triunghiularul sesizat. Astfel vei fi sigur de dreptunghiular, sunt complet separate: unul face curentul, celalalt dreptunghiularul.Vad ca toate merg superb, corect facut 3843 ar trebui sa mearga impecabil, l-am folosit de prea multe ori. Daca vrei cu 555, fa-l, dar pastreaza la iesire masa in impulsuri pe considerentele de mai sus.

Link spre comentariu

am verificat conexiunile de mai multe ori. poate nu mi-a dat la magazin cond potrivit. la ala de 100n am unul pe care scrie: .1k63si cum am zis, in loc de 15 n am pus 10 si 4,7 in paralel, ambele plastic.si am mai pus un cond de filtraj 100micro pt ca placuta montajului nu e langa stabilizator de tensiune

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Din comportament pare sa oscileze pe frecvente mari. E posibil sa ai bucle de masa. Toate traseele de masa sa convearga spre un punct comun. Pune la masa si carcasa potentiometrului. Asta mai poti incerca...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări