Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme la un magnetofon Soiuz 110

barsan

Postări Recomandate

Buna ziua!Am achizitionat de curand un Mag. Soiuz 110. Are uratoarele probleme:- cand dau pe derulare inapoi, plapatoarele se ridica si banda se acumuleaza sub capete (atarna, intra autostopul)-pe redare merge bine pana la jumatatea benzii dupa care merge greu, nu mai are viteza normala.Va rog sa ma ajutati cu sfaturi(sunt probleme mecanice sau electronice ?), as vrea sa-l pun la punct pentru ca arata ca scos din cutie, dar nu a fost folosit de cativa ani. Multumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• barsan

3

• cristi_ozana

1

• remus68

1

• ChRS

1

Top autori în acest subiect

Daca "ajut" putin rola presoare ridicand-o in sus merge mai departe chiar si la sfarsitul benzii. Sa fie probleme cu pozitionarea electromagnetului?Totusi derulare inapoi nu merge si pace. Pleaca, deruleaza 2 secunde, se opresc rolele, palpatoarele se desfac, banda "curge" apoi intra autostopul.Apropo in difuzoare nu se aude nimic, nici macar un zgomot de fond. Are cumva pe amplificare sigurante separate ?

Link spre comentariu

Nu. Soiuzul are autostop la motor cabestan, iar la Rostov, motorul cabestan se invarte neintrerupt.Este posibil ca motorul stang sa aiba probleme de comanda. In modul play, motorul stang actioneaza ca si "frana" pentru intinderea benzii. Este posibil ca aceasta frana electronica sa nu fie comandata ok. Problema este ca la derulare inapoi, functioneaza 2 secunde, iar apoi stop.Ca si o recomandare, mai intai iti recomand sa verifici frana "clasica" formata din franghia de canepa si electromagnetul acesteia. Verifica daca in modul play/derulare este actionat electromagnetul de frana. Daca nu, incearca manual sa tragi in jos parghia la piston si apoi sa vezi ce se va intampla. Ulterior ii faci o gresare a pistonului care este "atras" de electromagnet.Asa am patit eu, dadeam play, la inceputul benzii mergea ce mergea, dar apoi la sfarsitul ei rola stanga, mergea foarte greu. La derulare inainte, mergea si nu prea, dar la aia inapoi, acelasi fenomen il pateam ca la tine. Apoi am vazut ca nu se elibera frana.----------------------------------------------------------------------------------------------Intre timp revin cu o mica problema. La inregistrare se intampla ceva anormal, mai precis se creaza portiuni unde nu mai inregistreaza nimic (0.5 secunde), iar in acea perioada se aude un pocnet. Culmea este ca la inceputul benzii (o banda Orwo nefolosita), nu se intampla acest lucru deloc. Automat capul de record nu are vreo problema. Am incercat sa "tin" palpatorul stang mai jos pentru a se crea o intindere mai mare pe capete, dar nu a avut nici un efect. Sa fie din cauza la oscilator sau de la banda magnetica? O alta mentiune este ca daca tin mag-ul oprit mai mult timp si reinregistrez acea portiune, la fel patesc. Deci este exclusa asa zisa oboseala a oscilatorului. O sa urc un demo scurt pentru a sesiza problema:untiled.zipChiar sunt curios din ce cauza o fi...

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
Vizitator tudy92

AM si eu un magnetofon sojuz 110 am avut prb cu comenzile digitale nu imi cupla rola presoare la play releul de frana nu imi mergea si derularile mergeau ambele in acelasi sens asa ca mam decis sa schimb toate portile logice de pe placa am aflat ca circuitele intregrate k561 LA 7 e echivalent cu mmc 4011 si k561 LA 9 e echivalent cu mmc 4023 dar din pacate nu imi merg butoanele pentru inregistrare si pauza cand tin apasat pe pauza imi palpaie ledul de pauza si atat eu banuiesc ca ar fi acel amplificator operational de precizie in rest totul e ok ceva idei ?

Sau daca stiti o echivalenta pentru acel operational eu am gasit m 301 da as vrea sa vad daca exista un amplificator dual de precizie sa se potriveasca la pini 

O zii buna

Editat de tudy92
Link spre comentariu
Vizitator tudy92

am  rezolvat problema cu butoanele niste concactii imperfecti o intrebare cand fac o inregistrare butonul din mijloc care selecteaza sursa de semnal aux sau banda pe ce pozitie trebue sa fie si e normal sa-mi cante muzica de pe banda in timp ce inregistrez eu nu cred ca trebue sa faca asa ceva 

Link spre comentariu
  • 6 ani mai târziu...

Am un mag. Saiuz 110 . Derulare stânga -dreapta funcționează dar cu rola presoare pe cabestan . La comanda PLAY țăcăne un releu , presorul se duce pe cabestan după care revine la pozitia STOP imediat . 

Am schemele am înlocuit circuitele integrate de pe placa de comanda electronică , dar nu am rezolvat nimic . Dacă mă puteți ajuta cu vreun sfat va rămân recunoscător . 

Link spre comentariu

Nu se repară înlocuind la întâmplare integratele, defectul iniţial poate să fi fost un simplu contact de confirmare a unei comenzi care nu se făcea.După ce ai înlocuit integratele e posibil să fi adăugat alte defecte.De genul lipiturilor reci, scurtcircuite între trasee, întreruperi de trasee...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări