Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator Harman Kardon avr 130

Vizitator corsaru1

Postări Recomandate

Vizitator corsaru1

Va salut nu stiu daca am scris unde trebuie daca am gres scz. recent am primit un amplituner HK-avr 130 pe 110 din state toate bune si frumoasel-am alimentat la un traf de 110 toate functionala dar intro zi nu sa mai aprins st/by si nu mai facea nimika l-am dus la un prieten electronist la desfacut a scos trafu ce alimenteaza st/by si probabil alte cele la rebobinat si a mers inca o bucata de timp dar sa intamplat din nou inca o data l-am rebobinat si acuma merge dar se incalzeste foarte tare si nu cred ca o sa reziste intrebarile mele sunt ce e de facut daca se poate face sa mearga la 220 si de ce am nevoie daca ii pun un traf incapsulat tzine mai mult ce imi indicati am si service manual unde ii da schemele dar cum nu ma pricep macar sa ma documentez astept raspunsuri :speriat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• corneillus

2

• Relav

1

• mircea888

1

• 89-CEC

1

Top autori în acest subiect

Uite aici manualul de service, dar probabil ca il are si prietenul tau:

http://elektrotanya.com/harman_kardon_a ... nload.html

Poate nu are loc prea mult in fereastra trafului si din cauza asta iese mai economic bobinajul, in loc sa rebobineze traful ala mai bine sa bobineze altul ceva mai mare.

Dar ce se arde la transformator primarul sau secundarul ?

Nu ai ce sa-i faci ca sa mearga direct la 220, doar daca rebobinezi sau schimbi ambele trafuri.

Totusi ai masurat tensiunea pe care o scoate traful de 110V cu care alimentezi amplificatorul ? poate e prea mare.

Link spre comentariu

traful ar trebui sa mearga rebobinat pentru 220 v in primar fara probleme. daca acum se incalzeste, ar putea fi mai multe cauze posibile, ori meseriasul nu a folosit sarma corespunzatoare ca grosime sau nu a respectat nr de spire, sau e izolatia strapunsa si sunt spire in scurt, ori cand a montat tolele a pus in scurt din infasurari, a perforat carcasa , sau daca bazaie, tolele nu sunt stranse cum trebuie. :cry: poti folosi fara probleme un alt transformator la 220 v, daca iti incape fizic inauntru. poti folosi in principiu orice transformator care iti scoate aceiasi/aceleasi tensiuni si are puterea mai mare sau egala cu cel original. eventual poti posta si schema cu partea de alimentare si cu traful pentru mai multe detalii. spor la treaba. :da

Link spre comentariu

Eu cred ca l-ai alimentat printr-un "adaptor" 220V-110V cu tiristori sau triacuri. Acele "transformatoare" reduc tensiunea la 110V dar deformeaza foarte tare forma de unda (nu ramane sinusoidala). Ori acest lucru nu le place transformatoarelor si se incalzesc foarte tare. Daca amplificatorul ar avea sursa in comutatie s-ar putea folosi si un asemenea "adaptor" electronic. Folosind un transformator chior 220V-110V (dar care sa duca puterea consumata de amplificator) nu cred ca s-ar mai intampla nimic deosebit in amplificator.

Link spre comentariu
Vizitator corsaru1

Uite aici manualul de service, dar probabil ca il are si prietenul tau:http://elektrotanya.com/harman_kardon_a ... nload.htmlPoate nu are loc prea mult in fereastra trafului si din cauza asta iese mai economic bobinajul, in loc sa rebobineze traful ala mai bine sa bobineze altul ceva mai mare. Dar ce se arde la transformator primarul sau secundarul ?Nu ai ce sa-i faci ca sa mearga direct la 220, doar daca rebobinezi sau schimbi ambele trafuri.Totusi ai masurat tensiunea pe care o scoate traful de 110V cu care alimentezi amplificatorul ? poate e prea mare.

Link spre comentariu
Vizitator corsaru1

manual service l-am gas aici daca vrea cineva sa ma ajute cunoscatori.http://www.eserviceinfo.com/download.php?fileid=18680.. trebuie downloadate toate 7 fisiere si apoi se deschide.. se incalzeste primarul de nu potzi pune mana pe el .secundarul e caldutz iar trafu cel mare e rece si nu se incalzea foarte tare nici inainte ce nu stiu e ce trebuie sa caut ca sa il schimb pe asta ce se tot arde stiu de traf 110-12 AC dar nu stiu catzi w nu ma prea pricep si sper sa nu zic o prostie trafu de la 220 la 110/120 a fost facut de un prieten de al meu de masurat nu l-am masurat daca scoate mai mult cred ca e o problema am sa il duc la verificat..va multumesc de raspunsuri si mai astept raspunsuri de la voi..stima :cry:

Link spre comentariu

ca sa estimezi puterea poti masura suparafata miezului (ala de pe centru, unde sunt infasurate bobinele peste). masori latimea si grosimea si apoi ridici la patrat (puterea a 2a). adica daca o latura are 3 cm iar alta are 4 cm, inseamna 12 cmp. 12x12=144 W. de aici poti deduce si amperajul. de ex sa presupunem ca debiteaza 24 V in secundar, de unde poti deduce si amperajul: P (puterea) = U (tensiunea) X I (intensitatea), => I=P/U, =144/24= 6 amperi. daca ai mai multe tensiuni, e valabila acelasi algoritm, iar piuterile se insumeaza algebric.

Link spre comentariu
Vizitator corsaru1

Am gasit buba traful de la 220/110 nu e chiar 110 ca e 142 masurat cu aparatul si din aceasta cauza se intampla aceasta treaba am sa il duc la fabrica si am sa ii rog pe respectivii sa mai scoata spire pana aj la 110 l-am masurat si sub sarcina si nu a scazut mult 138 daca stie cineva unde gasesc un traf capsulat 110-12 v 5w va rog idee si un pret sau locul unde il pot comanda multumesc.

Link spre comentariu

http://www.reichelt.de/Flachtrafos/UI-30-10-5-212/index.html?;ACTION=3;LA=444;GROUP=C53;GROUPID=3319;ARTICLE=27548;START=0;SORT=artnr;OFFSET=16;SID=11@TttEjX8AAAIAAE6PLg28f1ac9e6c13e5f4675b50431ae09821

Se poate folosi atat pentru 220V cat si pentru 110V prin conectarea celor doua infasurari primare ( serie sau paralel) .Daca nu gasiti asa ceva folositi atunci un transformator de 220V primar si 24V secundar .

Link spre comentariu
  • 8 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări