costinforum Postat Mai 15, 2012 Autor Partajează Postat Mai 15, 2012 asa e, doar ca eu credeam ca trebuie un minim acolo de microF ca sa nu am zgomot, sa fie filtrat bine. Ii pun atunci un 10micropun poza asta ca poate observati ceva lgat de bucla de masa, desi nu cred ca am. Trebuia sa pun si partea cu cablajul, dar nu merge acuma telefonul.dvs ati incercat schema cu 494 in forma asta, nu ?un cablu rosu uneste masa TL cu masa sursei de curent. celalalt comanda baza MJE Link spre comentariu
costinforum Postat Mai 15, 2012 Autor Partajează Postat Mai 15, 2012 Poti face softstartul cum ti-e mai comod, am pus varianta cea mai simpla, sunt convins ca e functionala. Totusi, trebuie sa ai in vedere ce se intampla cu tensiunea de pe cond la oprirea brusca aparatului (se intrerupe curentul, sa zicem), sa nu se intoarca printr-o componenta pe care s-o distruga. Pune o schema dupa ce te hotaresti.nu cred ca e o problema.. chiar am scos palmele, fara sa vreau, in timpul tratamentului. e doar un soc incomod. La caderea tensiunii de retea, cond de 100 de la stabilizare o sa mai tina putin incat sa nu apara socul.pot sa intreb daca in montajul prezent multimetrul imi arata media, ce imi arata multimetrul in montajul treecut, cu oscilatorul simplu? Pentru ca atunci valoarea curentului era mai mare. E clar ca iar nu inteleg diferenta umplere/varf, dar e posibil ca atunci curentul intrat in palme sa fi fost mai mare? (dupa cum am zis, asta e important: cat mai mult curent pentru cat mai multe microsecunde. Intreruperea curentului in frecventa e importanta doar pt confort: sa fie suportat mai mult curent) Link spre comentariu
costinforum Postat Mai 15, 2012 Autor Partajează Postat Mai 15, 2012 am refacut sursa de curent, nu si montajul cu TL.cred ca am probleme cu potentiometrul (de 10k de la umplere) si trebuie sa il schimb pt ca cum il misc apar schimbari bruste.la maxim, atat potentiometrul de la sursa cat si cel de la TL, pe sarcina 2k2, am ~25V si 12mA ( 47omhi in emitor MJE). Asta din cauza ca stab principal nu imi da chiar 47v, da cam 42vdeci daca schimb cursa pot. de la TL, se modifica si curentul/tensiunea. Probabil inseamna ca nu am ars integratul.soft startul nu merge: dureaza cam 1 minut sa plece, in care nu creste nimic si apoi creste imediat... pot sa fac ss asa cum era anterior? avand in vedere ca tensiune de lucru nu mai e de 42v ci de 12v? Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Mai 15, 2012 Partajează Postat Mai 15, 2012 Cum spuneam, softstartul iti sta la dispozitie, poti incerca in fel si chip, poate fi modificat si cel prezent, aici ramane sa experimentezi.Nu am facut generatorul tau cu 494. Am folosit in alte scopuri 494, de multe ori. cat mai mult curent pentru cat mai multe microsecundeDaca crezi ca umplerea nu conteaza, poti renunta la 494, 3843, 555, etc. Ramai doar cu generatorul de curent si ss. anterior. Eu nu te pot sfatui in vreo directie, dar cred ca ai destule variante ca sa optezi si sa dezvolti ce doresti. Toate merg.Eu pe schema am pus 22 ohmi pentru un curent maxim mai mare. Poti sa pui potentiometrului un buton cu indicator (faci un semn) si gradezi in jurul lui. Astfel poti regla din start ce doresti. La fel si cu umplerea (daca o montezi). Link spre comentariu
costinforum Postat Mai 15, 2012 Autor Partajează Postat Mai 15, 2012 e normal ca 494 sa fie atat de stabil? adica din dorinta de a vedea daca functioneaza sau nu, am pus un cond de 100n in paralel pe cel de 4,7... nu il deranjeaza nimic.in privinta oscilatiei, nevoia e simpla: un "releu" pe 10khz..acuma ca poate fi modificata umplerea, e ok.sper sa il vad maine la osciloscop Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Mai 15, 2012 Partajează Postat Mai 15, 2012 Da, du-te la osc. Poate faci niste poze... Link spre comentariu
costinforum Postat Mai 16, 2012 Autor Partajează Postat Mai 16, 2012 am fost la oscilator si arata perfect unda!Nu mi-a zis frecventa ca nu prea stie sa calculeze....dar daca spuneti ca e 10khz e ok, nu mai verific nimic. Pun poza cand ajung acasa.Daca ma puteti ajuta la soft start. Eu am copiat ultima schema functionala, adaptata pt minus. Pun schema cand ajung Link spre comentariu
costinforum Postat Mai 16, 2012 Autor Partajează Postat Mai 16, 2012 Forma ramane perfecta si cand modific umplereaPoate imi spuneti ce tensiune pe pinul 494 corespunde carei umpleri. Azi am pus un scotch pe potentiometru ca sa stiu sa nu fac tratamentul la curent continuu(daca il dau la capatul cursei)Am gasit fuzibile rapide de 35 mA, adica exact limidat admisa de aparatele originale. Ma gandesc sa pun fuzibila direct pe firul care duce la tava cu apa. Link spre comentariu
costinforum Postat Mai 16, 2012 Autor Partajează Postat Mai 16, 2012 nu reusesc sa fac soft startul de curent. Ideal ar fi sa fie ca cel anterior. pleca/se oprea prin suntarea cu 10k perfect..am incercat schema dvs de ss si v-am scris ca timp de aproape 1 min nu face nimic si apoi pleaca rapid Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Mai 16, 2012 Partajează Postat Mai 16, 2012 Softstartul e dat de BC547. Schimba rez de 22k dintre baza si masa cu unul de 10k. Link spre comentariu
costinforum Postat Mai 16, 2012 Autor Partajează Postat Mai 16, 2012 da, stiu de bc547.m-am gandit deja sa il schimb in 10k. e la fel..am pus chiar si dioda care ducea in emitorul MJE al sursei de curent, dar invers, adaptat pt minus. (ca in schema cu 3843) Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Mai 16, 2012 Partajează Postat Mai 16, 2012 Nu pune dioda, respecta schema. In loc de 22k ramane 10k. Mareste 100 din emitor la 330. Link spre comentariu
costinforum Postat Mai 16, 2012 Autor Partajează Postat Mai 16, 2012 exact cum ati spus. doar ca 350ohmi in emitor. nu merge (si descarc cond inainte de fiecare incercare) Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Mai 16, 2012 Partajează Postat Mai 16, 2012 Poti incerca cu pnp. Acum nu pot, postez printre picaturi, dar am sa desenez o schema. Mai poti incerca fostul ss pe tensiunea de 47V (ai facut tu ceva anterior). Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Mai 17, 2012 Partajează Postat Mai 17, 2012 Incearca cu BC557C sau alt pnp cu hFE mare. Daca nu ajunge, modificam pt darlington. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum