dunca sorin Postat Aprilie 16, 2012 Partajează Postat Aprilie 16, 2012 Salutare,Ce burghiu imi trebuie ca sa gauresc in lung o bara de inox cu ajutorul strungului, gaura de dimensiune 5,5 respectiv 11 mm, pe o lungime intre 50-80 mm Link spre comentariu
radu cnc Postat Aprilie 17, 2012 Partajează Postat Aprilie 17, 2012 Depinde foarte mult de ce tip de inox este.Daca este un inox moale, prelucrabil cu un burghiu de calitate si lung se poate gauri fara probleme si folosite solutii de lubrifiere neaparat si turatii mici. Link spre comentariu
Dan57 Postat Aprilie 17, 2012 Partajează Postat Aprilie 17, 2012 Pentru gaurirea inoxului iti trebuiesc burghie cu cobalt.Daca esti din Bucuresti poti gasi asa burghie la Bricostore, Hornbach, sau prin targul din Obor. Link spre comentariu
dunca sorin Postat Aprilie 17, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2012 Pentru gaurirea inoxului iti trebuiesc burghie cu cobalt.Daca esti din Bucuresti poti gasi asa burghie la Bricostore, Hornbach, sau prin targul din Obor. multumesc, o sa caut burghie cu cobalt....exista vre-o marca, model care sa fie vre-un varf de gama ceva? doar sa ii arat inoxu si sa il si gaureasca Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Aprilie 17, 2012 Administratori Partajează Postat Aprilie 17, 2012 ca sa mearga bine iti trebuie cu unghi de ascutire de 130 grade, cele normale au 118 Link spre comentariu
dunca sorin Postat Aprilie 17, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2012 am luat de aici http://www.sculesiechipamente.ro/Burghi ... t-5-6.html sunt bune? unde gasesc unele mai bune, mai lungi si ascutite la 130 grade? Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Aprilie 17, 2012 Administratori Partajează Postat Aprilie 17, 2012 www.rocast.ro gasesti de toate felurile Link spre comentariu
mihaighe Postat Aprilie 17, 2012 Partajează Postat Aprilie 17, 2012 am luat de aici http://www.sculesiechipamente.ro/Burghi ... t-5-6.htmlsunt bune? unde gasesc unele mai bune, mai lungi si ascutite la 130 grade?De acolo am cumparat si eu 2 bucati de 4 si de 5 si am fost multumit,la gaurit am folosit petrol lampant pe post de racire si ungere iar gaurirea am facut-o cu o masina de banc made in china.Cu cele 2 burghie am dat peste 250 de gauri in tabla de 5 mm (nu stiu ce tip era inoxul). Link spre comentariu
dunca sorin Postat Aprilie 17, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2012 treaba este ca eu am nevoie sa dau gauri de 40-60mm lungime, pentru gauri de 5mm nu imi facem probleme. Link spre comentariu
ndc74 Postat Aprilie 24, 2012 Partajează Postat Aprilie 24, 2012 Eu am cumparat de la un baiat care are si scule Stanley la obor undeva mai in spate pe partea stanga a doua taraba. Preturile erau mai bune ca in site-ul pe care l-ai atasat si calitatea pare ok. Sunt de la alpen , cica austriece.Ca o paranteza, erau destul de stresati cei de la obor ca la 1 iunie ii evacueaza de acolo. Cica pt renovare, dar spaima lor e ca nu ii mai primeste inapoi dupa renovare. Link spre comentariu
andreigradu Postat Aprilie 26, 2012 Partajează Postat Aprilie 26, 2012 Da, cu inoxul e o problema. La mine am incercat sa gauresc o bara de inox cu burghiuu de 8 si apoi de 12 mm. Turatie 620rpm. Rezultat negativ.Turatia trebuie redusa foarte mult.In schimb am gasit freze titanizate de 12mm ce are cei 4 dinti de lungimi diferite si gaureste direct ea, fara pregaurire. A mers ca in branza. Am folosit gaz pentru racire.Otelul rapid la turatia de 620 se infigea in material si trepidaza oribil.Placutele de carbura se comporta mai bine in inox, dar trebuie turatie redusa.Alpen e firma austriaca, face scule bune, eu folosesc burghie normale (negre) si au viata lunga fara sa le reascut. Pe un burghiu de 12mm am dat 10 lei.P.S. Eu am aflat tot de la vanzatori ca se desfiinteaza. Acolo se va amenaja altceva. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Aprilie 26, 2012 Administratori Partajează Postat Aprilie 26, 2012 treaba este ca eu am nevoie sa dau gauri de 40-60mm lungime, pentru gauri de 5mm nu imi facem probleme.trebuie sa ai si ceva creier sa poti face anumite lucrari Link spre comentariu
dunca sorin Postat Aprilie 26, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 26, 2012 Da, cu inoxul e o problema. La mine am incercat sa gauresc o bara de inox cu burghiuu de 8 si apoi de 12 mm. Turatie 620rpm. Rezultat negativ.Turatia trebuie redusa foarte mult.In schimb am gasit freze titanizate de 12mm ce are cei 4 dinti de lungimi diferite si gaureste direct ea, fara pregaurire. A mers ca in branza. Am folosit gaz pentru racire..de unde ai luat frezele astea titanizate?@Vasile, multumesc pentru indrumare. Link spre comentariu
andreigradu Postat Aprilie 27, 2012 Partajează Postat Aprilie 27, 2012 Am luat la pachet tot ce a avut omul, adica toate frezele .Mai apar pe la tarabe diverse.Eu frecventez targul Obor aproape zilnic si caut pe la cei cu vechituri.Mai negociezi si daca iei mai multe mai scade pretulIn general cumpar de 50-100 lei de la acelasi comerciant de vechituri si astfel lasa si el din pret.Daca iei doar o freza e logic sa tina sus de pret. Cand iei tot ce are, scade pretul. Probabil conteaza ca se inchide targul.De asemenea in targul din Militari au aparut cativa care au cumparat de la firme in lichidare si au cate o duba de scule. Acolo sa vezi ce e. Link spre comentariu
dunca sorin Postat Aprilie 27, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 27, 2012 @andreigradu multumesc pentru raspuns, sunt din Alexandria si imi vine putin peste mana sa fac ce faci tu, ma gandeam ca ai cumparat de undeva firma online, in caz ca ai vre-o freza din asta de 5,5 si vrei sa o vinzi pot oferi pretul pietei, nu ma intereseaza cu cat ai cumparat-o Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum