Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Condensatoare de lemn?!

Electron

Postări Recomandate

• Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Electron

2

• ALEKS

2

• Laurentiu

1

• Bala

1

Top autori în acest subiect

Din cate stiu , anumite statii de la Technis (scuzati daca nu am scris bine) folosesc niste condensatoare de filtraz cu bambus..............uau. Si uite asha mai scoti cateva sutici de para..................

Link spre comentariu

Asa ceva inca nu am auzit / vazut nici eu. Dar pot spune ca am "vandalizat" ieri un radio cu lampi Radio Popular sau ceva de genul. Am extras din el sasiul si puzderie de alte piese interesante. Ce am gasit si mi-a atras atentia: condensatori de valori mici (150pF-100nF) bagati in smoala (pare a fi smoala). De curiozitatea am facut autopsia unuia si a gasit in interiorul unui tub (parca ar fi fost varnis) smoala cu pricina care etanseiza niste subansamble care seamana izbitor cu un condensator electrolitic.

Banuiesc ca am fost total off-topic dar m-am gandit sa prezint ceea ce am gasit in aparatul cu pricina.

Am vandalizat aparatul cu pricina pentru sasiu si pentru difuzor, pe care le voi folosi cu succes intr-un amplificator de chitara. Lampile nu erau in socluri, suspectez seria UCHxxx. Transformatoarele le voi rebobina. Soclurile le am, sunt octal dar cu pini subtiri. Cine este interesat de ele (3 la numar) ma poate contacta pe privat.

Electron, ti-am promis o foaie de matematica cu traseele petru amplificatorul E88CC-AAF, facut de mine. Am observat ca au disparut posturile de la topicul "Amplificator audio pentru casti". Postasem acolo fotografia. Dupa sarbatori (marti saptamana viitoare) am sa repostez (acum sunt la cumnatul meu).

Sarbatori fericite tuturor si caldura in suflet!

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
http://www.dhtrob.com/zelfbouw/guide_sound_qual.htmAlta curiozitate de pe acelasi sit: zice tipul asta ca cica izolatia de pe cablurile care interconecteaza un amp pe lampi influenteaza sunetul:

Insulation material has a major influence on sound quality: cotton or and/or (rice)paper insulated solid core wire is the best choice, when this is not available magnetic wire is second best. The use of synthetic materials for insulation purposes will affect the natural timbre in a negative way.

Sa-l credem, sa nu-l credem... :weedman: Ce comic e omul...
Link spre comentariu

Probabil ca tipul nu a terminat vreo facultate cu profil electrotehnic din moment ce spune el acolo... Audiofilia e boala grea, asta e doar parerea mea.Probabil ca majoritatea dintre noi nu auzim mai mult de 16kHz iar efectul pe care-l ai cand asculti un amplificator "imbunatatit" cu asa-zise piese si componente "audiofile" se datoreaza unor convingeri stranse in subconstient de-a lungul timpului.Fiecare cu parerea lui, nu vreau sa fiu criticat de nici o culoare.Stima,ALEKS

Link spre comentariu

Am cumparat o linie Technics acum cativa ani si atunci am aflat de condensatoarele minune cu izolatie din bambus. :rolleyes: Technics este (era din pacate) o firma care facea lucruri f bune la preturi rezonabile. Nu aveau scule pentru audiofili dar erau bune.Ei spuneau ca la aceste condensatoare imbunatatirea vine de la faptu ca cele 2 armaturi atunci cand se incarca cu energie se atrag si cand se descarca nu se mai atrag asa. Aceasta atragere duce la o miscare foarte mica a armaturilor si de aici apare o "modulare" a semnalului reprodus care duce la o micsorare a calitatii ... etcDin cate stiu eu s-au facut teste special pentru asa ceva. S-au conecatat niste aparate la iesirea unui amplificator si condensatorii de la intrare au fost solicitati mecanic prin lovire. La iesire ... NU se inregistra nici un semnal !Pentru mine unu asta zice multe....Cat despre condensatorii imbracati in lemn... daca ar fi fost o bobina as mai fi zis ca are influenta dar la un condensator inafara de a mai creste un pic capacitatea lui prin capacitatea care se formeaza intre infasurare si carcasa nu vad ce parametrii ai condensatorului s-ar modifica ... in rau

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări