Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa curent constant,intrebari

costinforum

Postări Recomandate

Am incercat cu pnp ca in schema dvs. Cu pedala apasata nu coboara curentul sub 1, 85mA. Si tot urca prea rapid. In loc de 100k am incercat cu 147km-am gandit dimineata la schema de mai jos, dar n-am mai avut timp sa incerc.

post-65836-139829436358_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 193
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• costinforum

99

• Dr.L

8

• popa ioan

4

• nickrvl

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator smilex

Potentiometrul de acolo trebuie de 1k. Se inseriaza spre masa cu acea dioda care are in paralel un rez de 1k. Sper ca ai respectat schema, alminteri nu va functiona nimic din ce incerci.Cu darlington pnp:

post-1-139829436623_thumb.gif

Link spre comentariu

perfect! jos palaria!(intre noi fie vorba 1k inseriat cu potentiometrul il cam uitasem. imi cer scuze.)in loc de darlington am pus ce am avut: bc557b

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Fiecare piesa are un rol. Rez 1k nu face exceptie.Am zis ca vorbim de etalonare. Trebuie sa desfaci legatura dintre 494 si MJE si sa adaugi un rezistor de 4k7 ca mai jos:post-1-139829436781_thumb.gifPentru curent montezi miliampermetrul direct pe iesire. Reglezi o valoare, astepti 5 minute pentru echilibrare termica, apoi trasezi in jurul potentiometrului ce te intereseaza: 5, 10, 15 mA. Cu markerul tragi o linie pe butonul potentiometrului apoi corespondentul pe placa pe care e montat. Ar fi ideal sa ai butoane anume, cu indicator.Pentru umplere, am sa iau in considerare tensiunea de 12V, dar e valabil pentru orice tensiune. Reglezi potentiometrul la capatul pentru care ai 12V. Rotesti usor pana sesizezi scaderea tensiunii. Incerci sa prinzi punctul in care tensiunea incepe sa scada. Acolo ai 100% umplere. Daca scazi tensiunea (rotind potentiometrul) cu 10% sau 1,2V adica la 10,8V, vei avea in acel punct 90% umplere. Daca o scazi la jumatate, vei avea 50% umplere. Astfel iti poti marca umplerea interesata.Dupa marcare, refaci schema.Sigur ca si tensiunea de 47V poate fi variabila si marcata.

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Sigur, le poti etalona ulterior. La umplere in serie cu potentiometrul, la capete, se pot monta rezistoare care sa determine o umplere de 50-100% (sau alte limite) pentru intreaga cursa la potentiometru, facand astfel reglajul mai precis. Doream sa arat (si sper ca am reusit) ca determinarea umplerii se poate face cu un voltmetru.

Link spre comentariu

da, o plaja intre 50% si 90% as vrea. Imi puteti da valorile pt rezistente ? Incat sa ma asigur ca nu ajunge la 100% pt ca asta ar insemna curent continuu (nu?). Si sub 50% nu e eficient in tratament.o intrebare: daca setez din pot. de umplere la 100% si din pot. de curent 10mA si apoi schimb umplerea la 50%, in palme, strict in privinta curentului, intra tot 10mA, nu?

Link spre comentariu
Vizitator smilex

N-am cum, decat imitandu-ti montajul. Reglezi 50%, vezi la ce tensiune obtii asta pe pinul 4, reglezi 100%, masori tensiunea din nou, apoi faci calculele sa vezi ce rezistoare trebuiesc inseriate cu potentiometrul pentru o marja de cel putin acele tensiuni. N-ar strica un cond de 1-10u intre pinul 4 si masa.

Link spre comentariu

Am inteles. E ok, fac etalonarea si masor rezistenta potentiometrului la acele valori de umplere si pun rezistente in acord cu valoarea masurata.o intrebare: daca setez din pot. de umplere la 100% si din pot. de curent 10mA si apoi schimb umplerea la 50%, in palme, strict in privinta curentului, intra tot 10mA, nu?

Link spre comentariu

Voiam sa va anunt ca timpul si bunavointa dvs au dat rezultate. Dupa aproape 15 ani am palma dreapta complet uscata timp de 4 zile. Fac tratamentul zilnic cu 10mA timp de 15min.Va trebui sa schim polaritatea, adica doar crocodilii pe eletrozi, ca sa am rezultat si pt palma stanga. Imi dau seama ca empatizati doar intr-o anumita masura, dar inseamna enorm pentru mine rezultatul asta!Probabil ca daca nu ati fi fost atat de amabil, acuma ma operam, desi nu e cea mai buna solutie (apare uneori o transpiratie compensatorie incontrolabila).Inca nu am etalonat, dar nici nu mai umblu la el pt o vreme, avand in vedere ca da rezultate. A ramas la umplere de ~90%.Va multumesc foarte mult!

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Sincer, sunt bucuros ca a dat rezultate. Evident ca aici suntem toti cu valente tehnice, avem o inclinatie/atractie pentru tehnica in discutie, dar nu cred ca exista satisfactie mai mare decat atunci cand aceasta tehnica e in folos medical, valoarea umana e mult mai importanta decat orice scula. Sa nu ai indoieli in privinta asta si cred ca vorbesc in numele majoritatii.Sa-ti fie de folos, iar daca rezultatele te-au ajutat, revanseaza-te ajutand pe altii, sigur exista vreo comunitate aferenta despre aceasta problema care pana acum, mie imi era cu totul necunoscuta.Deci, cu cea mai mare placere!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări