Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Detector de nivel! (8051)

Letcon

Postări Recomandate

As avea de facut un proiect cu un detector de nivel oarecum simplu...Trebuie sa fie bazat pe o schema de masurarea nivelului(apei in cazul asta),sa fie realizat cu microcontroler din familia 8051 si sa avem un lcd pentru afisarea anumitor date simple...

Am luat in calcul utilizarea schemei de masurare a nivelului(apei) din link-ul de mai jos:

http://www.siliconchip.com.au/cms/A_30607/article.html

Ce ar trebui sa fac ar fi sa fac o legatura intre schema aia de masura cu cei 6 senzori(rezistente) + acel tranzistor si microcontrolerul meu.

In schema o sa fie folosit 80c51(general) pentru usurinta.Am inceput sa fac o schema,am modificat(oarecum) un alt proiect insa sunt cam departe de final pentru ca nu prea am habar ce si cum...La senzori am folosit acele switch-uri pentru ca sa semnalizez cand ajunge apa la un anumit sensor(nu am stiut altfel cum sa fac).Iar cand actionez switch-urile,in functie de care il actionez si de programarea microcontrolerului sa imi afiseze pe display ceva informatii simple de tot in genul,plin,gol,20%..etc

Deocamdata as vrea sa termin macar schema,sa fie corecta ca sa urmeze dupa aceea o incercare de programare a microcontrolerului in functie de schema...

Rugamintea ar fi sa mai indrumati ce ar trebui adaugat/elimanat din schema,unde sa fac anumite conexiuni..etc

Dupa cum am spus am modificat un proiect deci nu tot ce se vede in pdf-ul cu schema inseamna ca voi folosi...

Multumesc

schema.pdf

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• 10vid

1

• Letcon

1

Top autori în acest subiect

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări