Vizitator Postat Aprilie 17, 2012 Partajează Postat Aprilie 17, 2012 Sunt multe de luat in considerare, foarte multe, nu numai puterea... capabilitatea in putere, inscrisa pe spate, mie nu-mi spune mare lucru... Daca vrei musai sub, parerea mea si numai a mea este asta: Focal 30A1 Difuzor subwoofer Diametru: 30cm Putere RMS: 250W Putere Max: 500W Impedanta: 4 ohmi Raspuns in frecventa: 27 - 500Hz Sensibilitate (2,83V/1m): 94dB Fs: 37.4 Hz Qts: 0.42 Vas: 52.97 Xmax: 5.5mm Greutate: 4.2Kg Ce masina ai? Link spre comentariu
Vizitator SpeedFan Postat Aprilie 17, 2012 Partajează Postat Aprilie 17, 2012 Honda Civic EG3 hatchback , portbagajul nu ma intereseaza deloc ,se poate face incinta cat tot :)Interesant difuzorul acesta 94db este ceva ... Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 17, 2012 Partajează Postat Aprilie 17, 2012 Si Pioneer-ul promite la fel, problema este ca pe astia de la Focal ii cred pe cuvant... Link spre comentariu
Vizitator SpeedFan Postat Aprilie 17, 2012 Partajează Postat Aprilie 17, 2012 Focal-ul costa 400 de lei + incinta vreo 200 de lei ajung in cma multi bani doar pt subwoofer :( Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 17, 2012 Partajează Postat Aprilie 17, 2012 Depinde cat iti iubesti masina... daca merita sa mananci ciorba de loboda, 3 luni, ca sa economisesti... Link spre comentariu
badrhari Postat Aprilie 17, 2012 Partajează Postat Aprilie 17, 2012 pioneer-ul costa 300 lei fara incinta Link spre comentariu
ari_panterra Postat Aprilie 17, 2012 Partajează Postat Aprilie 17, 2012 nomikos vrei sa spui ca la un difuzor de subwoofer conteaza mai mult cati DB scoate decat wati ?Cam da. Ca sa intelegi: un difuzor care suporta nominal o putere de 400w si are un spl de 88db/w/m va exercita o presiune sonora mai mica decat un difuzor care suporta o putere nominala de 100w dar care un spl de 94db/w/m.Ca sa adaugi inca 2db la presiunea acustica exercitate de un difuzor ,in general trebuie dublata puterea.Referitor la ce spune @nomikos cu puterile declarate de pioneer si focal,eu spun ca ambii producatori sunt f seriosi la specificatii.Am lucrat f mult cu produsele pioneer din acest segment si le consider cea mai buna alegere.Focal tarziu a inceput sa ofere pe piata subwoofere care sa se incadreze inte sq si sp,fiind in trecut axati in general pe sq.sq=sound qualitysp=sound presure Link spre comentariu
Vizitator SpeedFan Postat Aprilie 17, 2012 Partajează Postat Aprilie 17, 2012 Inteleg. In cazul asta voi cauta bine un dif cu 93-94db(mare mare gasesti cam greu) si undeva al 200-250w rms Link spre comentariu
BUGHIU Postat Aprilie 17, 2012 Partajează Postat Aprilie 17, 2012 Eu cred ca in functie de ce amplificator ai.Pana la urma tot 400w auzi, depinde cum si de unde ii iei.Dar ma intreb unde asculti 400wrms?Eu am 2x60w si credema ca chiar nu am avut nevoie de mai mult vreodata.Nu vei auzi niciodata 400W, nici 200W, si nici 0,1W...Watt-ul, este o RATA DE CONVERSIE A UNEI ENERGII INTR-O ALTA, nicidecum o marime fizica audibila...Vatzii aia sunt dimensiunea puterii electrice, pe care difuzorul o suporta, pentru o perioada de timp, fara a se distruge termic sau mecanic. Difuzorul converteste un semnal electric, in miscarea particulelor mediului, adica SUNET!In conversia pe care o face difuzorul, din electric in acustic, intervine o caracteristica a lui, care se numeste RANDAMENT. Daca randamentul acestuia este scazut, generic si teoretic, calc in picioare difuzorul tau de 400W, cu unul de 150W... dar asta e o alta discutie. S-a vorbit de atatea miliarde de ori de chestiunile astea pe forum, deja mi-e scarba s-o repet...Mai fac o adaugire:Intamplarea si norocul fac sa fi audiat foarte multe sisteme audio auto, si aici ma refer la cele serioase. Bose, Harman Kardon, Bang&Olufsen, in primul rand la musiu Benz, pentru ca sunt fan absolut al dansului, precum si la bavarezi, si la cerculete.Mintea voastra nu poate sa conceapa ce insemneaza un sistem de 4x100W, fara subwoofer, proiectat corespunzator, folosindu-se difuzoare cu randament mare, in incinte dedicate, precum si amplificatoare pe masura... este devastator intr-o masina, trebuie sa fii DEMENT, SURD, DESCREIERAT, sa mai ceri altceva...Cand vad copaile alea nenorocite, pe care le pun unii in portbagaj, nu ma mai simt amuzat, mi-e sila de-a dreptul...Nu santeti singurul,asta legat de copai....A spus colegul Zal bine ,ce a spus despre ...proteze auditive!!!Iar 4x400w= discoteca in aer liber, si sa nu stai prea aproape de boxe/difuzoare,daca mai vrei sa auzi pe viitor ; nicidecum intr-o...... caroserie de masina :cry: Link spre comentariu
Vizitator SpeedFan Postat Aprilie 17, 2012 Partajează Postat Aprilie 17, 2012 ACum nu stiu ce sa zic , nu cred ca amplificatoarele auto la care scrie 4x100w rms au atat . Cred ca puterea rms in masina nu e tot una cu cea din casa nu ?:-/ Link spre comentariu
badrhari Postat Aprilie 17, 2012 Partajează Postat Aprilie 17, 2012 scrieti pe y.o.u.t.u.b.e meade916 si o sa vedeti un american nebun....30000 w rms in masina....are peste 160 db ...si inca aude:) Link spre comentariu
Vizitator angelin_oaie Postat Aprilie 17, 2012 Partajează Postat Aprilie 17, 2012 Focal-ul costa 400 de lei + incinta vreo 200 de lei ajung in cma multi bani doar pt subwoofer :(daca pt sw te vaiti ca dai mult...atunci de amplif ce o sa mai zici,,,ca o sa te coste mai mult!!focal-ul asta este bunicel pentru masina ta....dar pt o berlina,,, poate sa conduci din portbagaj vezi amplificatorul sa fie cu 100-200w peste rms-ul sw!!! asa vei putea scoate ce vrei din sw fara sa chinui prea mult amplificatorul... baterie? cablaj? ce folosesti? Link spre comentariu
Vizitator SpeedFan Postat Aprilie 17, 2012 Partajează Postat Aprilie 17, 2012 Cabluri am de la Crunch (+ este de 2cm)Baterie nu prea ) 45 de amperi are :( Link spre comentariu
Vizitator angelin_oaie Postat Aprilie 17, 2012 Partajează Postat Aprilie 17, 2012 alta baterie!!!verifica alternatorul!! si in functie de ce amperaj scoate ia-ti o baterie...posibil si un condensator 2f pentru benzinara asta!!cablurile sunt bunicele pentrut watii aia...si bafta la bubuiala!! Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 17, 2012 Partajează Postat Aprilie 17, 2012 Apropos de sectiuni uriase, acumulatoare deep cycle, 3 alternatoare si multi farazi... Am gasit intr-un targ amplificatorul asta, in stare impecabila; http://www.hifi-pictures.net/base-car-a ... 42/amp.htm E de prin anii '90, MADE IN JAPAN. L-am testat pe niste Pioneer ovale (300W, cica). Le-a rupt in bucati... Are doar 2x70W. Daca ai o masina cu difuri in bord, toate usile, si panoul spate, si ai pus 3 d-astea, iti sare capul de pe umeri... Terminati cu prostiile. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum