Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

pompa de apa

kaioshin

Postări Recomandate

Am nevoie de niste idei pentru o pompa facuta acasa dar pentru putere mica foarte mica pentru o cascada din curte cam un metru lungime are 3 etaje si as vrea sa urc apa si sa coboare un circuit al apei inchis dar nu vreau o pompa de putere mare si cit mai simpla facut acasa.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• kaioshin

8

• florinellll

2

• pop_ady44

2

• yo9gcc

1

Top autori în acest subiect

Incearca cu o pompa de evacuare de la masinile de spalat automate, totusi trebuie avand in vedere debitul de apa care este folosit la cascada, nu este exclus sa fie prea mare cu aceasta pompa

Link spre comentariu

depinde de pompe dar in general cele de la masinile de spalat evacueaza cam 10-40 litri apa/minut se alimenteaza pe 220volti nu cred ca ar fi fiabile deoarece sunt destul de slabute si la domnia ta banuiesc ca trebuie sa mearga 12-13 ore /zi si nu cred ca vor rezista bucsele si axul cu paleti recomand ceva muult mai rezistent

Link spre comentariu

Daca duce 10-40 litri pe min nu apuca apa sa curga iarasi jos sa ajunga la pompa mie nu imi trebuie doar 5 litri pe min si atit e mult si sa folosesc un transformator maxim 24v.Pe ce principiu lucreaza pompa daca se poate face una ? multumesc de ajutor.

Link spre comentariu

Daca duce 10-40 litri pe min nu apuca apa sa curga iarasi jos sa ajunga la pompa mie nu imi trebuie doar 5 litri pe min si atit e mult si sa folosesc un transformator maxim 24v.Pe ce principiu lucreaza pompa daca se poate face una ? multumesc de ajutor.

Tu stii ce inseamna 5litri pe min?Atunci cand faci tu pipi ai un debit 5l/min,asa ca vorbesti ca sa te afli in treaba,ce cascada ar fi aceea cu 5l/min :ras:
Link spre comentariu

Tu stii ce inseamna 5litri pe min?Atunci cand faci tu pipi ai un debit 5l/min,asa ca vorbesti ca sa te afli in treaba,ce cascada ar fi aceea cu 5l/min :ras:
nu imi trebuie decit foarte putin oricum tu nu ai citit cascada are 1 metru lungime si de exemplu daca eu vreau sa fac o cascada cu 1 litru pe ora ce ai tu ?hai poate mam grabit cind am spus 5 litri pe minut hai 15 dar nu foarte mult
Link spre comentariu

nu imi trebuie decit foarte putin oricum tu nu ai citit cascada are 1 metru lungime si de exemplu daca eu vreau sa fac o cascada cu 1 litru pe ora ce ai tu ?hai poate mam grabit cind am spus 5 litri pe minut hai 15 dar nu foarte multCascada cu 1l/min se numeste picuratoare :da

Link spre comentariu

Cel mai simplu de făcut la nivel de amator ar fi o pompă centrifugală.

O variantă ceva mai interesantă ar fi o turbină Tesla.

O altă idee este pompa cu bule de aer, ca la acvarii.

Cea mai elegantă soluţie, fără piese în mişcare, mi se pare pompa magneto-hidro-dinamică. (caută despre MHD pump)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări