Shambala Postat Aprilie 18, 2012 Partajează Postat Aprilie 18, 2012 @ eduardo - bobinele construite pe miez din tole arata uneori ca niste transformatoare.Data fiind valoarea mare necesara pt bobina (pt filtrul de subwoofer), nu se poate obtine rezonabil decat cu miez din tole, asa ca uneori se folosesc efectiv miezuri de transformatoare. Link spre comentariu
eduardo Postat Aprilie 19, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 19, 2012 lucaionut- super ideea cu doi conzi polarizati legati in asa fel incat sa se comporte ca unul bipolar , nu stiam asta , dupa cum am zis in weekend ma apuc de treaba , va tin la curent cu poze din timpul constructiei .......apropo , ce sa pun pe interiorul cutiei ? melana e buna ? sa imbrac toata cutia pe interior sau sa mai las si parti neacoperite ? Link spre comentariu
Luca Postat Aprilie 19, 2012 Partajează Postat Aprilie 19, 2012 Melana sau vatelina este foarte buna. Capitonezi pereti pe toate partile cum este la marea majoritate a boxelor. Link spre comentariu
eduardo Postat Aprilie 21, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2012 m-am apucat de construit ........am taiat palul , l-am colantat , fata si spatele cutiei vopsite profesional neru mat , am etansat cutia pe interior cu spuma izolatoarea -inca nu stiu daca am ales cea mai solutie - momentan sunt in impas , imi trebuie niste sipci pe care sa sprijin capacul din spate al cutiei .........ca si filtru am ales niste filtre HECO tot din aceiasi perioada cu difuzorul , poze din timpul constructiei : am terminat o bucata )) , momentan este in teste , rezultatele sunt promitatoare , sunetul va fi complet cand voi inchide ermetic cutia , din cauza sipcilor mentionate mai sus , etanseitatea in spate este slabuta , deasemenea imi mai trebuie si niste conectori ..........apropo de vata de interior , sa umplu cutia complet sau sa pun pereti astfel incat sa mai ramana putin spatiu gol in interior ? Link spre comentariu
Luca Postat Aprilie 21, 2012 Partajează Postat Aprilie 21, 2012 A iesit frumos. -Cred ca ai taiat spuma aia unde iese afara, ocupa loc din incinta.-Depinde ce tip de izolatie fonica folosesti, de cele mai multe ori se pune doar in parti. Link spre comentariu
eduardo Postat Aprilie 21, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2012 da, pe spuma scrie ca se poate taia dupa 4 ore si se usuca complet dupa 24 ore , dar nu vreau sa risc nimic asa ca abia maine voi taia excesul si o voi aranja frumos ...........mai multe poze din diferite stadii de constructie : am zis de nustiu cate ori ca imi iau si eu un compas , sa las naibii vesela in pace cutia colantata , taiata la colturi , gata de bagat fetele : verificarea asezarii difuzorului fata de margini , am tras ceva pana l-am centrat perfect pe mijlocul cutiei vopsirea fetei pentru etansare perfect , tinand cont ca vorbim de bass inchis , am lipit si marginile difuzorului de cutiei , dupa care l-am insurubat cu 4 holtsuruburi Link spre comentariu
eduardo Postat Aprilie 22, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 22, 2012 astazi sper sa termin, am cumparat sipca de brad , garnitura de etansare si capacele pentru suruburi .......am taiat sipcile la dimensiuni : pozitionare sipcilor pe cutie , pentru aspect le-am bagat 3 milimetri mai jos in cutiei astfel incat cand voi pune capacul sa il ingop in cutie 3 mm ............ deasemenea am lipit garnitura pe margini , este acelasi tip cu cele pentru etansare usi si ferestre vatelina am lipit-o doar pe partea de sus si jos , peretii opusi , lasand goi ceilalti pereti vopsirea capacului spate Link spre comentariu
AlpHso Postat Aprilie 22, 2012 Partajează Postat Aprilie 22, 2012 Avand in vedere ca difuzorul va fi taiat in banda superioara la o frecventa destul de joasa, nu va avea prea mare importanta fonoabsorbantul introdus in incinta. Dar pt multumiriea ta si efectul placebo, poti sa pui si niste vata in interior. Link spre comentariu
eduardo Postat Aprilie 22, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 22, 2012 am terminat , dupa 2 zile demunca si vreo 150 lei cheltuiti a rezultat asta : acum cateva cuvinte despre testul audio ............pe muzica dance , pop , disco , trance in general muzica ritmata suna bine , bass profund , pe unele melodii chiar reda acel bass lung specific suburilor auto , asa ca in proportie de 80 % trebuie sa ma declar multumit de rezultat ......insa acei 20 % care ma nemultumesc reprezinta HIP-HOP-ul , nu aud acel bass adanc care iti face stomacul sa tremure , dar avand in vedere ca difuzorul a fost construit in anii 80 si ca alta era muzica in perioada aceea consider ca am scos tot ce se putea scoate din proiectul meu ...........am construit acest subwoofer STRICT pentru fidelitate , nu ma intereseaza puterea , consider ca 35 w clari si reali sunt mai mult decat suficienti intr-o camera de 20 m2 la bloc ...........auditie placuta va doresc! Link spre comentariu
ionescu liviu Postat Aprilie 25, 2012 Partajează Postat Aprilie 25, 2012 Ai lucrat destul de frumos.Îmi place că ai vopsit şi covorul. Pune subwooferul jos în colţ şi boxa deasupra.Data viitoare sa pui material fono pe 3 pereţi neparaleli cel puţin. Link spre comentariu
alex tm Postat Aprilie 25, 2012 Partajează Postat Aprilie 25, 2012 Arata frumos...peste pal este autocolant?Nu cred ca e covorul..e o patura peste covor,cel putin asa vad eu! Link spre comentariu
eduardo Postat Aprilie 25, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2012 Arata frumos...peste pal este autocolant?Nu cred ca e covorul..e o patura peste covor,cel putin asa vad eu!daaaaa , pai din lipsa de spatiu toata operatiunea s-a desfasurat in mijlocul casei - sufrageria- am incercat sa protejez cat am putut covorul cu patura aceea , altfel aveam belea mare cu nevasta ......autocolantul l-am pus direct peste pal , am agvut mare grija sa imbin perfect la colturi dar tot se vede in lumina puternica marginile palului ......stiu ce trebuia facut pentru o finisare perfecta - chit pe margini -slefuire - dar implica prea multa munca plus alte costuri Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum