costinforum Postat Aprilie 17, 2012 Partajează Postat Aprilie 17, 2012 salut.sper ca scriu unde trebuie, sa nu incalc un regulament de pe forum.am nevoie de ajutorul vostru.am nevoie de o schema care sa dea un curent constant (ar fi nemaipomenit sa fie usor reglabil) intre 5-15 mA, la o tensiune constanta de 30 volti.am incercat cu lm317 conectat ca sursa de curent constant, dar la 8 mA cade voltajul imediat. am incercat si cu lm317lz, care are un curent minim de lucru pe la 3-4 mA.am tot cautat si am mai incercat cu sursele clasice cu un zenner sau led in baza unui tranzistor. nu mai stiu ce sa incerc asa ca m-ar ajuta foarte mult ideile dvs. !multumesc mult. Link spre comentariu
popa ioan Postat Aprilie 17, 2012 Partajează Postat Aprilie 17, 2012 am nevoie de o schema care sa dea un curent constant (ar fi nemaipomenit sa fie usor reglabil) intre 5-15 mA, la o tensiune constanta de 30 volti.!!!!!!!!!!!!!!!!Aiasta nu-i posibil ! Link spre comentariu
costinforum Postat Aprilie 17, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2012 multumesc pentru raspuns. ma gandeam ca incalc legea lui ohm.se pare ca nu inteleg bine, dar am sunt peste tot surse de voltaj/curent reglabile, chiar cu L200 care are ambele reglabile.deci nu este posibil nici cu sursele in comutatie ? Link spre comentariu
costinforum Postat Aprilie 17, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2012 http://freecircuitdiagram.com/2008/08/2 ... r-circuit/ aici e o sursa de curent constant si ei spun ca circuitul lucreaza incat sa limiteze cat mai putin voltajul atunci cand sarcina (curentul) se modifica. Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 17, 2012 Partajează Postat Aprilie 17, 2012 Treaba sta simplu: Vrei curent constant,atunci tensiunea e dictata de rezistenta sarcinii. Limitarea curentului se face prin scaderea tensiunii...deci,sper ca se intelege legatura Vrei tensiune constanta,atunci curentul e dictat de rezistenta sarcinii. Acum,poti sa limitezi si tensiunea si curentul,adica,indiferent de rezistenta sarcinii,curentul sau tensiunea nu vor urca peste pragurile stabilite. Si asta se poate face cu o sursa care are curentul si tensiunea reglabila (sursa de laborator) http://freecircuitdiagram.com/2008/08/27/variable-adjustable-current-limiter-circuit/ aici e o sursa de curent constant si ei spun ca circuitul lucreaza incat sa limiteze cat mai putin voltajul atunci cand sarcina (curentul) se modifica. Unlike current limiter that uses only a resistor, this current limiting circuit doesn’t drop the voltage, or at least keep the voltage drop at minimum,Sa stii,ca in textul ala scrie clar: sursa are doar o cadere de tensiune mai mica ca un banal rezistor. Nu are nici o legatura cu mentinerea tensiunii la iesire constanta! Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 17, 2012 Partajează Postat Aprilie 17, 2012 http://www.delabs-circuits.com/cirdir/t ... 00009.html http://www.ecircuitcenter.com/Circuits_ ... Source.htm http://www.ieeta.pt/~alex/docs/Applicat ... ndbook.pdf Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Aprilie 17, 2012 Partajează Postat Aprilie 17, 2012 Ce ai nevoie e o combinatie de surse. Se poate ,dar acum e cam tarziu sa ma gandesc la asta. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Aprilie 18, 2012 Partajează Postat Aprilie 18, 2012 Pentru asemenea curenti se poate cu un tranzistor, iti fac eu o schema daca lamuresti ce e cu limitarea de tensiune. Citeste atent: Vrei curent constant,atunci tensiunea e dictata de rezistenta sarcinii. Limitarea curentului se face prin scaderea tensiunii...Vrei tensiune constanta,atunci curentul e dictat de rezistenta sarcinii. Link spre comentariu
costinforum Postat Aprilie 18, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 18, 2012 Apreciez mult raspunsurile voastre. De 2 saptamani incerc sa fac asta si am luat o multime de piese. Nu e problema de bani, dar nu mai stiu ce sa incerc. Pentru ce am nevoie de schema asta: e un aparat IDROMED 5 PS, aparatul asta da un curent variabil 5-15 mA, la o anumita frecventa si la tensiunea de 70 volti. astea sunt datele date de ei, din fabrica. aparatul este pentru tratarea transpiratiei palmelor: are 2 iesiri conectate la 2 electrozi care se pun in tavite cu apa si palmele se pun in apa fara a atinge direct electrozii (palmele se pun pe niste site de plastic). Deci circuitul elctric se inchide prin corp. Imi dau seama ca e nevoie de mare atentie pt ca circuitul se inchide prin corp. Pana acum mi-am facut o sursa din LM317 cu soft start: in 10-20 secunde da tensiunea maxima stabilizata. L-am testat pe mine si la 20volti si 10mA e ok, adica sunt aceleasi senzatii descrise de cei care il folosesc. Sedintele de tratament dureaza 20 min. Mai trebuie sa zic ca dupa 20 min la tensiunea/curentul de care am zis, mi-am masurat repede rezistenta palmelor in aceleasi conditii: cu palmele in apa si rezistenta e de 3-4 Kohmi. M-am interesat foarte mult despre aparatul asta, deci datele pe care le dau sunt de la ei. Am nevoie de el, dar e prea scump sa il iau: 650 euro... si la spital nu gasesc sa fac sedintele astea. Procesul se numeste iontoforeza. In mod ciudat, pe youtube am vazut oameni care au luat 2-3 baterii de 6 sau 7 volti, in serie, si pur si simplu le conecteaza la tavite, fara surse fara nimic... mi se pare cam periculos sa nu limitezi curentul. cred ca aparatul original variaza curentul prin PWM, grad variabil de umplere a impulsului. Mi-am facut un PWM cu 555 care comanda un mosfet, BUZ 11, schema e pe net. Mosfetul asta ia tensiunea stabilizata prin 317 si o da sursei de curent constant si din sursa in tavitele cu apa. Ma intreb daca 317 functioneaza bine la regim on-off de 10khz... deci asta mi-ar fi de mare ajutor: sa pot varia curentul intre 5-20 mA, la o tensiune de 60 volti si daca nu se poate sa pastrez tensiunea asta la curentul pe cre il reglez, macar sa nu se abata foarte mult.. am facut si sursa de curent constant cu lm317LZ (100 mA maxim da integratul asta), dar asa cum am zis, scade foarte mult tensiunea si nu mai functioneaza.. probabil ca aparatul e un fel de sursa in comutatie si la iesire are un traf prin care controleaza frecventa, tensiunea, curentul si gradul de umplere a impulsului. multumesc mult ! (asta e aparatul, format PDF http://www.iontocentre.com/iontophoresi ... ctions.pdf) Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Aprilie 18, 2012 Partajează Postat Aprilie 18, 2012 60-70V imi pare deosebit de periculos, ca si acei curenti de 25mA. Nu pot decat sa-ti recomand a nu depasi 10mA, curent care conform SSM in vigoare, este deosebit de periculos, ca sa nu spun letal in anumite situatii. Chiar si sub 10mA poate fi periculos. Sincer, nu pot sa te aprob ca idee. Dar te ajut sa gasesti o schema. Daca te uiti la sfarsit la "Output wave form", pare un semnal cu 50% umplere. Am inteles ca doresti 10kHz. Iti propun sa te fixezi asupra unei tensiuni maxime la iesire, spui valoarea dorita, facem un stabilizator de tensiune initial, urmat de un generator de curent constant reglabil de la zero, comandat de un astabil, un 555 sau ce crezi necesar pentru obtinerea umplerii de 50% (sau alta umplere). In felul asta, nu poti depasi o anume tensiune si curent. Link spre comentariu
25L91N11 Postat Aprilie 18, 2012 Partajează Postat Aprilie 18, 2012 LE. Am eliminat acelasi lucru care a fost postat deja.Scuze, nu am observat linkul cu manualul de utilizare si datele technice. Link spre comentariu
costinforum Postat Aprilie 18, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 18, 2012 60-70V imi pare deosebit de periculos, ca si acei curenti de 25mA. Nu pot decat sa-ti recomand a nu depasi 10mA. sunt de acord. eu am dat datele pe care le prezinta ei. Totusi e evident ca ei au o solutie mult mai sigura pt tensiunile si curentii astia. Pe mine ma intereseaza doar pt palme iar pt palme ei dau curent maxim de 15 mA (25 mA ei zic ca e doar pt picioare). Nici nu vreau sa depasesc limita asta, mai ales ca de 2 zile am facut tratamentul asta cu 25V si 8-9mA si am senzatiile in palme pe care le descriu ei. Curentul l-am limitat cu o simpla rezistenta..... dar am tot timpul conectat ampermetrul si vad cum se modifica. ar fi de mare ajutor o schema pe la 36volti (ma gandesc sa nu merg mai sus cu voltajul) cu curent constant adjustabil (4-15 mA), dar care sa fie cuplat/decuplat (de un mosfet ma gandesc eu, dar cred ca stiti mai bine) cu 10khz si sa pot modifica factorul de umplere de pana la 80-90%. Sursa asta trebuie neaparat sa aiba un soft start cum am facut la LM317, pt ca altfel da un soc care desi e mic imi activeaza automat instinctul de a retrage mainile.. Sau as putea sa folosesc sursa stabilizata cu 317 ca tot are soft start dar nu stiu sa fac sursa asta de curent.. nu stiu schema pt o sursa ca asta, dar sigur o pot face dupa schema. inca o data, apreciez ajutorul vostru. Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 18, 2012 Partajează Postat Aprilie 18, 2012 Deci tu ai nevoie de urmatoarele,toate deodata: limitare de curent (5-15mA),limitare de tensiune (30V max) si factor de umplere variabil. Sursa de tensiune stii deja s-o faci cu 317. Sursa de curent: http://shareimage.ro/images/u7x4n3bqqk8ngsu2c0xs.png PWM: http://www.google.ro/search?hl=ro&safe= ... 35l5j1l6l0. Daca ziceai de la inceput ce faci,n-o mai lungeam atatea zile degeaba... Link spre comentariu
costinforum Postat Aprilie 19, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 19, 2012 la adresa de sursa de curent imi spune :"forbidden", deci nu vad nimic.as vrea sa mai intreb daca e ok ca 555 sa controleze sursa de curent printr-un mosfet, adica sa ii opreasca alimentarea cu o frecventa de 10khz . E ok un mosfet? Care ar fi potrivit? Am vazut ca swichturile sunt cu mosfeturi, plus ca evit sa intre 30v in 555 care va functiona pe o sursa 7812. Link spre comentariu
popa ioan Postat Aprilie 19, 2012 Partajează Postat Aprilie 19, 2012 Pentru ce am nevoie de schema asta: e un aparat IDROMED 5 PS, aparatul asta da un curent variabil 5-15 mA, la o anumita frecventa si la tensiunea de 70 volti. astea sunt datele date de ei, din fabrica.!!!!!!!!!!!!!!!!!Daca dvs. nu va insusiti recomandarile constructorului ne pierdem vremea! Si mie imi pare rau ! Constructorul spune 70 V,70V sa fie max. Va ramane doar sa limitati curentul intre 5 si 15 mA.Asta pentru ca rezistenta dintre palme se modifica inpredictibil si impulsurile de curent ar putea lua valori nedorite. Constr. a hotarat, ca ca 70 V max. ar "acoperi" necesarul pacientilor cu rezistente normale intre palme !Nu va intereseaza cum si cat variaza tens. intre electrozi daca impulsurile de curent se mentin la valoarea reglata (tens .max. 70V). Daca vreti sa ma mai intrebati ceva :0368468766.Atat!Cel mai util ar fi sfatul unui electronist adevarat de aparate medicale. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum