andreigradu Postat Aprilie 27, 2012 Partajează Postat Aprilie 27, 2012 Avea doar de 8 si 12 mm . Imi pare rau.Pozele le-am postat in discutia despre strungul meu Quantum 250x550 Link spre comentariu
andreigradu Postat Aprilie 30, 2012 Partajează Postat Aprilie 30, 2012 Legat de prelucrarea inox-ului dur:Am facut o proba pe un material din inox.Am redus turatia la 125 rpm. Gaurirea a mers bine cu burghiu de 6 mm Alpen, apoi cu burghiu de 8mm Garant ( asta e cam moale pentru inox, adica se toceste repede ), ulterior am marit gaura la 12 mm cu freza titanizata. Freza e cea mai buna solutie pentru prelucrarea inoxului. Daca e posibil dupa gaurire sa se mareasca gaura folosind freze succesiv pana la diametrul final e mai bine decat folosirea unui burghiu. Otelul din freze e mai dur decat cel din burghie, , cel putin la sculele ce le detin eu.Adancimea gaurii a fost de 40 mm, burghiul mai avea spira, dar nu am considerat necesar. Practic poti realiza o gaura de 40-60 mm cu burghiu de 5 mm, atata timp cat are spira sa scoata spanul. De asemenea e important ca gaura sa fi plecat drept din prima, e posibil sa apara o mica descentrare la inceputul gaurii si astfel cand faci gaura adanca si burghiul intra aproape tot se poate rupe.Strunjirea de asemenea se realizeaza mult mai lin, spanul e uniform, daca cutitul e bine ascutit lucrarea iese bine. Link spre comentariu
dunca sorin Postat Aprilie 30, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 30, 2012 multumesc pentru informatii. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum